Getlin dobio spor

Bivši olimpijski šampion na 100 metara Džastin Getlin postigao je vansudsko poravnanje sa OK SAD i sa IAAF zbog doping incidenta iz 2001. godine.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 15.04.2009.

22:35

Default images

Pored ove dve organizacije u sporu su bili i atletski savez i doping agencija SAD. Getlin je tužio te organizacije federalnom sudu tvrdeći da su prekršena njegova ljudska prava prema zakonu protiv diskrimnacije. On smatra da je diskriminisan kada je 2001. godine optužen za doping, a kasnije je utvrdjeno da je lekove uzimao zbog poremećaja nedostatka pažnje.

Pošto je taj prekršaj bio upisan u njegov dosije u nacionalnoj i svetskoj atletskoj federaciji, Getlin je nakon drugog doping prekršaja 2006. godine suspendovan sa Olimpijskih igara u Pekingu prošle godine. Tako nije mogao da brani zlatnu medalju osvojenu na Igrama u Atini 2004. godine.

Getlinov advokat nije želeo da saopšti detalje dogovora sa četiri tužene organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: