Junajted pred prodajom?

Prema pisanju tabloida „News of the World“ grupa biznismena sa Istoka sakupila je milijardu funti u nameri da otkupi Mančester Junajted od familije Glejzer.

Izvor: B92, Goal

Nedelja, 13.12.2009.

12:30

Default images

Tabloid tvrdi da je u pitanju konzorcijum koji se sastoji od grupe od šest biznismena, koji su proteklih šest meseci radili na ponudi. Konzorcijum je lociran u Bangkoku, a dvojica članova su navodno navijači kluba koji su ove godine dva puta bili na Old Trafordu.

Sve finansijske pripreme su završene i spremni su da se obrate Glejzerima. Uradili su ’domaći zadatak’ do najsitnijih detalja i shvatili su da su Glezjeri pod pritiskom da otplate svoje dugove koji sve više rastu. Ako postoji momenat kada je Junajted ’ranjiv’ po pitanju prodaje, onda je to ovaj“, tvrdi finansijski izvor iz Bangkoka.

Ovo bi mogao da bude najveći posao u fudbalu ikada. Ulaganja Romana Abramoviča u Čelsi ne bi mogla da se porede sa ovim. Ukoliko su Glejzeri spremni da prodaju, ponuda je na stolu“, tvrdi drugi izvor.

Istovremeno, navodi se da bi grupa biznismena bila spremna i na manji udeo u klubu ukoliko familija Glejzer ne bi želela da prepusti kontrolu nad klubom nekom drugom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: