Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 12.05.2009.

19:46

SL: Srbija pobedila Grčku 11:7

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Grčke rezultatom 11:7 (3:0, 4:2, 2:2, 2:3) u poslednjem šestom kolu Svetske grupe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ta utakmica nije imala rezultatski značaj za ekipu Dejana Udovičića jer je već obezbedila plasman na završni turnir koji se igra od 16. do 21. juna u Podgorici. Srbija brani titulu koju je osvajala u prethodne četiri godine.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Duško Pijetlović sa tri gola, Andija Prlainović, Slobodan Nikić i Živko Gocić postigli su po dva, a Filip Filipović i Petar Filipović po jedan pogodak. Sa druge strane, najbolji je bio Janis Fudulis sa četiri gola.

Srbija je igrala bez kapitena Vanje Udovičića, koji ima obaveze u italijanskom šampionatu, povređenog Nikole Rađena i prvog golmana Slobodana Sora.

Tim Dejana Udovičića imao je problema u napadima sa igračem više (samo pet od deset takvih situacija je realizovano).

Posle završnog turnira Svetske lige u Podgorici, reprezentaciju Srbije očekuje i Svetsko prvenstvo u Rimu koje se održava od 17. jula do 2. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve