Maradona: "Pobedićemo Brazil!"

Selektor Argentine Dijego Maradona predviđa pobedu svoje selekcije protiv Brazila u subotu u ključnom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 04.09.2009.

10:19

Default images

Navijači su mu poručili da je bolje da bude tako, jer su „Gaučosi“ u grčevitoj borbi za plasman na turnir u Južnoj Africi sledeće godine. Poraz bi stavio Maradonu pod još veći pritisak od strane verovatno najzahtevnijih navijača na svetu, a mnogi od njih problem vide u odabranoj taktici.

Tenzije samo rastu, pošto se Argentina sledeće nedelje sastaje i sa reprezentacijom Paragvaja, koja je ispred njih na kvalifikacionoj tabeli.

„Pobedićemo jer imamo bolje igrače“, rekao je Maradona.

Brazilcima nije potrebna posebna motivacija protiv najvećeg rivala, ali su je u ovim rečima dobili. Brazil je u mnogo boljoj formi, dok se Argentinci nalaze u situaciji da propuste Svetski kup prvi put od 1970. godine.

Brazil je prvi tim sveta i vodi u kvalifikacijama sa 27 bodova ispred Čilea sa 26, Paragvaja sa 24 i Argentine sa 22 boda. Iza su Ekvador sa 20, Urugvaj sa 18 i Kolumbija i Venecuela sa 17. Četiri prvoplasirana tima će se automatski kvalifikovati u Južnu Afriku, dok će petoplasirani igrati plej-of sa četvrtoplasiranim timom Konkakafa za još jedno mesto.

U preostala četiri duela u subotu igraju: Kolumbija – Ekvador, Peru – Urugvaj, Paragvaj – Bolivija i Čile – Venecuela. Posle tog kola, svakoj od 10 ekipa u kvalifikacijama ostaje po tri meča.

Argentina je dala samo dva gola na poslednje tri utakmice kvalifikacija. Dva duela su izgubili – od Ekvadora 2:0 i Bolivije 6:1, dok su kod kuće savladala Kolumbiju sa 1:0. Meč protiv Brazila igraće se na Higante de Arojito stadionu u Rosariju, pred 45.000 bučnih navijača. Maradona je tražio da se utakmica premesti na stadion River Plate u Buenos Airesu, ali je takođe zahtevao da se trava ošiša što kraće, kao bi brzonogi Lionel Mesi iskoristio svoju brzinu u odnosu na odbrambene igrače Brazila.

Brazil je neporažen u 17 mečeva, ali nije pobedio Argentinu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo od 1995. godine. Pobedom „karioke“ bi obezbedile mesto u Južnoj Africi, uz trijumfe Kolumbije i Perua.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: