Murinjo: Zuma će naslediti Terija

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo smatra da je Kurt Zuma prava zamena za kapitena 'Plavaca' Džona Terija, istakavši da bi u budućnosti mogao da ponese traku.

Izvor:

Sreda, 04.03.2015.

18:02

Default images
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Dvadesetogodišnji Francuz, koji je prošlog leta stigao iz Sent Etjena, odigrao je u dosadašnjem toku sezone 17 mečeva u svim takmičenjima, a na većini mečeva je pokazao zavidan kvalitet, ali, što je i važnije, izuzetnu zrelost i staloženost u duelima sa nekim od najboljih centarfora današnjice.

"Teri i Zuma su različiti igrači, iako postoje igrači koji su bukvalno replike jedan drugog. Zuma ima samo 20 godina, ali će jednog dana i on imati 23, 24 godine i biće zreo igrač i pravi vođa, sposoban da zameni Džona", rekao je Murinjo, "Zuma igra više nego što sam očekivao, više nego što je on očekivao, više nego što je bilo ko očekivao. Dobija veoma bitno samopouzdanje".

Zuma ima konkurenciju u borbi za mesto u odbrani u Geriju Kejhilu, engleskom reprezentativcu, a Portugalac smatra da će i Francuzu pomoći eventualni poziv u nacionalni tim, kako bi dodatno ubrzao svoj napredak.

"Kada bude nastupao za Francusku, a da pri tom igra za Čelsi na ovom nivou, njegov napredak ići će još brže. Kupili smo ga zbog njegovog fizičkog profila, ali nismo bili zadovoljni njegovim taktičkim znanjem. Ali, verovali smo da to možemo da ga naučimo. U pred sezoni, video sam neke greške na meču u Nemačkoj protiv Verdera iz Bremena, takođe, greške protiv Ferencvaroša u Mađarskoj. Pomislio sam – 'Nije problem, trebaće mu vremena samo'. On je pametan, skroman, želi da radi i uči, sluša šta mu se kaže i veoma je inteligentan – što ga je i dovelo do toga da se bori za mesto u timu sa Garijem", zaključio je Murinjo.

Čelsi ima pet bodova više, ali i meč manje, od drugoplasiranog Mančester Sitija. Ekipa sa Stamford Bridža u okviru 28. kola Premijer lige gostuje Vest Hemu od 20.45, dok 'Građani' dočekuju 'davljenika' Lester Siti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: