EK: Pobede svih rivala Hemofarma

Košarkaši španske Valensije, ruskog Trijumfa i fracnuskog Le Mana, rivali Hemofarma u B grupi Evrokupa, za vikend su ostvarili pobede u nacionalnim prvenstvima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.11.2009.

15:29

Default images

Valensija je ubedljivo savladala Alikante sa 85:69, a srpski dvojac Marinović-Perović dao je 15 i 16 poena. Trijumf je na svom terenu pobedio Uniks 78:71, uz 23 poena Valerija Lihodeja, dok je Le Man slavio na gostovanju Poatijeu sa 81:79 (20 poena Kenija Janga). Hemofarm u utorak od 18h dočekuje Valensiju u Vršcu u prvom kolu.

Trijumf je trenutno peti na tabeli lige Rusije sa četiri pobede i tri poraza. Najveću slobodu u igri ima 25-godišnji bek Brajon Raš, koji je najefikasniji igrač tima sa 17,7 poena u proseku. Za tri poena šutira iznad 43,6%, a ima i 2,4 asistencije po meču i 5,7 skokova.

Osim njega, ističu se i 204cm visoki Nikita Šabalkin i Valerij Lihodej sa 10 poena po meču. Upravo je Lihodej bio najefikasniji u trijumfu nad Uniksom sa 23 poena (14-15 penali, 4-8 iz igre), Brajon Raš imao je 13 poena i 9 skokova, dok je 208cm visoki Pol Miler zabeležio 11 poena.

Le Man igra u fantastičnoj formi i trenutno je prvi na tabeli Francuske lige sa sedam pobeda i jednim porazom. Napadačku okosnicu Le Mana čine bekovi Devorik Spenser, koji ubacuje 17,8 poean po meču (46% trojke), kao i Antoan Dio. Tu je i krilni cnetar Mark Salijers, koji je pre dve sezone igrao za Roan protiv Partizana u Evroligi, ali obe godine nije u baš najboljoj formi.

Keni Janger, koji je na poslednjem meču dao 20 poena, u proseku ubacuje 12,75 poena po meču. Rašid Rajt dao je 17 poena protiv Poatijea, a Iv-Pjer Giljar postigao je 12.

Valensija, sa kojom Hemofarm igra prvoj rundi, trenutno je četvrta na tabeli ACB lige sa skorom 7-2. Osim srpskog tandema Marinović-Perović, boje Valensije brane i solidni plejmejker Rafa Martines i francuski bek Nando de Kolo. Tu su i španski reprezentativac Viktor Klaver, Australijanac Met Nilses, Floran Pjetrus, Tomas Kelati...

Protiv Alikantea, osim Perovića i Marinovića, istakli su se Martines sa 14 i De Kolo sa 12 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: