Rikelmeovo zbogom reprezentaciji

Fudbaler Huan Roman Rikelme napustio je u utorak reprezentaciju Argentine.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 11.03.2009.

14:36

Default images

Igrač je istakao da je glavni razlog njegovog odlaska neslaganje sa selektorom Dijegom Maradonom. "Uopšte se nismo slagali, jednostavno nemamo iste principe. Dokle god je Maradona selektor ja neću nastupati za reprezentaciju", rekao je Rikelme. Maradona je ranije kritikovao fudbalera Boke Juniors jer mu nije odgovarao na telefonske pozive.

Sa druge strane, Rikelme je zamerio selektoru što je prošlog meseca preko medija saznao da Maradona ne računa na njega za prijateljski meč sa reprezentacijom Francuske.

Fudbaler nije bio u sastavu nacionalnog tima na obe prijateljske utakmice od kada tim vodi Maradona. U oba slučaja selektor je rekao da Rikelme ima klubske obaveze.

Maradona je u utorak ostavio mogućnost da Rikelme nastupi u kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo protiv Venecuele i Bolivije ukoliko se predomisli.

Međutim, najbolji strelac ‘gaučosa’ u kvalifikacijama je rekao da je završio sa igranjem u reprezentaciji.

"Duša me boli zbog toga, iskreno se nadam da će sve biti dobro i da će ekipa uspeti da se kvalifikuje na SP i bez mene ", izjavio je strelac 4 gola u kvalifikacijama.

To je drugi put da se Rikelme povlači iz reprezentacije. Prvi put se povukao posle SP 2006. godine.

Međutim 2007. godine je, po prelasku iz Viljareala u tim Boke, igrao u toliko dobroj formi da je prosto morao da nastupi i za nacionalni tim.

Te godine je sa Bokom osvojio Kup Libertadores i Klubsko prvenstvo sveta. Rikelme je bio i član Argentinskog tima koji je 2008. godine na OI u Pekingu osvojio zlato.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: