Dragan Mance dobio ulicu

Skupština grada Beograda odlučila da ulica pored Partizanovog stadiona dobije ime po tragično preminulom fudbaleru Draganu Manceu.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 14.06.2011.

15:47

Default images

Za prihvatanje tih rešenja koja stupaju na snagu po objavljivanju u Službenom listu Beograda glasali su odbornici i vladajućih i opozicinoh stranaka osim odbornika Srpske radikalne stranke koji su bili uzdržani.

Predsednik Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Slobodan Stanimirović kazao je da je prvobitno predloženo da ulica u Zemunu ponese ime Dragana Mancea, ali da je u dogovoru sa porodicom, navijačima i klubom Partizan odlučeno da to bude ulica u blizini stadiona tog kluba.

Ulici koja počinje od Bulevara kneza Aleksandra Karadjordjevića, prema stadionu Fudbalskog kluba Partizan u opštini Savski venac dodeljuje se naziv Dragana Mancea po predlogu Demokratske stranke Srbije i porodice stradalog fudbalera.

Dragan Mance bio je fudbaler Partizana, a poginuo je u 23. godini 1985. godine u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd-Novi Sad. Za državnu reprezentaciju je nastupio četiri puta, a u Partizanu je odigrao 262 utakmice i postigao 145 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: