Figo: Zadovoljstvo je gledati Barsu

Bivši fudbaler Barselone i Real Madrida Luis Figo rekao je da ga lepa sećanja vežu za oba kluba i da ne bi mogao da se izabere ko mu je draži.

Izvor: MJ

Ponedeljak, 09.04.2012.

17:01

Default images

Portugalac je izjavio da je gledati Barselonu kako igra pravo uživanje, ali da je podjednako impresioniran i madridskim Realom.

„I dalje sam veoma vezan za sve klubove u kojima sam igrao. Vreme provedeno u Realu i Barseloni predstavljaju najvažniji period u mom životu. Osećam se privilegovanim, što sam igrao za oba tima“, kaže Figo.

Barsa je posle pobede nad Saragosom stigla na svega četiri boda zaostatka za vodećim Realom, koji je za vikend odigrao nerešeno sa Valensijom.

Uvek je teško reći koji je tim bolji, jer to zavisi od mnoštva faktora. Mogu samo da kažem da je pravo zadovoljstvo gledati Barsu. Oni su talentovan tim sa mnoštvom pojedinačnih kvaliteta. Bez obzira na sve, mislim da su Real i Barselona dosta slični. Madriđani drže vođstvo na tabeli, dok je Barsa stigla do finala Kupa, a oba kluba su odlična u Ligi Šampiona“, zaključio je Figo.

Figo koji je sada Interov ambasador nosio je dres katalonskog kluba od 1995. do 2000. kada je potpisao ugovor sa kraljevskim klubom, gde je proveo narednih pet godina.

Figov prelazak u Real jedan je od najkontraverznijih transfera. Navijači Barselone shvatili su to kao izdaju i okrenuli su se protiv Portugalca. Figo je tako od miljenika Barsinih navijača postao najomraženiji igrač ikada. Kada je tri godine kasnije sa Realom došao na ‘Kamp Nou’ navijači su ga gađali dok je izvodio korner ili ubacivao loptu sa strane, pored papira, flaša i mnoštva drugih sitnih objekata našla se tu i jedna svinjska glava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: