Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 16.07.2009.

18:08

Vaterpolisti u petak putuju u Rim

Vaterpolo reprezentacija Srbije putuje u petak u Rim gde se od 20. jula održava Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Ekipa Dejana Udovičića je pokazla dobru formu u pripremnom periodu osvojivši bronzanu medalju u Svetskoj ligi, zlato na Mediteranskim igrama u Peskari i Unikum kup u Budimpešti. „Sve te pobede su rezultat poštovanja dogovora i postavljanja stvari na svoje mesto. Ne zavaravamo se da su ti rezultati realan odnos snaga koji će se videti tek u Rimu“, rekao je selektor Udovičić.

Za Srbiju će u Rimu igrati: golmani - Slobodan Soro i Gojko Pijetlović (pridružen član ekipe je i treći golman Branislav Mitrović), igrači - Vanja Udovičić, Marko Avramović, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Nikola Rađen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Slavko Gak, Živko Gocić, Stefan Mitrović i Slobodan Nikić.

„Posle dobrih rezultata ovog leta ne mogu da budem pesimista, Sigurno je da nas pobede i medalje ohrabruju, daju nam dodatnu sigurnost, ali Mediteranske igre i Unikum kup nisu pravo merilo. Tek će se na Svetskom prvenstvu videti ko koliko može i mi treba da pokažemo da li imamo kvalitet ili ne. Medalja, bez obzira koja, bila bi veliki uspeh za našu ekipu i srpski vaterpolo“, rekao je kapiten Vanja Udovičoć.

Reprezentacija Srbije prvi meč igra u ponedeljak sa Španijom u 18.20 časova. Titulu brani Hrvatska.

Grupa A: Južna Afrika, Kanada, Nemačka, Mađarska
Grupa B: Crna Gora, Hrvatska, Kina, Brazil
Grupa C: Srbija, Španija, Australija, Kazahstan
Grupa D: SAD, Makedonija, Italija, Rumunija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve