Nova vest
Tenis

Sreda, 27.08.2008.

21:40

JJ prošla posle maratona

Srpska teniserka Jelena Janković obezbedila je plasman u treće kolo Otvorenog prvenstva Amerike pobedom nad Šveđankom Sofijom Arvidson.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena je meč koji je trajao dva sata i 44 minuta okončala posle teška tri seta – 6:3, 6:7 (5), 7:5. Njena protivnica u narednoj rundi biće Kineskinja Ži Ženg koja je pobedila Španjolku Anabel Medinu Gariges sa lakih 2:0.

Druga teniserka sveta je, slično kao i Ana Ivanović u utorak, imala veliku priliku da meč reši posle dva seta, ali se prerano opustila i umalo je to na kraju nije koštalo poraza.

Prvi set Jelena je počela uspavano, pa je Šveđanka već na startu napravila brejk i povela 1:0. Druga teniserka sveta uzvratila je osvajanjem dva naredna gema, i postepeno su stvari došle na svoje mesto. Do kraja prvog seta viđena su još tri brejka, Jankovićeva je napravila dva i dobila taj deo sa 6:3.

Naša teniserka imala je 14 direktno osvojenih poena u prvom setu, ali i 17 neiznuđenih grešaka.

U drugom setu viđena je izjednačena igra sve do sedmog gema i rezultata 3:3. Tada Jelana oduzima servias protivnici, i činilo se da će bez većih problema privesti meč kraju. U devetom gemu Jelena je prvo spasila brejk loptu, pa propustila meč loptu, i Arvidsonova je na kraju ipak uspela da dobije itaj gem i izjednači na 5:5. Jelena je odgovorila na isti način u sledećem gemu, ali je ponovo stala kada je trebalo da odservira za meč, i ušlo se u taj-brejk.

U ’dodatnom gemu’ Jankovićeva je startovala odlično, i brzo je povela sa 3:0. Tada je usledio još jedanveliki pad, Šveđanka je počela da pogađa linije, i dobila je šest poena u nizu za 6:3 i tri set lopte. Jankovićeva je spasila dve, ali ne i treću i ušlo se u treći set.

Odlučujući set Jelena počinje odlično. Pravi jedan brejk, i dolazi do prednosti od 3:0. U četvrtom gemu koji je trajao barem 10 minuta Jankovićeva je imala nekoliko prilika da dođe do prednosti od 4:0, ali propustila ih je i Šveđanka je smanjila prvo na 3:1, a onda i na 3:2. Ono što je propustila u četvrtom Jelena je nadoknadila u šestom gemu. Povela je sa 4:2, i napokon se očekivao miran finiš meča.

Jelena je ipak ponovo zakomplikovala situaciju, izgubila je naredna dva gema i u sam finiš ušlo se sa nerešenim rezultatom. Prvo je bilo 4:4, pa 5:5, a onda je Jankovićeva rešila da završi posao, dobila naredna dva gema i prošla u dalji tok takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d