RG: Ana Ivanović eliminisana

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa Rolan Garosa, porazom u osmini finala od Viktorije Azarenke sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2009.

17:14

Default images

Aktuelna šampionka izgubila je od 9. teniserke sveta posle 75 minuta igre. Belorusikinja će u četvrtfinalu igrati protiv Ruskinje Dinare Safine.

Godinu dana posle najvećeg uspeha u karijeri, Ivanovićeva je bila daleko od igre kojom je prošle godine stigla do vrha. Protiv Azarenke je previše grešila i igrala nervozno tokom celog meča. Srpska teniserka napravila je 20 neiznuđenih grešaka i propustila sve šanse da se vrati u meč, iskoristivši samo dve od pet brejk lopti. Azarenka je od početka meča imala inicijativu i zabeležila 19 osvojenih poena više od aktuelne šampionke (68 – 49).

Već u trećem gemu Beloruskinja je napravila brejk. Ivanovićeva je u sledećem imala šansu da se vrati, ali nije iskoristila brejk-šansu nakon što je poslala loptu u mrežu. Još dve greške srpske teniserke donele su Azarenki prednost od 3:1, a novi brejk u sedmom gemu doneo je još ubedljiviju prednost 19-godišnjoj teniserki, koja je u sledećem gemu servirala za prvi set, 6:2.

Odgovor na pitanje da li Ana može da se vrati stigao je već u prvom gemu drugog seta kada je Azarenka napravila novi brejk, da bi u sledećem servis-gemu Ivanovićeve ponovo oduzela servis protivnici, ovaj put nakon dvostruke servis greške srpske teniserke.

Niz gemova koji su pripali Beloruskinji, Ivanovićeva je prekinula tek u petom gemu, kada je Azarenka stekla skoro nedostižnu prednost. Publika na terenu „Suzan Lenglen” stala je iza aktuelne šampionke, koja pravi brejk za 4:2, ali je već u sledećem gemu bilo jasno da će Ivanovićeva teško sprečiti eliminaciju, kada je Azarenka uzvratila brejkom.

Srpska teniserka je u osmom gemu ponovo oduzela servis protivnici, ali to je učinila i Azarenka u narednom posle čega je uspešno servirala za pobedu.

Azarenka će u četvrtfinalu igrati protiv prve teniserke sveta, Ruskinje Dinare Safine, koja je u prve četiri runde izgubila samo pet gemova. Safina je u osmini finala pobedila Aravan Rezai sa 6:1, 6:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: