Rekord karijere Jokića na Božić!

Denver Nagetsi pobedili su Atlanta Hokse 123:115 uz rekordno veče srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Izvor: PT

Utorak, 07.01.2020.

08:10

Rekord karijere Jokića na Božić!
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Centar Nagetsa bio je silno motivisan da na Božić po našem vremenu, odnosno i dalje Badnji dan po američkom, odigra dobru utakmicu.

Ne samo da je odigrao dobro, već je Nikola došao do rekorda karijere u poenima – čak 47 ubacio je Hoksima nekadašnji igrač Mege Bemaks.

Srpski košarkaš bio je nezaustavljiv pod košem, igrači Atlante nisu mu mogli ništa i Jokić je na kraju utakmicu završio sa 47 poena (16/25 iz igre, 4/8 trojke, 11/16 bacanja), osam skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i jednom blokadom.

Jokić je ovim učinkom postavio novi rekord karijere u poenima i najavio je mnogo bolje partije u drugom delu sezone, baš kao što to radi u svakoj takmičarskoj godini od kada je došao u NBA.

Kada je reč o meču, Denver je od druge četvrtine kontrolisao ritam meča i do kraja nije ispuštao prednost. Ona nikada nije bila velika, Hoksi su se držali u igri, ali nijednom nisu uspelii da preokrenu.

Pored Jokića sjajnu utakmicu odigrao je i Vil Bartonsa 28 poena, 9 skokova i pet asistencija, dok je Džamal Mari meč završio sa 16 i osam asistencija.

U poraženom sastavu Trej Jang je postigao 29 poena, Kevin Huerter je ubacio 22, dok je Džon Kolins dodao 17.

Denver sada ima skor od 25/11, dok je Atlanta na 8/29.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: