Andre Lange i Kevin Kuske, sami kažu da su pravi Nemci

Šampioni olimpijske trke u Torinu 2006. godine bob dvojac Nemačke u kojem su bili Anre Lange i Kevin Kuske i na Igrama u Vankuveru ulaze u uski krug kandidata za osvajanje zlatne medalje.

Lanke i Kuske su sa Hopeom i Puceom, uzeli zlato i u četvercu pa bi tandem koji već ima zlatne medalje iz Solt Lejk Sitija i Torina, kao i pobede na prvenstvima sveta od 2000. do 2009. godine i iz Kanade mogao sa lovorovim lišćem.

Izvor: B92

Subota, 13.02.2010.

14:09

Default images

Lange je stariji, sa 37 godina ima 17 medalja sa olimpijksih igara i prvenstava sveta (11, 4, 2), a ovim sportom počeo je da se bavi sa 25 godina.

Mlađi Kuske je u bobu od prekida sprinterske karijere, 1999, od svoje dvadesete, i sakupio je 14 odličja (10, 2, 2).

Lange je imao čast da nosi nemačku zastavu na svečanosti otvaranja Igara, a posle poslednjeg trijumfa na prvenstvu sveta, u Lejk Plesidu 2009. godine na zamiljiv način je objasnio uspehe.

"Mislim da smo pravi Nemci, uporni smo, disciplinovani i imamo timski duh," bile su njegove reči.



Disciplina, timski duh, upornost, sa velikim iskustvom, odličnim bobom i sjajnom ekipom trenera i tehničara, dovoljno da se Lunge i Kuske nađu među onima od kojih se očekuju medalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: