Sestre Vilijams u četvrtfinalu

Sestre Vilijams ostvarile su plasman u četvrtfinale turira iz Masters serije u Majamiju.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 31.03.2009.

10:07

Default images

Serena je upisala as u poslednjem udarcu i sa visoko uzdignutom pesnicom počela da slavi još jedan trijumf. Prva nositeljka je dva puta za redom gubila po pet gemova za redom, ali na kraju nije dozvolila Kineskinji Ženg Ži da napravi iznenađenje pa je slavila sa 7:5, 5:7, 6:3.

„Srećna sam što sam prošla dalje, jer sam u jednom trenutku udarala loptu u dno mreže, nešto što nisam radila od juniorskih dana. Zaista nisam igrala dobro“, rekla je Vilijamsova.

Među osam najboljih prošla je i peta nositeljka Venus Vilijams koja je uspela da pobedi Angešku Radvansku sa 2:1 – po setovima 4:6, 6:1, 6:4. Sestre bi mogle da se sastanu u polufinalu.

„Nisam videla mečeve moje sestre, pa bi trebalo da pogledam neki. Znam da je i ona imala težak duel danas“, rekla je Serena.

Serena Vilijams juri šestu titulu u Ki Biskejnu i njenu treću za redom. Njena odbrana je došla u pitanje kada je bilo 0:2 i 15:40 na njen servis u trećem setu, ali je uspela da se vrati i da dobije poslednjih osam poena u meču. Vilijamsova je dobila iako je šest puta gubila servis, a napravila je čak 43 neiznuđene greške.

Venus je imala sličan problem. Ona je u poslednjem gemu tri puta napravila duplu grešku.

„Na sreću imam veliko iskustvo i znam kako da se izborim sa takvim situacijama“, istakla je Venus.

Sestre su jedine preostale u četvrtfinalu od prvih sedam igračica. Među eliminisanima su Elena Dementijeva i Ameli Morezmo.

Venus Vilijams će igrati protiv Ivete Benešove koja je počistila sa terena Anabel Medinu Gariges sa 6:4, 6:1. Dementijeva je izgubila od 18-godišnje Karoline Voznijacki sa 7:5, 6:4. Samanta Stosur je bila bolja od Morezmove sa 6:4, 6:4. Kineskinja Na Li je bila uspešnija od Ruskinje Ekatarine Makarove sa 6:7 (3:7), 6:2, 6:2, Svetlana Kuznjecova je preslišala zemljakinju Alisu Klejbanovu sa 6:2, 6:1, dok je Beloruskinja Viktorija Azarenka bila uspešnija od Mađarice Agneš Savaj.

U utorak uveče sastaće se:
(8) Svetlana Kuznjecova (Rusija) – (13) Karolina Voznijacki (Danska)
(11) Viktorija Azarenka (Belorusija) – Samanta Stosur (Australija)

U sredu igraju:
(1) Serena Vilijams (SAD) – Na Li (Kina)
(6) Venus Vilijams (SAD) – Iveta Benešova (Češka)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: