Ančeloti odlazi, Leonardo preuzima

Posle veoma dramatičnog popodneva za Milan, potpredsednik ’rosonera’ Adriano Galijani potvrdio je da će novi trener biti Brazilac Leonardo.

Izvor: B92, Goal

Nedelja, 31.05.2009.

19:20

Default images

Prvo su fudbaleri Milana savladali Fiorentinu sa 2:0 i obezbedili učešće u Ligi šampiona, uz oproštaj legendarnog Paola Maldinija od igračke karijere. Ubrzo zatim, Karlo Ančeloti je zvanično objavio da napušta klub, ali nije potvrdio da prelazi u Čelsi.Odmah nakon Ančelotijeve izjave, Galijano je objavio da će Italijana na klupi naslediti bivši fudbaler Milana, Leonardo.

Mediji su dugo spekulisali da će Ančeloti postati novi trener londonskog Čelsija, koji je takmičenje u Premijer ligi završio na trećem mestu, iza Mančester Junajteda i Liverpula.

Ančeloti je ipak izjavio kako još uvek ne zna koja će biti njegova sledeća destinacija.

Jednostavno je tako da sam imao dogovor sa klubom i zajedno smo procenili da je najbolje da ugovor završimo sada, a ne 2010. godine. Odlazim sa osećajem sreće pošto smo ostvarili ciljeve koje smo postavili i želeo bih da se zahvalim klubu i svim igračima, kao i predsedniku, zaposlenima u klubu i navijačima. Mislim da se moj posao ovde završio na pravi način i da je ovo najbolje za obe strane. Ovih osam godina su bila divna avantura za mene“, rekao je Ančeloti novinarima.

Ančeloti je iznenadio novinare tvrdnjom da još uvek ne zna gde će nastaviti karijeru, iako se pretpostavljalo da dogovor sa Čelsijem postoji.

Ne mogu ništa da kažem o mojoj budućnosti pošto ne postoji nikakav zvaničan dogovor. Ni sa jednim klubom se nisam doovorio, tako da za sada ne postoji ništa. Ništa nije sigurno, uključujući i London (Čelsi)“.

Na pitanje novinara koga bi sa sobom poveo iz Milana, kada bude prelazio u neki budući klub, Ančeloti je dao neobičan odgovor.

Da li bih poveo nekoga? Ima jedan (Maldini), ali ne verujem da ću uspeti da ga ubedim“, završio je Ančeloti.

Maldini je odigrao svoju poslednju zvaničnu utakmicu u igračkoj karijeri u pobedi nad Fiorentinom.
Beta
U međuvremenu, uprava Milana je brzo reagovala i potpredsednik Adriano Galijani otkrio je da će Ančelotijev naslednik biti Leonardo.

Galijani je izjavio kako će zvanična objava biti u ponedeljak.

Bivši fudbaler Milana, koji je zabeležio 96 nastupa za klub, bio je veće neko vreme glavni kandidat za Ančelotijevu poziciju. Tako su potvrđene glasine da će Milan za trenera postaviti neku mlađu osobu koja se već nalazi u klubu.

Istina je, Leonardo će biti trener Milana sledeće sezone. Biće predstavljen na konferenciji za novinare u ponedeljak u podne“, rekao je Galijani, pre nego što se zahvalio Ančelotiju koji napušta klub.

Još uvek nije završeno sa Ančelotijem. Preostaće prijateljstvo, ljubav i osam izvanrednih godina zajedno“, nastavio je Galijani.

Veoma sam dobar prijatelj sa Karlom i moram da priznam da je bilo malo suza u svlačionici večeras“, dodao je potpredsednik ’rosonera’.

Ančeloti je za osam godina u Milanu osvojio jednu titulu prvaka Italije, dve titule prvaka Evrope, Kup Italije, Superkup Italije, dva Superkupa Evrope i dva Klupska prvenstva sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: