Zlato za Norvežane u sprintu

Norvežani Peter Northug i Ejstejn Petersen osvojili su olimpijsko zlato u ekipnom sprintu slobodnim stilom u skijaškom trčanju na Igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

23:53

Default images

Northug, trostruki svetski šampion i vodeći u Svetskom kupu, je bio veliki favorit pred početak Olimijskih igara, ali je osvojio samo jednu bronzu, posle dve razočaravajuće trke. Zajednom sa Petersonom Northug je Norveškoj doneo novo zlato u Vankuveru trijumfom u vremenu od 19:01.0 minuta.

Drugo mesto, sa zaostatkom nešto većim od sekunde, osvojili su Nemci Tim Čarnke i Aksel Tajhman, dok su se na treći stepenik pobedničkog postolja popeli Nikolaj Morilov i Aleksej Petukov iz Rusije.

Od starta su vodili Nemci, ali je u poslednjem delu trke Northug uspeo da sustigne Tajmhana, a potom i ostvari prednost dovoljnu da rivali ne mogu da ga ugroze na putu do prvog olimpijskog zlata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: