Conga i Južnji u finalu Tokija

U finalu turnira "Rakuten Japan Open" u Tokiju igraće Francuz Žo-Vilfrid Conga i Mihail Južnji iz Rusije

Izvor: B92

Subota, 10.10.2009.

10:43

Default images

Conga i Južnji sastaće se u finalu međunarodnog teniskog turnira u Tokiju koji se igra za nagradni fond od milion i 226.500 dolara.

Conga je u subotu u jutarnjim časovima savladao zemljaka Gaela Monfisa sa 6-3, 6-3, dok je Južnji bio bolji od Lejtona Hjuita iz Australije: 6-2, 5-7, 7-5.

Conga je u francuskom derbiju i duelu drugog i četvrtog nosioca bolje servirao, pogodio devet as udaraca, i stigao do 3 brejka iz 7 prilika.Conga je tako nastavio sa dobrim igrama na azijskoj turneji, posle polufinala Bangkoka (iako nije odbranio titulu) a plasman u finale turnira u Tokiju povećava mu šanse da se nadje na završnom turniru sezone u Londonu.

Veliki uspeh ostvario je Južnji koji je poznat kao nepredvidiv teniser, i upravo to još jednom dokazuje i u Japanu. Kao igrač koji nije bio postavljen za nosioca stigao je do završnice, a meč sa Hjuitom trajao je 2 sata i 40 minuta.

Australijanac tako ostaje na jednoj tituli koju je osvojio u Hjustonu. U finalu Conga će pokušati da osvoji drugi treofej u sezoni posle Johanezburga, dok se Južnji nada prvoj titulu u 2009.godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: