Utorak, 20.05.2008.

11:39

Gran Pri trka glisera u Budvi

Izvor: AK

Default images

Svetska gran pri trka glisera "Clash 1" biće održana u Budvi 25. maja, a juče je u taj grad dopremljeno svih 11 glisera ekipa učesnica. U trci će učestvovati ekipe iz Velike Britanije, Finske, Francuske, Italije, Norveške, Katara, Španije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i SAD. Popularno nazvan Formula 1 na moru, "Montenegrin grand prix world powerboat championship - Budva 2008" održava se pod pokroviteljstvom Opštine Budva .

Prethodna trka održana je u Kataru, a program u Budvi počinje 23. maja paradom glisera gradskim ulicama i nizom zabavnih manifestacija i
prezentacijom ekipa. Glavni dogadjaj "Clash 1" trka počinje u 15 sati.

Gliseri su dugački 14 metara i teški pet tona i predstavljaju mešavinu bolida Formule 1 i mlaznog aviona. Trkaće se na stazi dužine 100 nautičkih milja (2 km), koja u 18 krugova oko ostrva Sveti Nikola mora da se predje za najviše 60 minuta.

Prema rečima marketing direktora "Montenegro-powerboat" Igora Hlebeca, u okviru programa trke glisera u petak će biti organizovana jedriličarska regata "Grand Prix Budva 2008", a trci u nedelju će prethoditi aero šou "Leteće zvezde".

Trka će moći besplatno da se posmatra sa svih lokacija iz grada.

Kompletna organizacija trke će koštati više od 600.000 evra, od čega će Opština Budva izdvojiti 350.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: