Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 17.02.2010.

08:44

Kanada, Rusija i SAD - ukupno 19:3

Počeo je i muški hokejaški turnir u Vankuveru, sigurnim pobedama favorita, Kanade, Sjedinjenih Država i Rusije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kanađani su bili ubedljivi protiv Norvežana, Rusi protiv Letonaca a selekcija SAD savladala je tim Švajcarske. Sledeći mečevi u Vankuveru na programu su u sredu uveče.

Kanada - Norveška 8:0 (0:0, 4:0, 4:0)

Apsolutno prva vest, bez obzira na medalje i dobre plasmane 'ostalih' sportista u zemlji domaćinu Igara je pobeda hokejaške reprezentacije. Sa samo jednim zlatom u poslednjih pola veka Kanađani veruju da će na svom ledu podsetiti na decenije kada su bili neprikosnoveni na olimpijskim turnirima.

U prvom kolu pali su Norvežani, posle teške prve trećine u kojoj nije bilo pogodaka domaćini su pred više gledalaca nego što Norveška ima hokejaša u svim kategorijama (najčešće pominjana rečenica u lokalnim medijima) poveli golom Iginle u 23. minutu.

Kada je načeta jedina evropska ekipa na turniru koja nema nijednog NHL igrača bilo je lakše.

Pogađaju Hitli u 5. i 19, Ričards u 12. minutu drugog perioda i na drugu pauzu se odlazi sa rezultatom 4:0.

Još četiri gola domai igrači postigli su u poslednjih 20 minuta igre, Hitli, Ignila 2 i Peri za konačnih 8:0.

Mislim da je važno da u sastavu imam što više igrača koji su gladni golova," rekao je selektor Kanađana Babkok objasnivši interno 'takmičenje' svojih igrača ko će postići više golova, "Zanimljivo je gledati ih tako gladne kako igraju sasvim dobro."

'Sasvim dobre i gladne' Kanađane lokalnim mediji podsećaju da su u Torinu pre četiri godine startovali pobedom nad timom domaćina od 7:2 i završili tek na sedmom mestu.

SAD - Švajcarska 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Još gori su u Torinu bili Amerikanci, kada su završili na osmom mestu.

Turnir u Vankuveru otvorili su pobedom nad dobrom selekcijom Švajcarske.

Rajan Miler imao je 14 odbrana, na drugoj strani švajcarski golman i čan Anahajm Majti Daksa, Jonas Hiler zaustavio je 21 šut protivnika ali to nije bilo dovoljno.

Načeo ga je klupski drug Bobi Rajan u finišu prve trećine, Dejvid Beks i Rajan Maloun pogodili su još dva puta za 3:0 za Amerikance posle ukupno 28 minuta igre.

"Ima prostora za napredak, moraćemo da igramo bolje," rekao je golman Švajcarske posle meča.

Švajcarci su jedini gol na utkamici postigli sredinom trećeg perioda, strelac je bio Janik Veber.

"Nije bilo loše ali ćemo morati bolje protiv Norvežana i Kanađana" bio je komentar strelca drugog gola za Amerikance, Dejvida Beksa.

Rusija - Letonija 8:2 (3:0, 1:0, 4:2)

Selekcija Rusije savladala je u poslednjem meču prvog dana programa na Igrama u Vankuveru selekciju Letonije.

Danis Zaripov, Aleksander Radulov i Aleksander Ovečkin doneli su već posle 20 minuta igre konkretnu prednost drugim 'nosiocima' na turniru. Sva tri gola u prvoj trećini Rusi su postigli u situacijama '5 na 5' propustivši da kazne šest minuta kazne Letoncima.

Tek šesti 'pauer plej' iskoristio je Jevgenij Malkin, pred kraj drugog perioda igre i u poslednju trećinu se ušlo sa rezultatom 4:0.

Usledio je vatromet. Za tri minuta i dve sekunde na početku trćeg perioda igre pogađaju Letonci (Vasiljevs), pa tri puta Rusi (Ovečkin, Zaripov, Ilja Kovalčuk), na kraju Ankipans za 7:2 za Rusiju.

Aleksej Morozov postigao je poslednji gol na meču, minut pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

37 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu