Nova vest
Zimski sportovi

Petak, 12.02.2010.

20:12

Urman najbolji u kvalifikacijama

Nemac Mihael Urman zauzeo je prvo mesto u kvalifikacijama pred prvo takmičenje na Olimpijskim igrama u Vankuveru, ski skokovima na normalnoj skakaonici.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Urman je do prve pozicije došao s 138,5 bodova i skokom od 106 metara, ispred Čeha Jakuba Jande i sunarodnika Mihaela Nojmajera. Iz kvalifikacija najboljih 40 takmičara je izborilo plasman za glavno takmičenje koje je na programu u subotu od 18.45 po srednjeevropskom vremenom.

Pored najboljih 40 skakača iz kvalifikacija još desetorica su izborili plasman u borbu za medalje na osnovu rezultata u dosadašnjem delu sezone u okviru Svetskog kupa. To su Slovenac Robert Kranjec, Jane Ahonen iz Finske, Norvežani Bjorn Ejnar Romoren i Anders Jakobsen, Adam Mališ iz Poljske, Austrijanci Volfgang Lojcl, Andreas Kefler, Tomas Morgenštern i Gregor Šlirencauer, i Simon Aman iz Švajcarske.

Prvi će na skakaonicu u okviru prve runde izaći Heung-Čul Čoi iz Koreje, dok će Aman, koji već ima dva olimpijska zlata, biti poslednji, 50. na redu.

Druga runda, koja će ujedno odlučiti prvog olimpijskog šampiona na Igrama u Vankuveru, na programu je u subotu oko 20 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

56 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu