Pereiro razmišlja o povlačenju

Pobednik trke “Tur d’Frans” iz 2006. godine Oskar Pereiro izjavio je da razmišlja o povlačenju zbog problema oko ugovora sa ekipom Astane.

Izvor: B92, Reuters

Subota, 05.12.2009.

14:38

Default images

“Skoro je izvesno da se povlačim. Pre četiri meseca sam mislio da će ovo biti moja poslednja sezona, ali mi je ponuda Astane vratila entuzijazam. Moji predstavnici sada pokušavaju da nađu način za prekid saradnje, i uz to razgovaraju sa timovima, ali je situacija teška jer imam ugovor koji važi od 1. januara, i ne mogu da potpišem za neku drugu ekipu”, rekao je Pereiro.

Bivši biciklista Kes d’Eparnj tima rekao je da je dogovor sa Astanom postigao prošlog meseca, ali da su predstavnici kazahstanskog tima od tada pokušali da promene uslove ugovora.

Prošle nedelje su mi ljudi iz Astane rekli da su pod velikim pritiskom i da ne mogu da ispoštuju ugovor. Odgovorio sam im da ću ceo slučaj predati svojim advokatima i da ću se boriti do kraja”, rekao je Pereiro.

Ekipa Astane je tek nedavno dobila Pro Tur licencu, koja joj omogućava učešće na najboljim svetskim trkama, a potom je potvrđeno da će Alberto Kontador ostati u timu do kraja 2010. godine. Niko u kazahstanskoj ekipi, za sada, nije imao svoj komentar slučaja Kontadorovog sunarodnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: