Veliki derbi: Zvezda u Podgorici

Košarkaši Crvene zvezde igraju od 18 časova protiv Budućnosti u Podgorici veliki derbi 19. kola ABA lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:11

Default images
Starsport

Zvezda je neporažena i čvrsto drži prvo mesto, a Budućnost je druga sa skorom 15-3.

Zvezda tradicionalno loše igra u Podgorici, pošto nije pobedila Budućnost u gostima od 2004. godine kada je slavila sa 77:74.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić zna da njegovu ekipu očekuje najteži ispit u dosadašnjem toku ABA lige.

„Svakako će biti i za nas i za Budućnost VOLI dobar meč. To je prilika i za nas i za njih da igramo lepo i da svi uživaju u predstavi koja nas očekuje. Budućnost VOLI je do sada odigrala sezonu izvanredno i pretrpela samo tri poraza u ABA ligi. I za nas važi da smo u nekakvoj mirnoj situaciji, pošto smo još uvek neporaženi. Utakmicu shvatamo jako realno. Svesni smo da ćemo igrati protiv čvrstog protivnika i da u Podgorici niko ne može da odigra utakmicu lagano. Postoji statistika, koja govori, da Crvena zvezda Telekom već dugo nije uspela da pobedi u Podgorici, ali u ovoj situaciji nije realno razmišljati o tome, jer smo i mi i oni u dobroj situaciji i u priliki da uživamo u dobroj utakmici. Budućnost VOLI je u dobroj formi. Ne zavise samo od Omara Kuka i J.R. Rejnoldsa. Tu je Suad Šehović koji igra izvanredno, ali i vrhunska unutrašnja linija."

Sa druge strane, trener Budućnosti Igor Jovović rekao je da će njegov tim pokušati da prvi pobedi beogradski tim.

„Ne treba trošiti previše reči o snazi Crvene zvezde Telekom, imaju impresivne rezultate u ovoj sezoni, posebno mi koji se bavimo ovim poslom znamo koliko je teško da se postigne svih 18 pobeda u ABA ligi. To nas obavezuje da u ovu utakmicu uđemo sa posebnim motivom, i željom da upravo mi budemo tim koji će im naneti prvi poraz. Mislim da nas očekuje jako uzbudljiva utakmica u prepunoj dvorani. Dosta toga zavisiće od kvaliteta defanzive oba tima. Očekujem ratničku košarku u kojoj će se teško postizati koševi. Ekipa koja bude mantalno čvršća i koja bude spremna da održi koncentraciju na visokom nivou svih 40 minuta, uzeće bodove. Smatram da ćemo biti adekvatno pripremljeni za meč u svakom smislu, i iz te dobre pripreme će nam se otvoriti šansa na samom meču da trijumfujemo. Crvena zvezda je favorit, ali favoriti ne pobeđuju uvek, i pokušaćemo da napravimo sjajan rezultat, da pobijedimo crveno bele.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: