Kadeti starovali pobedom

Srpski odbojkaši su starovali pobedom protiv selekcije Japana, u prvom meču B grupe, na XI Svetskom prvenstvu u Italiji.

Izvor: B92

Petak, 28.08.2009.

14:57

Default images

Srpski Kadeti su pobedili vršnjake iz Japana sa 3:2, po setovima 20:25, 25:17, 22:25, 25:21 i 15:13, posle 113 minuta igre. Posle velike borbe, Srbija je uspela da stigne prednost Japana od 2:1 u setovima, a izabranci selektora Milana Đuričića pružili su odličnu igru baš kada je to bilo najpotrebnije, u četvrtom i petom setu.

Srbija u subotu nastavlja tamičenje na SP utakmicom protiv selekcije SAD, koja počinje u 12:30 časova.

"Loše smo otvorili utakmicu. Pravili smo dosta nepotrebnih grešaka, ali smo ipak uspeli u drugom setu da se vratimo u igru. U trećem periodu posle vođstva od 14:6 kao da smo nestali s terena. Japanci su tada odigrali fantastično, ako i početkom četvrtog seta. Uspeli smo i mi da stabilizujemo prijem i stignemo do jako bitne pobede", izjavio je Milan Đuričić, selektor reprezentacije Srbije.

"Ovo je jedna od mojih najlepših pobeda u dosadašnjoj karijeri. Teško smo stigli do prva dva boda, ali trudili smo se koliko god smo mogli. Japanci su pružili jak otpor, a mi smo imali nekoliko velikih padova u igri od kojih je najveći bio onaj u trećem setu, kada smo vodili 14:6. U četvrtom smo igrali dobro, posebno u završnici a u petom smo imali i malo sreće", rekao je Uroš Kovačević.

Njegov saigrač Vuk Milutinović ocenio je da je svaki početak težak i dodao da je ovo najveća pobeda u karijerama svih reprezentativaca.

"Prva utakmica je uvek najteža, tako je bilo i protiv Japana. Trebalo nam je dosta vremena da se naviknemo na halu, rivala, a na kraju smo morali da se vraćamo u meč posle velikog pada u igri. Na sreću Japanci to nisu znali da iskoriste. Iako smo ostvarili najveću pobedu u našim karijerama nećemo se opustiti", istakao je srednji bloker Milutinović.

Srbija: Kovačević (27), Perić (6), Buculjević, Jovović (2), Žarković, Milutinović (11), Petković (6), Mrdak, Rajković (libero), Opačić (6), Atanasijević (25), Stanković. Treneri: Milan Đuričić i Milivoje Radisavljević

Japan: Maeda, Dekita (27), Jamada (4), Jošioka, Fušimi (8), Ikeda (10), Haruta, Hisahara (12), Curuda (libero), Okada (3), Kubojama, Janagida (7). Treneri: Onura Masafumi i Honda Hiroši

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: