EL: Teo najbolji, Marić u petorci

Košarkaš Olimpijakosa i srpski repezentativac Miloš Teodosić proglašen je za najboljeg igrača Evrolige u sezoni 2009/10.

Izvor: JT

Subota, 08.05.2010.

23:24

Default images

Teodosić je, takođe, proglašen i za člana najbolje petorke najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, u kojoj se nalaze i centar Partizana Aleks Marić. Ostali članove idealne petorke Evrolige su Huan Karlos Navaro iz Barselone, igrač moskovskog CSKA Viktor Hrijapa i Linas Kleiza iz Olimpijakosa.

Kleiza je dobio priznanje za najboljeg strelca takmičenja, Hrijapa za najboljeg defanzivca, a Riki Rubio iz Barselone za ’zvezdu u usponu’.



Mesto u drugoj petorci Evrolige izborio je Bo Mekejleb iz Partizana, a pored plejmejkera crno-belih u njoj se nalaze Ramunas Šiškauskas iz CSKA, igrač Olimpijakosa Džoš Čildres, Erazem Lorbek iz Barselone i Tijago Splinter iz Kaha Laborala.

Teodosić zbog problema sa stomakom nije prisustvovao ceremoniji u gradskoj većnici Pariza, a sa nje nije izostao dvojac crno-belih. I Marić i Mekejleb su istakli da im prijaju priznanja, ali istakli da su ona timska zasluga.

Sve se uklopilo za mene, Boa i ekipu. Ovo nije samo moj uspeh, već cele ekipe“, istakao je Marić i dodao da to priznanje, ipak, malo ublažava rane, ali da ostaje žal za porazom od Olimpijakosa, „Ovde smo, ali nismo u finalu. Nisam razmišljao o individualnim priznanjima, a više bih voleo da sledeće godine osvojimo Evroligu nego da postanem MVP“.

Košarkaši Partizana u nedelju od 18 časova igraju protiv moskovskog CSKA u borbi za treće mesto u Evroligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: