Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 08.12.2011.

20:37

Partizan osvojio Superkup Evrope

Vaterpolisti Partizana Rajfajzen pobedili su u Superkupu Evrope italijansku Savonu sa 11:6 (3:2, 4:1, 3:1, 1:2) i tako stigli do petog trofeja u 2011. godini.

Izvor:

Autor:

Default images

Partizan su do drugog Superkupa u istoriji (prvi 1990. godine) sa po tri gola predvodili Stefan Mitrović i Aleksandar Radović. Tri gola za Savonu postigao je Mateo Aikardi.

"Crno-beli" su i Evroligu prošle sezone osvojili tako što su pobedili italijanski tim u Italiji. Partizan je ovoj godini osvoji prvenstvo i Kup Srbije, Evroligu, regionalnu Evrointerligu i sada Superkup Evrope.

Partizan je odigrao meč sezone u Savoni i napravio odličan uvod pred važno gostovanje Egeru u Evroligi sledeće sedmice. Italijani su samo u prvom delu uvodne četvrtine parirali "crno-belima", do rezultata 2:2, ali je srpski šampion serijom 5:1 stigao do četiri gola prednosti na poluvremenu.

Slobodan Soro je odlično branio, posebno u finišu poluvremena, a uspeli su da ga savladaju samo dva najbolja igrača Savone, centar Mateo Aikardi i crnogorski reprezentativac Mlađan Janović, koji je dva puta tresao mrežu.

Sa druge strane, napad Partizana je bio mnogo raznovrsniji, pa su do gola Hrvata Volarevića stigli Mitrović, Vukićević, Dedović, Aleksić, Ćuk, Radović i mladi Čučković.

U nastavku Aikardi je na kratko vratio nadu navijačima Savone koje je utišala serija "crno-belih", ali je usledila još bolja igra Partizana. Centri Beograđana su igrali briljantno u dva metra rivala, donosili prednost igrača više, pa su Mitrović i Vukićević povećali prednost na 9:4.

Na kraju treće četvrtine na scenu je stupio maestralni reprezentativni golman Soro koji je vezao pet odbrana, od toga dve u napadima Savone sa igračem više, a svojim drugim golom na meču Radović je doneo nedostižno vođstvo od 10:4 uoči poslednjih osam minuta.

Partizan je u poslednjoj četvrtini čvrstom odbranom trošio vreme i čuvao visoku rezultatsku prednost. Splićanin Goran Fiorentini i Aikardi su donekle ublažili poraz od 11:6, iako je Partizan bio mnogo ubedljiviji nego što to pokazuje konačni rezultat.

Šampiona Evrope sledeće sedmice, 14. decembra, očekuje gostovanje mađarskom Egeru što je možda i ključni meč za Partizan u ovom delu sezone. "Crno-beli" bi drugom uzastopnom pobedom protiv Egera (9:6 na Banjici) bili na korak od mesta u četvrtfinalu Evrolige.

Partizan će u Mađarskoj dobiti pojačanje u vidu prvog trenera Igora Milanovića kojem je istekla suspenzija iz prvog kola Evrolige.

Savona – Partizan 6:11 (2:3, 1:4, 1:3, 2:1)
Bazen: "Karlo Zaneli“. Gledalaca: 1.200. Sudije: Tulga (Turska), Koganov (Azerbejdžan)

Savona: Volarević, Feraris, Damonte, Janović 2, Petrović, Fulkeris, Zerili, Rico, Aikardi 3, Angelini, Bjanko, Mistranđelo, Fjorentini 1

Partizan Rajfajzen: Soro, Radović 3, Dedović 1, Mandić, Aleksić 1, Mitrović 2, Šuranji, Vukićević 2, Ćuk 1, Korolija, Čučković 1, Vujasinović, Živojinović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve