Lav Kup: Voša i Borac eliminisani

Najveće iznenađenje u osmini finala Lav Kupa Srbije priredili su fudbaleri Hajduka sa Liona koji su eliminisali Vojvodinu posle boljeg izvođenja penala.

Izvor: B92

Sreda, 12.11.2008.

15:25

Default images

U regularnom toku rezultat je bio 1:1. Iznenađenje su napravili i fudbaleri Sevojna koji su posle penala savladali čačanski Borac. Napredak je takođe posle jedanaesteraca eliminsao Rad. Crvena zvezda savladala je ČSK u Čelarevu sa 2:0, a istim rezultatom OFK Beograd je bio bolji od Sinđelića i Banat od Javora. Smederevo je pobedilo Bežaniju sa 1:0,

Hajduk je poveo protiv Vojvodine golom Bogdanovića u 37. minutu, a izjednačio je Stošić u 55. minutu. Do kraja utakmice nije bilo golova, a tim sa Liona bio je bolji posle izvođenja penala - 7:6.

Iz osmine finala Lav Kupa Srbije eliminisan je još jedan Superligaš. Borac je u Čačku izgubio posle izvođenja jedanaesteraca od Sevojna sa 4:5. U regularnom toku bilo je 1:1. Gosti su došli u vođstvo golom Irfana Vušljanina posle sedam minuta igre, a izjednačio je Boban Stojanović u 55. minutu.

Crvena zvezda je u Čelarevu savladala ČSK sa 2:0. Prvi gol na utakmici postignut je u 62. minutu, pogotkom Nenada Milijaša iz penala. Najstroži prekršaj je dosuđen posle prekršaja nad Brazilcem Kleom. Upravo je Brazilac postavio konačni rezultat u 79. minutu kada je glavom pogodio gol domaćina.
Beta
Banat je na gostovanju u Ivanjici savladao Javor sa 2:0. Strelci za goste bili su Ivica Milutinović u šestom i Saša Zorić u 30. minutu. Istim rezultatom je i OFK Beograd savladao niški Sinđelić na Karaburmi sa 2:0, a dvostruki strelac bio je Petar Jelić u 25. i 49. minutu.

Duel Rada i Napretka na Banjici završen je bez pogodaka, a u četvrtfinale su se plasirali Kruševljani posle boljeg izvođenja penala 4:3. Smederevo se plasiralo u četvrtfinale pobedom nad Bežanijom od 1:0, a jedini pogodak postigao je Zoran Đurašković u 74. minutu.

U poslednjem meču osmine finala Partizan od 16:30 časova dočekuje Jagodinu.

Utakmice četvrtfinala Lav Kupa Srbije igraju se 25. marta sledeće godine.

Rezultati osmine finala Lav Kupa Srbije:
ČSK - Crvena zvezda 0:2 (Milijaš 62' penal, Kleo 79')
OFK Beograd - Sinđelić Niš 2:0 (Jelić 25, 50')
Hajduk (Beograd) - Vojvodina 1:1, penalima 7:6 (Bogdanović 37' - Stošić 55')
Javor - Banat 0:2 (Milutinović 6', Zorić 30')
Smederevo - Bežanija 1:0 (Đurašković 74')
Borac - Sevojno 1:1, penalima 4:5 (Stojanović 7' - Stojanović 55')
Rad - Napredak 0:0, penalima 3:4
Partizan - Jagodina 16:30h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: