Blokbaster – Durent u Finiksu!

Kevin Durent novi je košarkaš Finiks Sansa, objavili su američki mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.02.2023.

07:20

Blokbaster – Durent u Finiksu!
Foto: Profimedia

Bruklin Netsi zauzvrat su dobili Mikela Bridžisa, Kemerona Džonsona, Džeja Kraudera i četiri pika prve runde, preneli su Adrijan Vojnarovski i Šems Čaranija.

Finiks će uz Durenta dobiti i Ti-Džeja Vorena.

Netsi odlučili su da ponovo krenu u reizgradnju ekipe, pošto je nedavno trejdovan i Kajri Irving, a sada je "rešavanjem" i Durenta zvanično okončana ova jako neuspešna era u istoriji Netsa.

Durent prosečno beleži 29,7 poena, 6,7 skokova i 5,3 asistencija po meču, ali je van terena zbog povrede od 9. januara i trebalo bi da se vrati posle Ol-star pauze (19. februar).

Sansi su Durentu četvrti tim u karijeri, posle Oklahoma Siti Tandera (za koje je debitovao dok su bili Sijetl Supersoniksi) i Golden Stejt Voriorsa sa kojima je bio šampion. Bruklin je od Sansa dobio nezaštićene pikove prve runde 2023, 2025, 2027. i 2029. godine, što je, uz Bridžisa i Džonsona, veliki zalog za budućnost.

S druge strane, Sansi su sada verovatno glavni konkurenti za titulu, pošto u sastavu imaju Krisa Pola, Devina Bukera, Kevina Durenta i Diandrea Ejtona.

S obzirom i da su se Los Anđeles Lejkersi značajno pojačali u velikom trejdu sa Minesotom i Jutom, očekuje nas žestoka borba na Zapadu do kraja sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: