Bartoli ubedljivo pobedila Jelenu

Francuskinja Marion Bartoli pobedila je Jelenu Janković u osmini finala Australian Opena rezultatom 6:1, 6:4.

Izvor: B92

Nedelja, 25.01.2009.

02:39

Default images

Šesnaesta nositeljka pobedila je prvu igračicu sveta za sat i 20 minuta, posle ubedljivog nastupa na otvaranju programa sedmog dana Ozi Opena. U četvrtfinalu ona će se sastati sa Verom Zvonarjevom, koja je u dva seta pobedila Nadju Petrovu. Jelena Janković je porazom ugrozila prvo mesto na WTA listi, pošto bi Safina, Dementijeva i Serena Vilijams mogli da je prestignu ako uđu u završnicu turnira.

Jankovićeva je počela meč loše i već u drugom gemu doživela je prvi brejk. U sledećem imala je čak tri vezane brejk-šanse, ali ih nije iskoristila, a samo desetak minuta kasnije Bartoli je vodila 5:0.

Usledio je dugi šesti gem, u kojem je Francuskinja stigla i do set-lopte, ali je Srpkinja uspela da osvoji prvi gem na meču. Međutim, sledeći gem je Bartoli rutinski odradila i osvojila prvi set.

U drugom setu obe teniserke bile su sigurne u prvom servis-gemu, a zatim je Bartoli napravila novi brejk. U tom trenutku, kada je izgledalo da je u neodrživoj situaciji, prva teniserka sveta zaigrala je odlično, drugi put na meču stekla trostruku brejk šansu, ali ovoga puta je uspela i da iskoristi priliku i napravila prvi brejk na meču, uzvrativši ravnotežu.

U naredna četiri gema bilo je interesantnih situacija, a Jelena je bez trećeg čelendža ostala u veoma bizarnoj situaciji, kada je kontakt lopte sa linijom bio manji od milimetra, da bi deveti gem doneo pravu dramu i odluku o pobednici – Francuskinja je na startu tri puta sticala po poen prednosti, došla do tri brejk-lopte, šest puta se stizalo do izjednačenja, a zatim je Bartoli napravila brejk jednim fenomenalnim potezom i jednom neiznuđenom greškom srpske teniserke.

U preostalom gemu šesnaesta teniserka sveta servirala je odlično i zasluženo izborila mesto među osam najboljih u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

287 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: