Nova vest
Vaterpolo

Subota, 10.05.2008.

22:07

Pro Reko i dalje najbolji

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gol Norberta Madaraša pet sekundi pre kraja doneo je titulu prvaka Evrope ekipi Pro Reka. Pro Reko je u regularnom toku imao dobijen meč protiv ekipe Juga, ali su Dubrovčani sjajnim finišom izborili produžetak, u kojem su imali napad 27 sekundi pre kraja uz nerešen rezultat. Vanja Udovičić je uz Madaraša bio najbolji strelac Pro Reka sa tri pogotka, a Vlada Vujasinović dao je jedan gol u pobedi 13:12 (3:3, 1:0, 4:3, 3:5, 0:1, 2:0).

Posle izjednačenog prvog perioda italijanski klub se odlepio na startu treće četvrtine, kada je poveo 7:4.

Za razliku od Mladosti, koja je u petak demonstrirala samodestrukciju i potvrdila da joj najbolje idu peterci (tako se plasirala na F4 i osvojila titulu prvaka Hrvatske), Dubrovčani su dokazali da su kvalitetniji i psihički daleko stabilniji tim.

Pet sekundi pre kraja oni su uspeli da ostvare željeno izjednačenje na 11:11 i izborili produžetke, u trećem uzastopnom finalnom duelu dva najbolja evropska kluba.

U produžetku Jug je počeo bolje, vodio posle tri minuta i imao napad za pobedu, ali ga je propustio i usledila je kazna.

Tako je četvrtom evropskom titulom đenovske ekipe okončan finalni turnir u Barseloni, odigran u nehumanim ulovima, na otvorenom bazenu uz neprekidan vetar i kišu. vrhunac dezorganizacije predstavljao je prekid rada semafora u produžecima finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve