Advokat novi trener AZ Alkmara

Šampion Holandije AZ Alkmar imenovao je za novog trenera Dika Advokata koji će preuziti posao Ronalda Kumana, otpuštenog prošle sedmice zbog slabih rezultata.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 08.12.2009.

22:18

Default images

Advokat će voditi AZ do kraja sezone i istovremeno obavljati funkciju selektora Belgije, na koju je izabran pre dva meseca. "Alkmar mora da igra evropski fudbal. Ukoliko se to ne dogodi, smatraću da sam uradio nešto loše", izjavio je 62-godišnji Holanđanin, doskorašnji trener Zenita, sa kojim je 2007. osvojio titulu prvaka Rusije, a 2008. Kupa UEFA.

AZ Alkmar je pod vođstvom Kumana osvojio holandski Superkup, ali nije uspeo da se plasira u drugu fazu Lige šampiona, dok je u nacionalnom šampionatu prošlog petka pretrpeo sedmi poraz u 16 odigranih utakmica.

Klub trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa čak 19 bodova zaostatka za vodećim Tventeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: