Vaterpolo 41

Subota, 10.05.2008.

22:07

Pro Reko i dalje najbolji

Pro Reko i dalje najbolji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

jugaš_dbk

pre 15 godina

Baš sam naletio na ove sve komentare i mogu reći da laska što se ovdje toliko analizira naš Jug, ali i vaterpolo kao sport. Oni koji stvarno prate i vole vaterpolo znaju koliko je ovo ipak veliki uspjeh Juga, isto kao što se kod nas priznaje i poštuje snaga npr. Partizana (bez ozira na druge okolnosti).
Sad mi je žao što Partizana (i Vujasinovića !!!) neće bit u zajedničkoj ligi jer mislim da bi bilo i sa sportske i marketinške strane bolje, a sigurno bi značio i stari rivalitet između Juga, Mladosti i Partizana.

@Munze2
Kad se prebrojavaju titule Partizana, ne smije se zaboravit da je Partizan imao uvijek popunjanje igračkog kadra po "direktivi" i prilične privilegije u odnosu na druge klubove. Ali je imao i jaku školu vaterpola i široku "bazu" potencijalnih igrača. Zato ne treba umanjivat značaj titula u pojedinim razdobljima jer i Partizanu bi tada mogli odbit dobar dio od titula u SFRJ, Mladosti u HR itd.
Odakle je tko od trenera koji doprinose pojedinim školama isto nije najvažnija stvar, prije kuriozitet; tako je u DBK vaterpolo 20-ih godina stigao sa Sušaka - Rijeke, a današnji trener je Kotoranin.
Zato je možda vrijeme da sada kad vam se vraća Vujas nađete i nekog poštenog trenera (bez obzira odakle je)?

ivan_sombor

pre 15 godina

"prokuho u bizantskoj"-

u "bizantskoj", davno zatvoren lonac,a vatikanska i danas radi-punom parom!!!!
(Srbimir, 12. maj 2008 00:21)

re:smanjena je vatra bizantska prokuhava morace se maknuti sa vatre iskipit ce!

Munze2

pre 15 godina

@objektivni
Sve je tacno. U vreme dok su Dalmatinci voleli Beograd, dubrovacki navijaci bili civilizovani, a Beograd otvoren kosmopolitski grad, veliki broj Dalmatinaca je ziveo u Beogradu. Mnogi su ostali, a sto se tice vaterpolista - cinjenica je da je Vlaho Orlic, otac srpskog vaterpola (Partizan), Dubrovcanin. Legende Partizana su Dusko Antunovic i Ratko Rudic, a lista je poduza. S druge strane, Srbi su cesto i rado igrali za hrvatske timove.
A onda se desio rat i sad nam je to sto nam je. Promenile su se emocije i uverenja, a cinjenica je da Partizanova skola odoleva svim krizama, te da je Jugova (tj. dalmatinska) takodje jaka. Cestitke Jugu, a njihovim navijacima sam porucio odavno - nisu vam inventar praznili Beogradjani, vec oni s kojima igrate ligu. Divljacko ponasanje se ne moze opravdati nikakvim dogadjajima iz proslosti, jer i Srbi imaju mnogo razloga za isto. Keep it cool.

PFC

pre 15 godina

Ove kritike na mesto Juga nisu na mestu. U zadnje vreme su najjaci klub iz bivse Juge. Juce su tesno izgubili ali mladost na na njihovoj strani. A malo za one sto uvek mastaju o titulama. Tacno je da je JUG pre Titove Jugoslavije bio daleko najjaci klub. Ali tada vaterpolo sigurno jos nije bio na nivou kao u Titovoj Jugi. Jer tada su se pojavili Partizan i Mladost. A Partizan je bio sto se rezultata od tada tice daleko najjaci klub u drzavi. Evo vam lista prvaka i pobednika kupa u SFRJ.

Prvaci SFRJ u Vaterpolu

Partizan Beograd 17
JUG Dubrovnik 8
Mladost Zagreb 6
Jadran Split 5
Mornar Split 4
Hajduk Split 2
Jadran Herceg Novi 2
Crvena Zvezda 1
Primorac Kotor 1

Pobednici Kupa SFRJ u Vaterpolu

Partizan Beograd 13
POSK Split 2
JUG Dubrovnik 2
Mladost Zagreb 1
Primorac Kotor 1
KPK Korcula 1

Objektivni

pre 15 godina

Cestitke Jugu!
Smesno je slati nekakve packe na racun Hrvata, jer u klupskom vaterpolu su ispred (uvek bili) Srbije.
Druga je stvar sto je Partizan velika skola (doduse, u pravljenju iste su ucestvovali Hrvati), sto su navijaci Juga proteklih godina iskazivali neverovatan primitivizam...
Okreni obrni, meni je cudnovato da Srbija i dalje proizvodi vanserijske igrace i da je na nacionalnom nivou tu gde je.
BTW, Vlada Vujasinovic je vaterpolo naucio u Hrvatskoj...

izmaršićanin

pre 15 godina

Veća je verovatnoća da meteorit veličine Kosova pogodi američki kontinent nego da Srbija ima dva predstavnika na finalnom turniru vaterpolske Lige šampiona. Hrvatima je to već obična stvar ...

ivan_sombor

pre 15 godina

# Sve "prava" hrvatska prezimena:Boskovic,Obradovic,
Jokovic...
Tako je to,nacijo nastala iz "vatikanske kuhinje"!
(Srbimir, 11. maj 2008 17:41)

ti si prokuho u bizantskoj! 500 godina zagorio si...

xyz

pre 15 godina

Čemu takvo pljuvanje po Jugu?
Ok, izgubili su prvenstvo ali na ovom FF se iz aviona vidjelo da je Jug puno jači od Mladosti i da je forma tempirana za Final Four.
Razlike između Recca i Juga se mjeri u nijansama i gotovo da je nema. To su trenutno dva najjača vaterpolo kluba na svijetu.
Kapa dolje za obje ekipe. Odigrati ovakvu utakmcu u nenormlanim uvjetima je za naklon. Igrači jedva da su vidjeli loptu.
Klinci od 17-20 godina stigli su vodstvo superzvijezda i skoro izborili peterce.
Braća Sukno, Obradović i Joković protiv Vujasinovića, Kasasa, Madarasa, Udovičića, Bendeka.
Nije mi jasno čemu ismijavanje svega ovoga?

juzina

pre 15 godina

Ma sve zbog sudija ponovo mora biti.Ipak su hrvati uzeli svetsko prvenstvo u vaterpolu prosle godine,ipak. I prosle godine su sudije bile krive, pih bre.
Veliko Hrvatsko Finale=nista od toga.
Jug osvaja prvenstvo=nista od toga,ponovo.
Ha
(Kiza, 11. maj 2008 10:41


Moj Kiza pa vidis koliko tebe sve to skupa smeta, pa ostavljas takve komentare... koda je moralo bit Hr finale, dovoljno je da su 2 od 4 nasa, a jedan je igro finale i vidili kako je izgubio;
Sta ti je drago sto je Mladost osvojila prvenstvo Hrvatske ili sta??!??
Svetski prvaci JESMO koliko god to tebe smetalo...
pozdrav realnim ljubiteljima vaterpola

22012711

pre 15 godina

Posebno mi ide na živce komentiranje ekipnog sporta na nacionalnoj osnovi. Jug je izgubio nažalost svojom krivicom jer je neiskustvo uzelo svoj danak u zadnjem produžetku. Kriterij suđenja već dugo ne odgovara ekipama koje imaju dobre sidrune, a to je zbog toga jer ih španjolci i italijani koji drmaju LEN-om skoro pa i nemaju osim časnih iznimaka. Zašto vi u Srbiji pobjedu Reca gledate kao vašu pobjedu radi samo dva igrača srbina, od kojih je jedan prošao hrvatsku školu vaterpola i ima nastup za hrvatsku reprezentaciju?

Trebinjac

pre 15 godina

Svaka cast Jugu za pokazana muda u finalu!Igrati bez trojice najboljih zadnje 2 cetvrtine i izboriti produzetke mogu samo veliki timovi!
Steta sto nije bilo malo vise srece pa da se Jug okiti krunom.
Dubrovnik moze da bude ponosan na svoje igrace jer su pokazali kako se bori za svoj klub i svoj grad

UZBUNA

pre 15 godina

Cestitke Hrvatima uprkos porazima,jer imati polovinu (2) klubova na finalnom turniru ogroman je uspeh.
Mozda nas Partizan jeste bolji od Mladosti, ali problem nije to sto je od nje nesrecno izgubio, vec sto je celokupni srpski vaterpolo spao na Partizan koji bukvalno nema protiv koga da igra u domacoj "ligi", pa je stalno u potrazi za sparing-partnerima u inostranstvu. A i Partizan ce sutra-prekosutra napustiti najbolji igraci i pridruziti se sacici nasih veterana u inostranstvu, od kojih je vecina vec presla svoj igracki zenit...
Bojim se, dakle, da je mnogo verovatnije da osvojimo zlato u Pekingu nego da sprecimo srozavanje Srbije u godinama koje dolaze medju drugorazredne, pa i trecerazredne vaterpolo nacije, kako to vec bolno pokazuje ucinak svih nasih klubova, sem Partizana, u medjunarodnim takmicenjima.

Делија брани Гробаре

pre 15 godina

d'oh, tau ceramika je legija stranaca koja je razbila partizan na celu sa planinicem i spahijom.
(cro5cop, 11. maj 2008 01:22)

Немој да си смешан, уопште нису разбили, већ су само прошли захваљујући домаћем терену, а пукли су у Београду 20+ разлике хахахаха ☺☺☺☺☺☺

Kiza

pre 15 godina

Ma sve zbog sudija ponovo mora biti.Ipak su hrvati uzeli svetsko prvenstvo u vaterpolu prosle godine,ipak. I prosle godine su sudije bile krive, pih bre.
Veliko Hrvatsko Finale=nista od toga.
Jug osvaja prvenstvo=nista od toga,ponovo.
Ha

Miho Boskovic

pre 15 godina

Ko je god gledao utakmicu, i ko se imalo razumije u vaterpolo vidio je da je Jug pokraden.. Plan Len-ovih placenika prvo je bio izbaciti Boskovica sto im je uspjelo vec pocetkom 3.cetvrtine, malo prije toga je izletio Markovic... Ali to ocito nije bilo dovoljno pa vec krajem 3.cetvrtine vani ide Buslje.. igramo bez 3, uz Smodlaku, najbolja igarca??!?? Ej ne zanima me sto su ovi placenici postali prvaci europe, uz onakvo sramotno sudenje... za mene, za sve Hrvate i za sve koji objektivo gledaju ovaj sport Jug je prvak, jer praktici s drugom postavom gubiti od onakve momcadi 11:8 pred sam kraj, stici to i cak povesti... SVAKA CAST DECKI

antonio rukavina

pre 15 godina

Znaci Jug ima manje stranaca od hrvatske fudbalske reprezentacije?
(alvin, 10. maj 2008 22:46)

re:netocno hrvatska ima jednoga ali je polutan koji ide na euro sharbini i dudu ali njega nema ostalo ej ansa krv! a povukao si me za jezik ali inace netreba govoriti ko je stranac ko nije pozdravi mi svog sulejmanjija reci ko ga pozdravlja potpisao sam se!!!! treba biti realan jug je pokraden !!!!

BOJAN

pre 15 godina

Ne govorite vi o nekoj objektivnosti,pobjedite Srbiju jednom u 13 utakmica i pričate kako ste najbolji,još mnogo zlata Hrvatska treba da osvoji da bi bila u rangu Srbije.Cro Cap,za tvoju informaciju ta Mladost koju potcjenjuješ kad kažeš da je Partizan nije mogao dobiti, je ako si zaboravio aktuelni šampion Hrvatska i ekipa koja je Juga dobila sa 3-1 u pobjedama.Čestitka za Vanju Udovičića i Vladu Vujasinovića na osvojenoj Evro Ligi,žao mi je ali samo pobjednici se pamte,a drugi zaboravljaju.

Dejan

pre 15 godina

Prvo mi nije jasno tko je ovima dozvolio da organiziraju zavrsnicu vaterpolo lige prvaka na onom vremenu. Pa za tako nesto treba imati zatvoren bazen. Ova 2 dana i uslovi su na granici regularnosti. Kao drugo nije mi jasno kako netko moze navijati za ekipu tipa Pro recco koja je pokupovala sve sto je prakticki mogla (sve vrvi od Talijana). Ma da ne znam tko igra, ali nikada ne bi navijao za nekoga tko misli da se novcem moze kupiti slava. Da je bio Partizan s druge strane, navijao bi za njega. Pa i za Vasas.
Ovaj puta David nije uspio protiv Golijata, ali je pokazao srce. Za mene je Jug moralni pobjednik, a oni neka se vesele.

xyz

pre 15 godina

@ex-h2polo

Slažem se postom ali ipak si pogriješio. medvaščak je bio jak u hokeju i rukometu ali ne u vaterpolu. Tu se radilo o Mladosti.
Mlađi ljudi ne znaju ali Jug je uistinu institucija vaterpola na ovim prostorima.
14 YU prvenstava, 8 YU kupova u bivšoj državi i cijeli niz stvroenih vaterpolskih svjetskih zvijezdi.
Suđenje neću komentirati. Onaj tko je razumije u vateprolo vidio je kako se sudilo u drugom produžetku.
Komentirati treba uvjete u kojime se igralo. Stoka iz LENa natjerala je vrhunske vaterpolo zvijezde (jer Recco i Jug su vrh svjetskog vaterpola)da igraju utakmice u neviđenim uvjetima.Na otvorenom, prolom oblaka, zimska hladnoća i nenormalni uvjeti za publiku.
Sramota.

ex-h2opolo

pre 15 godina

a. vaterpolo je vrhunski sport. to sto se ne igra u puno zemalja je vec druga prica

b. grobar sam od rodjenja ali me smore ovakvi komentari tipa 'ko je jug, sta je jug..ovo ono...'; pokazite bre respekta prema Jugu koji je institucija; ko se seca te lige bivse drzave znace sta pricam; taj Jug je harao, iz cistog entuzijazma (nije imao sredstava kao recimo Partizan, Medvescak, Jadran Split, itd) a odlican je i danas, koristeci lokalce-nikad nisam respektovao timove koji ostvaruju rezultate jer kupuju talenat sa strane a pri tom ga ne gaje kod sebe... prema tome...

c. pamte se rezultati. To sto se busamo da smo najaci to tek treba da dokazemo na delu a ne na recima

jedan objektivan hrvat

pre 15 godina

Ajmo bit objektivni, pa rec da je protiv Talijana sudjeno vise iskljucenja, te da je Jug imao dva penala. (Kad ti sport odredjuje raspolozenje) uvijek je lakse trazit razloge poraza u necem trecem, nego u suparniku.

Ispravak

pre 15 godina

Službeno najbolji igrač Europe je Miho Bošković (Jug) i nitko drugi, proglašen od LEN-e.
U 3.četvrtini su 3 reprezentativca Hrvatske (prvaka svijeta) zaradila 3.isključenje, a i bez njih je Jug sustigao vodstvo Pro Reccove legije stranaca od 11:8, izjednačili su na 11:11, a nakon prvog produžetka i vodili 12:11. Imali su i zadnji napad ali baš zbog nedostatka tih reprezentativaca (Bošković, Bušlje, Marković) izgubili su loptu i primili 13.gol samo 6 sekundi prije kraja.
Uostalom, godinama već Jug igra finale, u klubu su sami Dubrovčani (osim Hrošika), sve igrači iz Jugove škole, kao što je Dubrovčanin i Vlaho Orlić, tvorac velikog Partizana!
To što Juga mrzite iz nacionalnih pobuda još i razumijem, ali otvorite oči, veliki je to klub, tvornica vaterpolista, šestorica su sudjelovali u osvajanju titule prvaka svijeta, a vjerujte da će i na olimpijadi zablistat zlato na njihovim grudima.
P.S. Lani u Napulju nije bio domaći teren pa je Jug mlatnuo Partizana, zar ne?!

d'oh!

pre 15 godina

Ma da...sad se pravdate na legiju stranaca...ahahahaha!
Do juce je jug bio vec vidjen sampion sveta i univerzuma, cela hrv reprez. u jugu (kao sampioni sveta) i sta bi?! Razbila ih legija stranaca...na celu sa Srbima!

cro5cop

pre 15 godina

kakav jadan partizan. vi bolji od juga.hahaha vi nemozete mladost dobiti.ovi italijani nas jedva dobise.legija stranaca jos iskljucilo 4 jugova igraca i jedva dobise.

bosco

pre 15 godina

u trecoj cetvrtini jug je ostao bez svoja tri ponajbolja igraca: Markovica, Buslje i Boskovica (zvanicno najboljeg vaterpoliste svijeta, Idemo do trona!!!) i kao takav uspio nadoknaditi -3 i izboriti produzetke!
sramota u kakvim se uslovima odigrao cijeli ovaj final 4!

Idemo do trona!!!

pre 15 godina

Toliko o njihovom "nepobjedivom" Jugu za kojeg su pricali da je najjaci u Evropi. Evo ja dajem glavu ako Partizan nije jachi od Juga ali Partizanu predstavlja problem slaba liga gde svakog pobedjuje sa po 15-ak razlike. I jos kad nam se vrati Vujasinovic koji je zvanicno najbolji vaterpolista sveta bicemo jos jachi

NAPRED PARTIZAN!!!

Dubrovčanin

pre 15 godina

od 3. četvrtine bez markovića,boškovića,u 4.izbacili bušlju, u produžetcima obradovića... zadnji jugov napad,smodlaka prima loptu dvojica "talijana " ga tope,nema ničega..ni faul,ništa.. jel tko od vas srba gledao utakmicu,ja nisam objektivan

Waterpolo_is_my_life

pre 15 godina

Hrvatsko finale???? Da li ste mislili da iko moze da pobedi Evropskog prvaka - Pro Reko?
Jos jednom su srpski igraci pokazali kako se igra vaterpolo. VANJA UDOVICIC I VLADIMIR VUJASINOVIC!!! Momci, svaka cast i hvala vam na svemu prikazanom...

Savršen bekhend uz liniju

pre 15 godina

Jug je bio na pragu podviga jer je bez četvorice isključenih igrača, i to onih najiskusnijih, serijom 4:0 u završnici preokrenuo rezultat sa 8:11 na 12:11. Ali nije ni bitno, ovo ionako nije bio susret italijanske i hrvatske ekipe, več duel Juga, koji ima samo jednog stranca, i Legije stranaca zvane pro reko!

delia glingon

pre 15 godina

Ma gde ce Jug pobediti pravaka iz najjace svetske lige SERIA-A? Jug zna samo na svom terenu f4 ili kad bojkotuju talijani ovu evroligu.
Cestitke prorekama, ali koga zanima ovaj mali sport u Srbiji i sirom sveta.

ex-h2opolo

pre 15 godina

a. vaterpolo je vrhunski sport. to sto se ne igra u puno zemalja je vec druga prica

b. grobar sam od rodjenja ali me smore ovakvi komentari tipa 'ko je jug, sta je jug..ovo ono...'; pokazite bre respekta prema Jugu koji je institucija; ko se seca te lige bivse drzave znace sta pricam; taj Jug je harao, iz cistog entuzijazma (nije imao sredstava kao recimo Partizan, Medvescak, Jadran Split, itd) a odlican je i danas, koristeci lokalce-nikad nisam respektovao timove koji ostvaruju rezultate jer kupuju talenat sa strane a pri tom ga ne gaje kod sebe... prema tome...

c. pamte se rezultati. To sto se busamo da smo najaci to tek treba da dokazemo na delu a ne na recima

Idemo do trona!!!

pre 15 godina

Toliko o njihovom "nepobjedivom" Jugu za kojeg su pricali da je najjaci u Evropi. Evo ja dajem glavu ako Partizan nije jachi od Juga ali Partizanu predstavlja problem slaba liga gde svakog pobedjuje sa po 15-ak razlike. I jos kad nam se vrati Vujasinovic koji je zvanicno najbolji vaterpolista sveta bicemo jos jachi

NAPRED PARTIZAN!!!

Savršen bekhend uz liniju

pre 15 godina

Jug je bio na pragu podviga jer je bez četvorice isključenih igrača, i to onih najiskusnijih, serijom 4:0 u završnici preokrenuo rezultat sa 8:11 na 12:11. Ali nije ni bitno, ovo ionako nije bio susret italijanske i hrvatske ekipe, več duel Juga, koji ima samo jednog stranca, i Legije stranaca zvane pro reko!

ivan_sombor

pre 15 godina

# Sve "prava" hrvatska prezimena:Boskovic,Obradovic,
Jokovic...
Tako je to,nacijo nastala iz "vatikanske kuhinje"!
(Srbimir, 11. maj 2008 17:41)

ti si prokuho u bizantskoj! 500 godina zagorio si...

Ispravak

pre 15 godina

Službeno najbolji igrač Europe je Miho Bošković (Jug) i nitko drugi, proglašen od LEN-e.
U 3.četvrtini su 3 reprezentativca Hrvatske (prvaka svijeta) zaradila 3.isključenje, a i bez njih je Jug sustigao vodstvo Pro Reccove legije stranaca od 11:8, izjednačili su na 11:11, a nakon prvog produžetka i vodili 12:11. Imali su i zadnji napad ali baš zbog nedostatka tih reprezentativaca (Bošković, Bušlje, Marković) izgubili su loptu i primili 13.gol samo 6 sekundi prije kraja.
Uostalom, godinama već Jug igra finale, u klubu su sami Dubrovčani (osim Hrošika), sve igrači iz Jugove škole, kao što je Dubrovčanin i Vlaho Orlić, tvorac velikog Partizana!
To što Juga mrzite iz nacionalnih pobuda još i razumijem, ali otvorite oči, veliki je to klub, tvornica vaterpolista, šestorica su sudjelovali u osvajanju titule prvaka svijeta, a vjerujte da će i na olimpijadi zablistat zlato na njihovim grudima.
P.S. Lani u Napulju nije bio domaći teren pa je Jug mlatnuo Partizana, zar ne?!

Dejan

pre 15 godina

Prvo mi nije jasno tko je ovima dozvolio da organiziraju zavrsnicu vaterpolo lige prvaka na onom vremenu. Pa za tako nesto treba imati zatvoren bazen. Ova 2 dana i uslovi su na granici regularnosti. Kao drugo nije mi jasno kako netko moze navijati za ekipu tipa Pro recco koja je pokupovala sve sto je prakticki mogla (sve vrvi od Talijana). Ma da ne znam tko igra, ali nikada ne bi navijao za nekoga tko misli da se novcem moze kupiti slava. Da je bio Partizan s druge strane, navijao bi za njega. Pa i za Vasas.
Ovaj puta David nije uspio protiv Golijata, ali je pokazao srce. Za mene je Jug moralni pobjednik, a oni neka se vesele.

Dubrovčanin

pre 15 godina

od 3. četvrtine bez markovića,boškovića,u 4.izbacili bušlju, u produžetcima obradovića... zadnji jugov napad,smodlaka prima loptu dvojica "talijana " ga tope,nema ničega..ni faul,ništa.. jel tko od vas srba gledao utakmicu,ja nisam objektivan

22012711

pre 15 godina

Posebno mi ide na živce komentiranje ekipnog sporta na nacionalnoj osnovi. Jug je izgubio nažalost svojom krivicom jer je neiskustvo uzelo svoj danak u zadnjem produžetku. Kriterij suđenja već dugo ne odgovara ekipama koje imaju dobre sidrune, a to je zbog toga jer ih španjolci i italijani koji drmaju LEN-om skoro pa i nemaju osim časnih iznimaka. Zašto vi u Srbiji pobjedu Reca gledate kao vašu pobjedu radi samo dva igrača srbina, od kojih je jedan prošao hrvatsku školu vaterpola i ima nastup za hrvatsku reprezentaciju?

UZBUNA

pre 15 godina

Cestitke Hrvatima uprkos porazima,jer imati polovinu (2) klubova na finalnom turniru ogroman je uspeh.
Mozda nas Partizan jeste bolji od Mladosti, ali problem nije to sto je od nje nesrecno izgubio, vec sto je celokupni srpski vaterpolo spao na Partizan koji bukvalno nema protiv koga da igra u domacoj "ligi", pa je stalno u potrazi za sparing-partnerima u inostranstvu. A i Partizan ce sutra-prekosutra napustiti najbolji igraci i pridruziti se sacici nasih veterana u inostranstvu, od kojih je vecina vec presla svoj igracki zenit...
Bojim se, dakle, da je mnogo verovatnije da osvojimo zlato u Pekingu nego da sprecimo srozavanje Srbije u godinama koje dolaze medju drugorazredne, pa i trecerazredne vaterpolo nacije, kako to vec bolno pokazuje ucinak svih nasih klubova, sem Partizana, u medjunarodnim takmicenjima.

Objektivni

pre 15 godina

Cestitke Jugu!
Smesno je slati nekakve packe na racun Hrvata, jer u klupskom vaterpolu su ispred (uvek bili) Srbije.
Druga je stvar sto je Partizan velika skola (doduse, u pravljenju iste su ucestvovali Hrvati), sto su navijaci Juga proteklih godina iskazivali neverovatan primitivizam...
Okreni obrni, meni je cudnovato da Srbija i dalje proizvodi vanserijske igrace i da je na nacionalnom nivou tu gde je.
BTW, Vlada Vujasinovic je vaterpolo naucio u Hrvatskoj...

Trebinjac

pre 15 godina

Svaka cast Jugu za pokazana muda u finalu!Igrati bez trojice najboljih zadnje 2 cetvrtine i izboriti produzetke mogu samo veliki timovi!
Steta sto nije bilo malo vise srece pa da se Jug okiti krunom.
Dubrovnik moze da bude ponosan na svoje igrace jer su pokazali kako se bori za svoj klub i svoj grad

d'oh!

pre 15 godina

Ma da...sad se pravdate na legiju stranaca...ahahahaha!
Do juce je jug bio vec vidjen sampion sveta i univerzuma, cela hrv reprez. u jugu (kao sampioni sveta) i sta bi?! Razbila ih legija stranaca...na celu sa Srbima!

cro5cop

pre 15 godina

kakav jadan partizan. vi bolji od juga.hahaha vi nemozete mladost dobiti.ovi italijani nas jedva dobise.legija stranaca jos iskljucilo 4 jugova igraca i jedva dobise.

Делија брани Гробаре

pre 15 godina

d'oh, tau ceramika je legija stranaca koja je razbila partizan na celu sa planinicem i spahijom.
(cro5cop, 11. maj 2008 01:22)

Немој да си смешан, уопште нису разбили, већ су само прошли захваљујући домаћем терену, а пукли су у Београду 20+ разлике хахахаха ☺☺☺☺☺☺

xyz

pre 15 godina

Čemu takvo pljuvanje po Jugu?
Ok, izgubili su prvenstvo ali na ovom FF se iz aviona vidjelo da je Jug puno jači od Mladosti i da je forma tempirana za Final Four.
Razlike između Recca i Juga se mjeri u nijansama i gotovo da je nema. To su trenutno dva najjača vaterpolo kluba na svijetu.
Kapa dolje za obje ekipe. Odigrati ovakvu utakmcu u nenormlanim uvjetima je za naklon. Igrači jedva da su vidjeli loptu.
Klinci od 17-20 godina stigli su vodstvo superzvijezda i skoro izborili peterce.
Braća Sukno, Obradović i Joković protiv Vujasinovića, Kasasa, Madarasa, Udovičića, Bendeka.
Nije mi jasno čemu ismijavanje svega ovoga?

antonio rukavina

pre 15 godina

Znaci Jug ima manje stranaca od hrvatske fudbalske reprezentacije?
(alvin, 10. maj 2008 22:46)

re:netocno hrvatska ima jednoga ali je polutan koji ide na euro sharbini i dudu ali njega nema ostalo ej ansa krv! a povukao si me za jezik ali inace netreba govoriti ko je stranac ko nije pozdravi mi svog sulejmanjija reci ko ga pozdravlja potpisao sam se!!!! treba biti realan jug je pokraden !!!!

Miho Boskovic

pre 15 godina

Ko je god gledao utakmicu, i ko se imalo razumije u vaterpolo vidio je da je Jug pokraden.. Plan Len-ovih placenika prvo je bio izbaciti Boskovica sto im je uspjelo vec pocetkom 3.cetvrtine, malo prije toga je izletio Markovic... Ali to ocito nije bilo dovoljno pa vec krajem 3.cetvrtine vani ide Buslje.. igramo bez 3, uz Smodlaku, najbolja igarca??!?? Ej ne zanima me sto su ovi placenici postali prvaci europe, uz onakvo sramotno sudenje... za mene, za sve Hrvate i za sve koji objektivo gledaju ovaj sport Jug je prvak, jer praktici s drugom postavom gubiti od onakve momcadi 11:8 pred sam kraj, stici to i cak povesti... SVAKA CAST DECKI

xyz

pre 15 godina

@ex-h2polo

Slažem se postom ali ipak si pogriješio. medvaščak je bio jak u hokeju i rukometu ali ne u vaterpolu. Tu se radilo o Mladosti.
Mlađi ljudi ne znaju ali Jug je uistinu institucija vaterpola na ovim prostorima.
14 YU prvenstava, 8 YU kupova u bivšoj državi i cijeli niz stvroenih vaterpolskih svjetskih zvijezdi.
Suđenje neću komentirati. Onaj tko je razumije u vateprolo vidio je kako se sudilo u drugom produžetku.
Komentirati treba uvjete u kojime se igralo. Stoka iz LENa natjerala je vrhunske vaterpolo zvijezde (jer Recco i Jug su vrh svjetskog vaterpola)da igraju utakmice u neviđenim uvjetima.Na otvorenom, prolom oblaka, zimska hladnoća i nenormalni uvjeti za publiku.
Sramota.

BOJAN

pre 15 godina

Ne govorite vi o nekoj objektivnosti,pobjedite Srbiju jednom u 13 utakmica i pričate kako ste najbolji,još mnogo zlata Hrvatska treba da osvoji da bi bila u rangu Srbije.Cro Cap,za tvoju informaciju ta Mladost koju potcjenjuješ kad kažeš da je Partizan nije mogao dobiti, je ako si zaboravio aktuelni šampion Hrvatska i ekipa koja je Juga dobila sa 3-1 u pobjedama.Čestitka za Vanju Udovičića i Vladu Vujasinovića na osvojenoj Evro Ligi,žao mi je ali samo pobjednici se pamte,a drugi zaboravljaju.

delia glingon

pre 15 godina

Ma gde ce Jug pobediti pravaka iz najjace svetske lige SERIA-A? Jug zna samo na svom terenu f4 ili kad bojkotuju talijani ovu evroligu.
Cestitke prorekama, ali koga zanima ovaj mali sport u Srbiji i sirom sveta.

jedan objektivan hrvat

pre 15 godina

Ajmo bit objektivni, pa rec da je protiv Talijana sudjeno vise iskljucenja, te da je Jug imao dva penala. (Kad ti sport odredjuje raspolozenje) uvijek je lakse trazit razloge poraza u necem trecem, nego u suparniku.

Munze2

pre 15 godina

@objektivni
Sve je tacno. U vreme dok su Dalmatinci voleli Beograd, dubrovacki navijaci bili civilizovani, a Beograd otvoren kosmopolitski grad, veliki broj Dalmatinaca je ziveo u Beogradu. Mnogi su ostali, a sto se tice vaterpolista - cinjenica je da je Vlaho Orlic, otac srpskog vaterpola (Partizan), Dubrovcanin. Legende Partizana su Dusko Antunovic i Ratko Rudic, a lista je poduza. S druge strane, Srbi su cesto i rado igrali za hrvatske timove.
A onda se desio rat i sad nam je to sto nam je. Promenile su se emocije i uverenja, a cinjenica je da Partizanova skola odoleva svim krizama, te da je Jugova (tj. dalmatinska) takodje jaka. Cestitke Jugu, a njihovim navijacima sam porucio odavno - nisu vam inventar praznili Beogradjani, vec oni s kojima igrate ligu. Divljacko ponasanje se ne moze opravdati nikakvim dogadjajima iz proslosti, jer i Srbi imaju mnogo razloga za isto. Keep it cool.

juzina

pre 15 godina

Ma sve zbog sudija ponovo mora biti.Ipak su hrvati uzeli svetsko prvenstvo u vaterpolu prosle godine,ipak. I prosle godine su sudije bile krive, pih bre.
Veliko Hrvatsko Finale=nista od toga.
Jug osvaja prvenstvo=nista od toga,ponovo.
Ha
(Kiza, 11. maj 2008 10:41


Moj Kiza pa vidis koliko tebe sve to skupa smeta, pa ostavljas takve komentare... koda je moralo bit Hr finale, dovoljno je da su 2 od 4 nasa, a jedan je igro finale i vidili kako je izgubio;
Sta ti je drago sto je Mladost osvojila prvenstvo Hrvatske ili sta??!??
Svetski prvaci JESMO koliko god to tebe smetalo...
pozdrav realnim ljubiteljima vaterpola

bosco

pre 15 godina

u trecoj cetvrtini jug je ostao bez svoja tri ponajbolja igraca: Markovica, Buslje i Boskovica (zvanicno najboljeg vaterpoliste svijeta, Idemo do trona!!!) i kao takav uspio nadoknaditi -3 i izboriti produzetke!
sramota u kakvim se uslovima odigrao cijeli ovaj final 4!

PFC

pre 15 godina

Ove kritike na mesto Juga nisu na mestu. U zadnje vreme su najjaci klub iz bivse Juge. Juce su tesno izgubili ali mladost na na njihovoj strani. A malo za one sto uvek mastaju o titulama. Tacno je da je JUG pre Titove Jugoslavije bio daleko najjaci klub. Ali tada vaterpolo sigurno jos nije bio na nivou kao u Titovoj Jugi. Jer tada su se pojavili Partizan i Mladost. A Partizan je bio sto se rezultata od tada tice daleko najjaci klub u drzavi. Evo vam lista prvaka i pobednika kupa u SFRJ.

Prvaci SFRJ u Vaterpolu

Partizan Beograd 17
JUG Dubrovnik 8
Mladost Zagreb 6
Jadran Split 5
Mornar Split 4
Hajduk Split 2
Jadran Herceg Novi 2
Crvena Zvezda 1
Primorac Kotor 1

Pobednici Kupa SFRJ u Vaterpolu

Partizan Beograd 13
POSK Split 2
JUG Dubrovnik 2
Mladost Zagreb 1
Primorac Kotor 1
KPK Korcula 1

izmaršićanin

pre 15 godina

Veća je verovatnoća da meteorit veličine Kosova pogodi američki kontinent nego da Srbija ima dva predstavnika na finalnom turniru vaterpolske Lige šampiona. Hrvatima je to već obična stvar ...

Kiza

pre 15 godina

Ma sve zbog sudija ponovo mora biti.Ipak su hrvati uzeli svetsko prvenstvo u vaterpolu prosle godine,ipak. I prosle godine su sudije bile krive, pih bre.
Veliko Hrvatsko Finale=nista od toga.
Jug osvaja prvenstvo=nista od toga,ponovo.
Ha

Waterpolo_is_my_life

pre 15 godina

Hrvatsko finale???? Da li ste mislili da iko moze da pobedi Evropskog prvaka - Pro Reko?
Jos jednom su srpski igraci pokazali kako se igra vaterpolo. VANJA UDOVICIC I VLADIMIR VUJASINOVIC!!! Momci, svaka cast i hvala vam na svemu prikazanom...

jugaš_dbk

pre 15 godina

Baš sam naletio na ove sve komentare i mogu reći da laska što se ovdje toliko analizira naš Jug, ali i vaterpolo kao sport. Oni koji stvarno prate i vole vaterpolo znaju koliko je ovo ipak veliki uspjeh Juga, isto kao što se kod nas priznaje i poštuje snaga npr. Partizana (bez ozira na druge okolnosti).
Sad mi je žao što Partizana (i Vujasinovića !!!) neće bit u zajedničkoj ligi jer mislim da bi bilo i sa sportske i marketinške strane bolje, a sigurno bi značio i stari rivalitet između Juga, Mladosti i Partizana.

@Munze2
Kad se prebrojavaju titule Partizana, ne smije se zaboravit da je Partizan imao uvijek popunjanje igračkog kadra po "direktivi" i prilične privilegije u odnosu na druge klubove. Ali je imao i jaku školu vaterpola i široku "bazu" potencijalnih igrača. Zato ne treba umanjivat značaj titula u pojedinim razdobljima jer i Partizanu bi tada mogli odbit dobar dio od titula u SFRJ, Mladosti u HR itd.
Odakle je tko od trenera koji doprinose pojedinim školama isto nije najvažnija stvar, prije kuriozitet; tako je u DBK vaterpolo 20-ih godina stigao sa Sušaka - Rijeke, a današnji trener je Kotoranin.
Zato je možda vrijeme da sada kad vam se vraća Vujas nađete i nekog poštenog trenera (bez obzira odakle je)?

ivan_sombor

pre 15 godina

"prokuho u bizantskoj"-

u "bizantskoj", davno zatvoren lonac,a vatikanska i danas radi-punom parom!!!!
(Srbimir, 12. maj 2008 00:21)

re:smanjena je vatra bizantska prokuhava morace se maknuti sa vatre iskipit ce!

Idemo do trona!!!

pre 15 godina

Toliko o njihovom "nepobjedivom" Jugu za kojeg su pricali da je najjaci u Evropi. Evo ja dajem glavu ako Partizan nije jachi od Juga ali Partizanu predstavlja problem slaba liga gde svakog pobedjuje sa po 15-ak razlike. I jos kad nam se vrati Vujasinovic koji je zvanicno najbolji vaterpolista sveta bicemo jos jachi

NAPRED PARTIZAN!!!

delia glingon

pre 15 godina

Ma gde ce Jug pobediti pravaka iz najjace svetske lige SERIA-A? Jug zna samo na svom terenu f4 ili kad bojkotuju talijani ovu evroligu.
Cestitke prorekama, ali koga zanima ovaj mali sport u Srbiji i sirom sveta.

Savršen bekhend uz liniju

pre 15 godina

Jug je bio na pragu podviga jer je bez četvorice isključenih igrača, i to onih najiskusnijih, serijom 4:0 u završnici preokrenuo rezultat sa 8:11 na 12:11. Ali nije ni bitno, ovo ionako nije bio susret italijanske i hrvatske ekipe, več duel Juga, koji ima samo jednog stranca, i Legije stranaca zvane pro reko!

Waterpolo_is_my_life

pre 15 godina

Hrvatsko finale???? Da li ste mislili da iko moze da pobedi Evropskog prvaka - Pro Reko?
Jos jednom su srpski igraci pokazali kako se igra vaterpolo. VANJA UDOVICIC I VLADIMIR VUJASINOVIC!!! Momci, svaka cast i hvala vam na svemu prikazanom...

d'oh!

pre 15 godina

Ma da...sad se pravdate na legiju stranaca...ahahahaha!
Do juce je jug bio vec vidjen sampion sveta i univerzuma, cela hrv reprez. u jugu (kao sampioni sveta) i sta bi?! Razbila ih legija stranaca...na celu sa Srbima!

Ispravak

pre 15 godina

Službeno najbolji igrač Europe je Miho Bošković (Jug) i nitko drugi, proglašen od LEN-e.
U 3.četvrtini su 3 reprezentativca Hrvatske (prvaka svijeta) zaradila 3.isključenje, a i bez njih je Jug sustigao vodstvo Pro Reccove legije stranaca od 11:8, izjednačili su na 11:11, a nakon prvog produžetka i vodili 12:11. Imali su i zadnji napad ali baš zbog nedostatka tih reprezentativaca (Bošković, Bušlje, Marković) izgubili su loptu i primili 13.gol samo 6 sekundi prije kraja.
Uostalom, godinama već Jug igra finale, u klubu su sami Dubrovčani (osim Hrošika), sve igrači iz Jugove škole, kao što je Dubrovčanin i Vlaho Orlić, tvorac velikog Partizana!
To što Juga mrzite iz nacionalnih pobuda još i razumijem, ali otvorite oči, veliki je to klub, tvornica vaterpolista, šestorica su sudjelovali u osvajanju titule prvaka svijeta, a vjerujte da će i na olimpijadi zablistat zlato na njihovim grudima.
P.S. Lani u Napulju nije bio domaći teren pa je Jug mlatnuo Partizana, zar ne?!

Miho Boskovic

pre 15 godina

Ko je god gledao utakmicu, i ko se imalo razumije u vaterpolo vidio je da je Jug pokraden.. Plan Len-ovih placenika prvo je bio izbaciti Boskovica sto im je uspjelo vec pocetkom 3.cetvrtine, malo prije toga je izletio Markovic... Ali to ocito nije bilo dovoljno pa vec krajem 3.cetvrtine vani ide Buslje.. igramo bez 3, uz Smodlaku, najbolja igarca??!?? Ej ne zanima me sto su ovi placenici postali prvaci europe, uz onakvo sramotno sudenje... za mene, za sve Hrvate i za sve koji objektivo gledaju ovaj sport Jug je prvak, jer praktici s drugom postavom gubiti od onakve momcadi 11:8 pred sam kraj, stici to i cak povesti... SVAKA CAST DECKI

izmaršićanin

pre 15 godina

Veća je verovatnoća da meteorit veličine Kosova pogodi američki kontinent nego da Srbija ima dva predstavnika na finalnom turniru vaterpolske Lige šampiona. Hrvatima je to već obična stvar ...

BOJAN

pre 15 godina

Ne govorite vi o nekoj objektivnosti,pobjedite Srbiju jednom u 13 utakmica i pričate kako ste najbolji,još mnogo zlata Hrvatska treba da osvoji da bi bila u rangu Srbije.Cro Cap,za tvoju informaciju ta Mladost koju potcjenjuješ kad kažeš da je Partizan nije mogao dobiti, je ako si zaboravio aktuelni šampion Hrvatska i ekipa koja je Juga dobila sa 3-1 u pobjedama.Čestitka za Vanju Udovičića i Vladu Vujasinovića na osvojenoj Evro Ligi,žao mi je ali samo pobjednici se pamte,a drugi zaboravljaju.

cro5cop

pre 15 godina

kakav jadan partizan. vi bolji od juga.hahaha vi nemozete mladost dobiti.ovi italijani nas jedva dobise.legija stranaca jos iskljucilo 4 jugova igraca i jedva dobise.

antonio rukavina

pre 15 godina

Znaci Jug ima manje stranaca od hrvatske fudbalske reprezentacije?
(alvin, 10. maj 2008 22:46)

re:netocno hrvatska ima jednoga ali je polutan koji ide na euro sharbini i dudu ali njega nema ostalo ej ansa krv! a povukao si me za jezik ali inace netreba govoriti ko je stranac ko nije pozdravi mi svog sulejmanjija reci ko ga pozdravlja potpisao sam se!!!! treba biti realan jug je pokraden !!!!

ivan_sombor

pre 15 godina

# Sve "prava" hrvatska prezimena:Boskovic,Obradovic,
Jokovic...
Tako je to,nacijo nastala iz "vatikanske kuhinje"!
(Srbimir, 11. maj 2008 17:41)

ti si prokuho u bizantskoj! 500 godina zagorio si...

ivan_sombor

pre 15 godina

"prokuho u bizantskoj"-

u "bizantskoj", davno zatvoren lonac,a vatikanska i danas radi-punom parom!!!!
(Srbimir, 12. maj 2008 00:21)

re:smanjena je vatra bizantska prokuhava morace se maknuti sa vatre iskipit ce!

bosco

pre 15 godina

u trecoj cetvrtini jug je ostao bez svoja tri ponajbolja igraca: Markovica, Buslje i Boskovica (zvanicno najboljeg vaterpoliste svijeta, Idemo do trona!!!) i kao takav uspio nadoknaditi -3 i izboriti produzetke!
sramota u kakvim se uslovima odigrao cijeli ovaj final 4!

Kiza

pre 15 godina

Ma sve zbog sudija ponovo mora biti.Ipak su hrvati uzeli svetsko prvenstvo u vaterpolu prosle godine,ipak. I prosle godine su sudije bile krive, pih bre.
Veliko Hrvatsko Finale=nista od toga.
Jug osvaja prvenstvo=nista od toga,ponovo.
Ha

UZBUNA

pre 15 godina

Cestitke Hrvatima uprkos porazima,jer imati polovinu (2) klubova na finalnom turniru ogroman je uspeh.
Mozda nas Partizan jeste bolji od Mladosti, ali problem nije to sto je od nje nesrecno izgubio, vec sto je celokupni srpski vaterpolo spao na Partizan koji bukvalno nema protiv koga da igra u domacoj "ligi", pa je stalno u potrazi za sparing-partnerima u inostranstvu. A i Partizan ce sutra-prekosutra napustiti najbolji igraci i pridruziti se sacici nasih veterana u inostranstvu, od kojih je vecina vec presla svoj igracki zenit...
Bojim se, dakle, da je mnogo verovatnije da osvojimo zlato u Pekingu nego da sprecimo srozavanje Srbije u godinama koje dolaze medju drugorazredne, pa i trecerazredne vaterpolo nacije, kako to vec bolno pokazuje ucinak svih nasih klubova, sem Partizana, u medjunarodnim takmicenjima.

Dubrovčanin

pre 15 godina

od 3. četvrtine bez markovića,boškovića,u 4.izbacili bušlju, u produžetcima obradovića... zadnji jugov napad,smodlaka prima loptu dvojica "talijana " ga tope,nema ničega..ni faul,ništa.. jel tko od vas srba gledao utakmicu,ja nisam objektivan

Objektivni

pre 15 godina

Cestitke Jugu!
Smesno je slati nekakve packe na racun Hrvata, jer u klupskom vaterpolu su ispred (uvek bili) Srbije.
Druga je stvar sto je Partizan velika skola (doduse, u pravljenju iste su ucestvovali Hrvati), sto su navijaci Juga proteklih godina iskazivali neverovatan primitivizam...
Okreni obrni, meni je cudnovato da Srbija i dalje proizvodi vanserijske igrace i da je na nacionalnom nivou tu gde je.
BTW, Vlada Vujasinovic je vaterpolo naucio u Hrvatskoj...

jedan objektivan hrvat

pre 15 godina

Ajmo bit objektivni, pa rec da je protiv Talijana sudjeno vise iskljucenja, te da je Jug imao dva penala. (Kad ti sport odredjuje raspolozenje) uvijek je lakse trazit razloge poraza u necem trecem, nego u suparniku.

Dejan

pre 15 godina

Prvo mi nije jasno tko je ovima dozvolio da organiziraju zavrsnicu vaterpolo lige prvaka na onom vremenu. Pa za tako nesto treba imati zatvoren bazen. Ova 2 dana i uslovi su na granici regularnosti. Kao drugo nije mi jasno kako netko moze navijati za ekipu tipa Pro recco koja je pokupovala sve sto je prakticki mogla (sve vrvi od Talijana). Ma da ne znam tko igra, ali nikada ne bi navijao za nekoga tko misli da se novcem moze kupiti slava. Da je bio Partizan s druge strane, navijao bi za njega. Pa i za Vasas.
Ovaj puta David nije uspio protiv Golijata, ali je pokazao srce. Za mene je Jug moralni pobjednik, a oni neka se vesele.

Делија брани Гробаре

pre 15 godina

d'oh, tau ceramika je legija stranaca koja je razbila partizan na celu sa planinicem i spahijom.
(cro5cop, 11. maj 2008 01:22)

Немој да си смешан, уопште нису разбили, већ су само прошли захваљујући домаћем терену, а пукли су у Београду 20+ разлике хахахаха ☺☺☺☺☺☺

Munze2

pre 15 godina

@objektivni
Sve je tacno. U vreme dok su Dalmatinci voleli Beograd, dubrovacki navijaci bili civilizovani, a Beograd otvoren kosmopolitski grad, veliki broj Dalmatinaca je ziveo u Beogradu. Mnogi su ostali, a sto se tice vaterpolista - cinjenica je da je Vlaho Orlic, otac srpskog vaterpola (Partizan), Dubrovcanin. Legende Partizana su Dusko Antunovic i Ratko Rudic, a lista je poduza. S druge strane, Srbi su cesto i rado igrali za hrvatske timove.
A onda se desio rat i sad nam je to sto nam je. Promenile su se emocije i uverenja, a cinjenica je da Partizanova skola odoleva svim krizama, te da je Jugova (tj. dalmatinska) takodje jaka. Cestitke Jugu, a njihovim navijacima sam porucio odavno - nisu vam inventar praznili Beogradjani, vec oni s kojima igrate ligu. Divljacko ponasanje se ne moze opravdati nikakvim dogadjajima iz proslosti, jer i Srbi imaju mnogo razloga za isto. Keep it cool.

ex-h2opolo

pre 15 godina

a. vaterpolo je vrhunski sport. to sto se ne igra u puno zemalja je vec druga prica

b. grobar sam od rodjenja ali me smore ovakvi komentari tipa 'ko je jug, sta je jug..ovo ono...'; pokazite bre respekta prema Jugu koji je institucija; ko se seca te lige bivse drzave znace sta pricam; taj Jug je harao, iz cistog entuzijazma (nije imao sredstava kao recimo Partizan, Medvescak, Jadran Split, itd) a odlican je i danas, koristeci lokalce-nikad nisam respektovao timove koji ostvaruju rezultate jer kupuju talenat sa strane a pri tom ga ne gaje kod sebe... prema tome...

c. pamte se rezultati. To sto se busamo da smo najaci to tek treba da dokazemo na delu a ne na recima

22012711

pre 15 godina

Posebno mi ide na živce komentiranje ekipnog sporta na nacionalnoj osnovi. Jug je izgubio nažalost svojom krivicom jer je neiskustvo uzelo svoj danak u zadnjem produžetku. Kriterij suđenja već dugo ne odgovara ekipama koje imaju dobre sidrune, a to je zbog toga jer ih španjolci i italijani koji drmaju LEN-om skoro pa i nemaju osim časnih iznimaka. Zašto vi u Srbiji pobjedu Reca gledate kao vašu pobjedu radi samo dva igrača srbina, od kojih je jedan prošao hrvatsku školu vaterpola i ima nastup za hrvatsku reprezentaciju?

xyz

pre 15 godina

Čemu takvo pljuvanje po Jugu?
Ok, izgubili su prvenstvo ali na ovom FF se iz aviona vidjelo da je Jug puno jači od Mladosti i da je forma tempirana za Final Four.
Razlike između Recca i Juga se mjeri u nijansama i gotovo da je nema. To su trenutno dva najjača vaterpolo kluba na svijetu.
Kapa dolje za obje ekipe. Odigrati ovakvu utakmcu u nenormlanim uvjetima je za naklon. Igrači jedva da su vidjeli loptu.
Klinci od 17-20 godina stigli su vodstvo superzvijezda i skoro izborili peterce.
Braća Sukno, Obradović i Joković protiv Vujasinovića, Kasasa, Madarasa, Udovičića, Bendeka.
Nije mi jasno čemu ismijavanje svega ovoga?

xyz

pre 15 godina

@ex-h2polo

Slažem se postom ali ipak si pogriješio. medvaščak je bio jak u hokeju i rukometu ali ne u vaterpolu. Tu se radilo o Mladosti.
Mlađi ljudi ne znaju ali Jug je uistinu institucija vaterpola na ovim prostorima.
14 YU prvenstava, 8 YU kupova u bivšoj državi i cijeli niz stvroenih vaterpolskih svjetskih zvijezdi.
Suđenje neću komentirati. Onaj tko je razumije u vateprolo vidio je kako se sudilo u drugom produžetku.
Komentirati treba uvjete u kojime se igralo. Stoka iz LENa natjerala je vrhunske vaterpolo zvijezde (jer Recco i Jug su vrh svjetskog vaterpola)da igraju utakmice u neviđenim uvjetima.Na otvorenom, prolom oblaka, zimska hladnoća i nenormalni uvjeti za publiku.
Sramota.

Trebinjac

pre 15 godina

Svaka cast Jugu za pokazana muda u finalu!Igrati bez trojice najboljih zadnje 2 cetvrtine i izboriti produzetke mogu samo veliki timovi!
Steta sto nije bilo malo vise srece pa da se Jug okiti krunom.
Dubrovnik moze da bude ponosan na svoje igrace jer su pokazali kako se bori za svoj klub i svoj grad

juzina

pre 15 godina

Ma sve zbog sudija ponovo mora biti.Ipak su hrvati uzeli svetsko prvenstvo u vaterpolu prosle godine,ipak. I prosle godine su sudije bile krive, pih bre.
Veliko Hrvatsko Finale=nista od toga.
Jug osvaja prvenstvo=nista od toga,ponovo.
Ha
(Kiza, 11. maj 2008 10:41


Moj Kiza pa vidis koliko tebe sve to skupa smeta, pa ostavljas takve komentare... koda je moralo bit Hr finale, dovoljno je da su 2 od 4 nasa, a jedan je igro finale i vidili kako je izgubio;
Sta ti je drago sto je Mladost osvojila prvenstvo Hrvatske ili sta??!??
Svetski prvaci JESMO koliko god to tebe smetalo...
pozdrav realnim ljubiteljima vaterpola

PFC

pre 15 godina

Ove kritike na mesto Juga nisu na mestu. U zadnje vreme su najjaci klub iz bivse Juge. Juce su tesno izgubili ali mladost na na njihovoj strani. A malo za one sto uvek mastaju o titulama. Tacno je da je JUG pre Titove Jugoslavije bio daleko najjaci klub. Ali tada vaterpolo sigurno jos nije bio na nivou kao u Titovoj Jugi. Jer tada su se pojavili Partizan i Mladost. A Partizan je bio sto se rezultata od tada tice daleko najjaci klub u drzavi. Evo vam lista prvaka i pobednika kupa u SFRJ.

Prvaci SFRJ u Vaterpolu

Partizan Beograd 17
JUG Dubrovnik 8
Mladost Zagreb 6
Jadran Split 5
Mornar Split 4
Hajduk Split 2
Jadran Herceg Novi 2
Crvena Zvezda 1
Primorac Kotor 1

Pobednici Kupa SFRJ u Vaterpolu

Partizan Beograd 13
POSK Split 2
JUG Dubrovnik 2
Mladost Zagreb 1
Primorac Kotor 1
KPK Korcula 1

jugaš_dbk

pre 15 godina

Baš sam naletio na ove sve komentare i mogu reći da laska što se ovdje toliko analizira naš Jug, ali i vaterpolo kao sport. Oni koji stvarno prate i vole vaterpolo znaju koliko je ovo ipak veliki uspjeh Juga, isto kao što se kod nas priznaje i poštuje snaga npr. Partizana (bez ozira na druge okolnosti).
Sad mi je žao što Partizana (i Vujasinovića !!!) neće bit u zajedničkoj ligi jer mislim da bi bilo i sa sportske i marketinške strane bolje, a sigurno bi značio i stari rivalitet između Juga, Mladosti i Partizana.

@Munze2
Kad se prebrojavaju titule Partizana, ne smije se zaboravit da je Partizan imao uvijek popunjanje igračkog kadra po "direktivi" i prilične privilegije u odnosu na druge klubove. Ali je imao i jaku školu vaterpola i široku "bazu" potencijalnih igrača. Zato ne treba umanjivat značaj titula u pojedinim razdobljima jer i Partizanu bi tada mogli odbit dobar dio od titula u SFRJ, Mladosti u HR itd.
Odakle je tko od trenera koji doprinose pojedinim školama isto nije najvažnija stvar, prije kuriozitet; tako je u DBK vaterpolo 20-ih godina stigao sa Sušaka - Rijeke, a današnji trener je Kotoranin.
Zato je možda vrijeme da sada kad vam se vraća Vujas nađete i nekog poštenog trenera (bez obzira odakle je)?