Butulija: Zvezda ispunila uslove

Predsednik RKCrvena zvezda Igor Butulija saopštio je da za crveno-bele traži isti tretman kao i za ostale klubove i da se prevaziđe pristrasnost pojedinaca.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2012.

19:25

Default images

"Muški Rukometni klub Crvena zvezda je ispunio sve uslove za takmičenje i licencu u Saveznoj ligi, prema propisima Rukometnog saveza Srbije."

"Nije istina kako je zavedeno u Rukometnom savezu Srbije da smo registrovani od 2012", navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta povodom neistina koje su iznele odgovorna lica u rukometnoj organizaciji.

Rukometni savez Srbije i Zajednica prvoligaša ranije su objavili da je Zvezda probila sve predvidjene rokove za rešenje osnovnih pitanja, kao što su registracija u Osnovnom registracionom centru i preuzimanje obaveze prethodnika, odnosno Crvene zvezde.

U saopštenju se dodaje da Zvezda "ima urednu registraciju" u Ministarstvu sporta i omladine i da je zvanično registrovan u Agenciji za privredne registre.

Butulija je dodao da je Zvezdi dato da potpiše izjavu mimo propisa RSS i da se taj savez stavio iznad državnih i pravosudnih institucija, kao i da nije istina da je svih 13 klubova potpisalo tu izjavu osim crveno-belih.

"Istina je da smo ponudili da ćemo da potpisemo izjavu u kojoj se navodi da ćemo ispuniti i preuzeti sve obaveze prema igračima i trenerima, a prema propisima RSS. Oni to nisu prihvatili već su tražili samo od Zvezde dodatnu izjavu gde se oni stavljaju u ulogu kao da su državni i pravosudni organ. Mi smo to odbili, jer već poštujemo državne i pravosudne organe", navodi se u saopštenju.

U saopštenju koje je potpisao predsednik Upravnog odbora kluba Igor Butulija navodi se da Crvena zvezda traži ravnopravan tretman s drugim klubovima, jer ima uvid u kompletnu dokumentaciju mnogih klubova "za koje ti isti pojedinci iz RSS-a ne pokrecu statusna pitanja".

"Nije slučajno da se pravi slučaj sa Crvenom zvezdom kada ima najperspektivniji mladi tim u poslednjih 15 godina i nekoliko najperspektivnih igrača u Evropi u svom uzrastu. Zato tražimo da se razumno pristupi rešavanju ovih nesporazuma, da se postuje statut RSS i da se prevazidje očigledna pristrasnost i subjektivizam kod pojedinaca", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: