LŠ: Veliki preokret Liona

Favoriti u grupi F, Bajern i Lion, zabeležili su sigurne pobede u trećem kolu Lige šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 21.10.2008.

23:01

Default images

Bajern je u Minhenu ubedljivo savladao Fiorentinu 3:0, dok je Lion preokrenuo vođstvo Steaue i slavio sa 5:3. Golove za Bajern postigli su Klose, Švajnštajger i Ze Roberto i tako najavili izlazak iz krize nemačkog giganta. U Bukureštu, Steaua je preko Enrikea i dvostrukog strelca Petrea dva puta vodila, ali je Lion golovima Keite, odnosno Benzeme i Freda, koji su dali po dva, ipak, došao do važne pobede.

Minhenski Bajern nije dozvolio da se loša forma u Bundesligi prenese i na Ligu Šampiona.

Već u četvrtom minutu Miroslav Klose doveo je svoj tim u prednost što je poremetilo igrače Fiorentine.

Posle dvadesetak minuta igre već je bilo 2:0 za nemačkog šampiona. Strelac je bio Bastijan Švajnštajger, a kad ovog baš kao i kod prvog gola velike zasluge pripadaju Luki Toniju koji je prvi put zaigrao protiv svog bivšeg kluba.

Sjajnu igru Bajerna potvrdio je Brazilac Ze Roberto pogotkom u 90. minutu.

Bajern je novom pobedom osvojio sedmi bod i nalazi se na prvom mestu na tabeli. Italijanski predstavnik ostao je na dva osvojena poena.
U drugom meču grupe F Lion je posle mnogo preokreta uspeo da savlada Steauu u Bukureštu.

Iako su domaćini poveli sa 2:0 golovima Enrikea u 8. i Petrea u 11. minutu, sedmostruki uzastopni šampion Francuske stigao je do izjednačenja golovima Keite u 23. i Karima Benzeme u 33. minutu.

U poslednjim sekundama prvog poluvremena, Petre je svojim drugim golom ponovo doveo Steauu u prednost.

U drugom poluvremenu Lion je zaigrao mnogo organizovnije u odbrani nastaviši da napada, pa je Fred u 69. minutu zatresao mrežu domaćeg tima.

Karim Benzema je iskoristio dekoncentraciju Rumuna i samo tri minuta kasnije postigao je svoj drugi pogodak. Konačnih 5:3 postavio je Fred takođe svojim drugim golom, potvrdivši pobedu Liona.

Grupa F:

Bajern Minhen - Fiorentina 3:0 (2:0)
Steaua - Olimpik Lion 3:5 (3:2)

Tabela:

1. Bajern 3 2 1 0 5:1 7
2. Olimpik 3 1 2 0 8:6 5
3. Fiorentina 3 0 2 1 2:5 2
4. Steaua 3 0 1 2 3:6 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: