Fonjini izbacio Nadala – Italijan i Srbin za trofej u kneževini!

Fabio Fonjini priredio je senzaciju u polufinalu Mastersa u Monte Karlu pobedivši Rafaela Nadala.

Izvor: AK

Subota, 20.04.2019.

17:10

Fonjini izbacio Nadala – Italijan i Srbin za trofej u kneževini!
Foto: Tanjug/AP Photo/Claude Paris

Italijan je nadigrao "kralja" šljake i sa 6:4, 6:2 izborio finale u kojem će igrati protiv Srbina Dušana Lajovića.

Finale je na programu u nedelju od 14.30 časova, a biće to prvi međusobni duel Fonjinija i Lajovića.

Meč je počeo savršeno za Nadala – Španac je napravio brejk već u prvom gemu, ali nije popravio svoj servis koji ga je mučio i u četvrtfinalu, pa Fonjini odgovara istom merom, i to dvostruko za 3:1.

Nadal uspeva odmah da vrati brejk zaostatka, nakon čega su usledila dva gema u kojima su teniseri bili sigurni, a onda ponovo pada nivo igre Španca i Italijan stiže do trećeg brejka koji potvrđuje i dobija prvi set 6:4.

To je potpuno poremetilo Nadala koji nije uspevao da pronađe svoj ritam u drugom setu, dok je Fonjini igrao kao u transu i bukvalno razbijao "Bika sa Maljorke".
Foto: Getty images
Sa lakoćom mu je oduzimao servis, koristivši svaki put prvu šansu koja mu se ukaže, dok je s druge strane bio vrlo siguran na svoj servis pa je poveo 5:0.

Međutim, Fonjini nije odoleo pritisku u trenutku kada je servirao za meč, posebno kada je stigao do tri meč lopte, jer ne koristi nijednu, Nadal preokreće i smanjuje na 5:1.

Nadal bez većih problema osvaja naredni servis-gem, ali se Fonjini u međuvremenu rasteretio pritiska i rutinski osvojio naredni gem za veliku pobedu 6:2.

Masters u Monte Karlu igra se nagradni fond od 5.207.405 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: