Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.09.2016.

09:34

Heroj dana VII: Idol mu Federer, ali ga je "pogurao" Đoković

Vreme prolazi, generacije se smenjuju, vreme je za nove zvezde u svetu tenisa, a jedna od njih mogao bi da bude Luka Puj.

Izvor: AK

Autor: AK

Heroj dana VII: Idol mu Federer, ali ga je
Foto: Getty images

Ovaj 22-godišnji Francuz još uvek nema ATP titulu, "tek" je 25. na ATP listi, ali u poslednjih mesec dana postao je napast za favorite.

Prvo je preko Huana Martina del Potra i Bernarda Tomića stigao do četvrtfinala Vimbldona, a onda je na US Openu srušio Rafaela Nadala. Španac je daleko od svog prepoznatljivog nivoa, ali to ne umanjuje razmeru pobede Francuza.

"O ovome nisam mogao ni da sanjam. Ovo mi je bio prvi meč protiv Nadala u Njujorku. U Monte Karlu me pobedio ubedljivo nakon 6:1, 6:3 na treningu, nisam imao samopouzdanja pred meč. Ovaj meč bi mogao da mi promeni karijeru, znaću to za nekoliko meseci ili godina", rekao je Puj.

Kao bitan detalj porasta samopouzdanja u svojoj igri istakao je trening sa Novakom Đokovićem.

"Dobio sam prvi set na treningu s njim pre Vimbldona. Da, to je trening, ali je dobra stvar. Pokaže ti da možeš da igraš na tom nivou. Onda to moraš da preneseš na turnir. Ja to pokušavam da uradim. To radim na ovom turniru", rekao je Francuz.

Ko je Luka Puj? Visok je185cm, težak 81kg, tenis je počeo da igra sa osam godina, otaca mu je Francuz, a majka iz Finske. Najviše voli da igra na betonu i udara forhendom. Divi se Rodžeru Federeru, a obožava "šoping" i modu. Za godinu dana je napredovao skoro 100 mesta na ATP listi.

"Promenio sam mnogo stvari – imam čoveka koji me fizički sprema i radimo skoro neprestano, čak i na turnirima. Mislim da sam i mentalno jači, igram sa više samopouzdanja, a i iskusniji sam. Sada mogu da igram tri uzastopna meča u pet setova“, pokušao je da objasni svoj nagli uspon Puj.

On je samo kompletirao fantastičnu formu francuskih tenisera u Njujorku, u četvrtfinalu ga čeka duel sa zemljakom Gaelom Monfisom, a pobednik ovog meča će se u polufinalu ukrstiti sa boljim iz duela u kojem Novak Đoković igra sa Žo-Vilfredom Congom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve