Rosi: Ovaj podijum je za Marka

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi posvetio je drugo mesto na Velikoj nagradi San Marina tragično preminulom Marku Simončeliju.

Izvor: JT

Nedelja, 16.09.2012.

20:30

Default images

13. trka sezone vožena je na stazi koja nosi ime po mladom Italijanu, koji je izgubio život 23. oktobra prošle godine na trci u Maleziji, a ’Doktor’ je nju završio iza vodećeg u generalnom plasmanu Horhea Lorenca na Jamahi.

Rosi je u Mizanu odvozao svoju najbolju trku za skoro dve godine u Dukatiju, simbolično na mestu koje se nalazi nedaleko od njegovog rodnog mesta Tavulje, ali i Simončelijevog Katolike.

Ovo drugo mesto je posebno iz mnogo razloga. Prvi je to da sam do njega došao ovde, u Mizanu, blizu svog rodnog mesta, na svojoj domaćoj stazi. Drugi je da sam to učinio na stazi koja nosi Markovo ime, tako da njemu posvećujem ovaj rezultat, mislim da mi je dosta pomogao odozgore“, rekao je Rosi.
© 2012 Ducati Motor Holding S.p.A.
’Doktor’ je pred trku u Mizanu dobio novi ram i zadnju viljušku, što je on iskoristio na najbolji mogući način i sjajnom vožnjom došao do svog najboljeg plasmana na Dukatiju po suvom. Rosi je prethodni put na podijumu bio u Le Manu, kada je takođe bio drugi, ali u kišnim uslovima.

Ovo je veoma važan rezultat za mene, za tim, za sve momke koji rade sa mnom i koji nisu odustali uprkos teškim trenucima. Momci u Bolonji su vredno radili na ovom projektu i rezultat je došao u vidu sjajne trke i podijuma“, istakao je Rosi.

’Doktor’ je zbog toga što je miljenik domaće publike razumljivo bio zvezda dana u Mizanu, ali je, ipak, Lorenco bio junak trke. Vozač Jamahe je od starta do cilja bio neuhvatljiv, a zahvaljujući odustajanju svog jedinog konkurenta u borbi za titulu Danija Pedrose, svoju prednost u generalnom plasmanu povećao je na 38 bodova pet trka pre kraja sezone. Naredna trka vozi se 30. septembra za Veliku nagradu Aragona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: