Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 09.01.2011.

21:07

EL: Partizan lako sa Olimpijakosom

Vaterpolisti Partizana savladali su Olimpijakos sa 7:1 (1:0, 2:1, 2:0, 2:0) u četvrtom kolu LEN Dalekovod Evrolige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ekipa Olimpijakosa je u Beograd došla u oslabljenom sastavu zbog finansijskih problema koje pirejski klub ima, tako da Partizan nije imao većih problema ni u jednom momentu utakmice.

'Crno-beli' su ovom pobedom došli na korak od plasmana u četvrtfinale, pošto je beogradskoj ekipi sada dovoljan i remi sa Barselonom, čime bi Partizan kolo pre kraja obezbedio plasman među osam najboljih.

Olimpijakos je zbog štrajka doputovao samo sa osam igrača i uprkos tome, meč je počeo veoma tvrdo. U prvoj četvrtini jedini pogodak postigao je Stefan Mitrović.

Partizan je u drugom delu, posle golova Aleksandra Radovića i Milana Aleksića poveo sa 3:0, a pred kraj je smanjio Focis Milanos, koji je tako dao jedini gol za grčki tim na utakmici.

U drugom poluvremenu bilo je mnogo grešaka i promašaja na obe strane, a Partizan je do kraja meča u obe četvrtine postigao po dva gola. Strelci su bili Dušan Mandić, Milan Aleksić, Vladimir Vujasinović i na kraju Andrija Prlainović.

Partizan sada ima dve pobede, poraz i nerešeno, a u sledećem kolu gostuje kod Barselone, koja je juče izgubila od mladosti.

Trener Partizana Igor Milanović izrazio je žaljenje zbog toga što Olimpijakos nije bio kompletan.

“Prva postava Partizana imala je obzira prema, da kažem, hendikepiranom Olimpijakosu. Meni je žao što je Olimpijakos došao u ovom, skraćenom sastavu jer ima finansijske probleme unutar kluba. Žao mi je zbog toga što smo izgubili jednu utakmicu uigravanja", rekao je Milanović.

Milanović je rekao da će njegova ekipa pokušati da popravi realizaciju, što je naveo kao glavni problem.

"Druga postava je igrala možda i bolje od ove prve, jer je prva postava čini mi se imala respekt prema svojim grčkim prijateljima koji su u problemu. Pokazali smo opet nedostatak koncentracije, strpljivosti i stepena realizacije u samoj završnici i na tome ćemo raditi u sledeće dve nedelje. Predstoji nam najvažnija utakmica ove sezone, posle onog remija u Beogradu idemo u Barselonu gde bi trebalo da pobedom izborimo plasman u četvrtfinale”, dodao je Milanović.

Andrija Prlainović je rekao da je tim "odradio meč kako je i morao".

"Sada moramo kako znamo i umemo da pobedimo Barselonu u gostima, jer nas samo takav rezultat vodi dalje", rekao je Prlainović.

Partizan je u drugom kolu neočekivano igrao nerešeno sa Barselonom, a Nikola Rađen je priznao da tim trenutno nije atraktivan kao prošle godine, ali da veruje da će se to popraviti.

"Ove godine možda ne igramo tako lepo i atraktivno kao prošle, ali verujem da ćemo vremenom pokazati da smo na pravom putu", rekao je
Rađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve