Tenis 52

Sreda, 27.08.2008.

21:40

JJ prošla posle maratona

Srpska teniserka Jelena Janković obezbedila je plasman u treće kolo Otvorenog prvenstva Amerike pobedom nad Šveđankom Sofijom Arvidson.

JJ prošla posle maratona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

realista

pre 15 godina

@Mladen
Gledao sam ja mecheve sestara Williams i pre 5-6 godina.
Nisu one nista bolje tada igrale u odnosu na to kako sada igraju. Samo su tada imale drugaciju i rekao bih laksu konkurenciju, a i nacin igre je tada bio drugaciji. Danas ima puno dobrih teniserki ciji je kvalitet izjednacen.
Ne razumem ljude koji ocekuju da broj jedan u tenisu bude 5 klasa iznad svih ostalih. Meni je mnogo zanimljivije da gledam ovakve mecheve gde nikad ne znas koja ce teniserka pobediti - nego tadasnje mecheve kada se pobednik unapred znao na svakom mechu.
Najveca razlika izmedju ranijeg tenisa i danasnjeg je sto danasnje igracice imaju mnogo vise oscilacija.
Medjutim kad pogledas meceve igracica iz prvih 20 - s vremena na vreme svaka od tih igracica odigra po neki mech bolje od najboljih mecheva sestara Williams.
Problem je sto ni jedna teniserka nema konstantnost u igri. Ona koja bude imala najmanje oscilacija u igri ce se i ucvrstiti na prvom mestu. Mislim da Ana ima najmanje oscilacija u igri i bash zato verujem da ce ona malo duzi period biti na prvom mestu.

Takodje se i nacin igre umnogome promenio u poslednjih nekoliko godina.
Prekjuce sam gledao mech izmedju Gonzalesa i Navara i posteno se ismejao. Navaro je u mechu servirao oko 140 puta i bar 130 puta igrao sevis-volej. Toliko je forsirao taj nacin igre da je to prosto bilo smesno.
Pre desetsk godina nista cudno ne bi bilo kada vidite da neko tako igra, ali nacin igranja tenisa se danas toliko izmenio da je sada prosto smesno kada gledate nekog ko tako igra.
Svaki sport se menja jer igraci napreduju.
U kosarci na primer razmisljaju o pomeranju udaljenosti za 3 poena, o podizanju visine obruca... Nekada je bilo gotovo nezamislivo da neko pogodi kos sa 7-8 metara, a danas cak i klinci u osnovnoj skoli to rade bez problema.
Slicno je i u tenisu.Igraci iz godine u godinu napreduju i to je najveci razlog sto se pravila s vremena na vreme menjaju, sto se nacin igre menja, sto je sve vise kvalitetnih igraca.
Nekada je u tenisu bilo pravo cudo kada neki igrac u toku mecha desetak puta pogodi liniju. Danas i igracice koje se nalaze ispod prvih 100 znaju u toku mecha da po 20-30 puta posalju loptu na liniju.
Zato nikako ne mogu da se slozim sa mnogima koji pricaju kako ni jedna teniserka ne zasluzuje prvo mesto.
Bar deset njih po kvalitetu igre zasluzuju da budu prve.
Tenis ne moze da bude onakav kakav je bio pre 7-8 godina.
Razlog je jednostavan. Tenis je danas 3 puta i bolji i kvalitetniji nego sto je tada bio.

Majcek Maja

pre 15 godina

@Tamara
Vidim da znas kako se postaje i ostaje br.1.,pa bi ti bolje bilo da posavetujes Anu!Jer Jelena,zna kako se bori,Jelena se umori od borbe,a Ana od uzbudjenja!

eej ljudi!

pre 15 godina

Opeeeeeeet se dize prasina...ZASTO ljudi?!?!
Da je JJ dobro igrala i izgubila opet biste kevtali,ovako je pobedila,ide dalje,tu smo da je bodrimo!
I daj da se,kao sto neko rece ujedinimo kao pravi navijaci koji navijaju za dobro SRPSKOG TENISA!A ne da se koristi svaka prilika da prospete pamet i pljujete nekog!Sta god JJ izjavi odmah se pokrece polemika oko nje i Ane ili kad se pojavi neka vest o Ani...pa sta je to?!
BODRIMO NASE IGRACE:NOLE,JJ,ANA,ZIKI,TIPSA,VIKTOR...ONI SU ZA NAS NAJBOLJI NA SVETU!TO JE SRBIJA!!!
P.S b92,pustate?

Mladen,stvarno

pre 15 godina

Te price...bas sam se isplakala...jaooo pokida mi zivce...
ili ovakvu glupost:
# Koja je ovo kraljica, stalno igra u tri seta! Kada kupite kartu za njeni mec barem znate da cete se nagledati tenisa!
Volimo te Jeco!
(Mairja, 27. avgust 2008 21:58)
Tenis koji smo gledali bio je ocajan.Svedski regal udara jako ali cesto neprecizmo a Jelena pravi pocetnicke greske.Ocajna igra,isto tako ocajna kao i Anina pre dva dana.U teniskom vrhu treba da budu tri prva mesta prazna i da se krece od 4.mesta.Jer ako su polovne sestre Vilijams krenule od 0,pa stigle do vrha,jos Serena ako osvoji ovaj turnir moze da bude i 1.na listi,e pa to je dokaz,kako tebiuski vrh igra.Kome nije jasno sta znaci "polovne sestre Vilijams" neka nadje njihove meceve od pre 6-7-8 godina.Tada su igrale tenis da bi mogle da se nose sa nekim muskarcima,danas su one najvise 50% od onog vremena i opet su u vrhu.

J*e*l*e*n*a

pre 15 godina

@Tamara
Smatras da teniserka koja se bori za prvo mesto na WTA listi (tj. Jelena Jankovic) ne bi sebi smela sebi da dozvoli da odigra ovako lose protiv 63. igracice. A prva teniserka sveta moze da nakon osvojenjog Grand Slam-a ne uradi bukvalno nista i da jedva u prvom kolu pobedi 57. na listi. I to je ok, bitno je da ona ima Grand Slam. Eeeeeeeeee, Boze...

sladjana

pre 15 godina

E ja je baš i volim zbog ovakvih mečeva...kad mi se želudac trese od uzbudjenja...ali nekako duboko u sebi znam da će na kraju Jelena slaviti pa se i ne nerviram baš mnogo....jer u 90% slučajeva ona pobedjije ovakve mečeve i ovakve protivnice!
Jeco , srećno sa Ženg i verujem u tebe!

realista

pre 15 godina

Odigrala je Jelena 6-7 gemova ofanzivno i te gemove dobila ubedljivo i sa lakocom. Medjutim posle 2-3 ofanzivna gema Jelena kao da se umori i krene u defanzivu i onda nastaje mucenje. Sofija je odlicno igrala u drugoj polovini drugog i treceg seta, mada je i Jelena prilicno zasluzna za to jer joj je slala i previse lakih i kratkih lopti.
Dobro je sto je JJ prosla dalje, ali je lose sto je odigrala mech od skoro 3 sata i pitanje je koliko ce moci da se oporavi za sledeci mech.
Protiv kineskinje nece moci napraviti puno brejkova, jer ova ima odlican servis. Zato ce ishod tog mecha puno zavisiti od toga kako Jelena bude igrala na svoj servis.
Ocekujem podjednako tezak mech kao i ovaj prethodni.

Навијач из Беча

pre 15 godina

Написах већ један коментар после Јецине изјаве, да га у најкраћем поновим: мучење, а не тенис који доликује било којој играчици од првих десет на толико (пре)цењеној светској листи! Не уживам у мучењу лоптице и подцењивању противница, изговору на повреде и тд. и тд.
И ако сам Јецин "фан" у трећем сету било ми је потпуно свеједно која ће победи, чак би било праведније да је то агресивној и храброј Швеђанки успело!
Да није после тога Ноле сјајно показао како се треба борити, не бих могао од муке спавати.
Судећи по многим коментарима, ми Срби колективно болујемо од мазохизма.

tarja

pre 15 godina

tamara jelana gotovo uvek muku muci sa povredama, krhkog je zdravlja, ali je devojka borac. mora se i tako igrati, zar ne? a uporedila sam njihove meceve jer sam zaista fascinirana mecom jj-arvidson. a ja niti imam nesto protiv ane,bas naprotiv sva mi je slatka!srbija igra,treba da se svi ujedinimo i bodrimo nase asove!

Ninockica

pre 15 godina

Da nije ovako odigrala, to ne bi bila Jelena. Mislim da nema razloga za brigu. Ona cesto potceni protivnice, kada ima mec loptu ponasa se kao da je mec zavrsen. Ali je zato i volimo. Uvek se nerviram kada igra ovakve meceve, ali pobeda je utoliko sladja. Slazem se da je igrala dosta defanzivno, a ne razumem zasto kada ima veoma dobar napad. Verovatno je to bila neka vrsta taktike za ovaj mec. Ali ja sam sigurna da ce daleko dogurati. Setite se Melburna i meca sa Pasek koji je bio mnogo napetiji od ovog, jedva je spasla one mec lopte, a onda je nakon par dana pocistila sa terena jednu Serenu Williams. Problem je sto je verovatno daleko vise motivisana kada igra protiv jakih igracica. I ne razumem zasto se zalite, te je kilava, te igra ocajno...Ako onako igra svetski broj jedan, ovo je sasvim pristojno izdanje igracice koja je, kako kazete daleko slabija od Ane. Ja im obema zelim srecu, one igraju za sebe, ne za nas. Mozete da ih gledate, ili ne, da ih volite ili ne volite, od njihovih miliona mi nemamo nista.

Tamara

pre 15 godina

@tarja
O Ani i njenom tenisu je bolje komentarisati nakon vesti koje su vezane za nju, a ne za Jelenu. Jelena je u ovom celom mechu izgledala umorno, bolesljivo, stalno se borila za dah, trazila zaklon od sunca...a tako se ne postaje (i ostaje) broj 1.

posmatrač

pre 15 godina

Људи моји, колико дефанзиве на једном месту. Па она нападне само кад лоптица удари у мрежицу. Можда Надал може оваквом игром да буде први, али Јелена нема његову брзину ни кондицију. О јачини удараца да не говоримо. Враћање лоптице и чекање грешке противника-це је далеко од лепог тениса (као што овде појединци тврде).
Срећно у наставку турнира, али МАЛО ОФАНЗИВЕ НЕБИ ШКОДИЛО.

ttx

pre 15 godina

Nadam se da je ovo samo Jelenin kiks... Gledam njene meceve duze vreme i uvek je bila dobra u drzanju protivnice (pa cak i one mnogo jace od Arvidson) na osnovnoj liniji. Tako da ne razumem cemu onih 1000 lopti koje je slala na polovnu terena. Potpuno nebulozno! A sto se tice mame i to ne razumem, Snezu treba poslati kuci da tracari u pije kafice, a Jeleni naci profesionalce...
Go JJ Go :)

Vladan R

pre 15 godina

Pre svega cestitke na pobedi i njoj i Jeleni ali mislim da teniserke koje su trenutno 1 i 2 i koje pretenduju da to ostanu ili da se eventualno ona koja je br 2 popne koju stepenicu vise, meceve u kojima vode a posebno protiv protivnica koje nisu naivne ali su ipak tek osrednjeg kvaliteta produzavaju i donekle dovode u piatnje, jer ce se u nekim od njih desiti da im protivnice posle toga sa povracenim samopouzdanjem prolupaju i pocnu sve zivo da pogadjaju, a onda ce za sve biti kasno . Nek se potsete kako je Enan zavrsavala takve meceve a to je potrebno raditi iz dva razloga da se sto manje umaraju a i da narednim protivnicama stave na znanje da kad krenu da dominiraju i kad vode da je svaki otpor uzaludan.

Majcek Maja

pre 15 godina

Jeco,ti si dokaz kako se bori,neke teniserke bi davno odustale!Jeco,samo napred,pa ti si nas ponos!Dobra nasa Jeca!Volim te mnogooooo,znas da ste mi Nole i ti najdrazi,i najvise vas volim(posle brata i roditelja,...);-)!Jedva cekam da dodjete u BG!

Boki

pre 15 godina

Jeco, znamo mi da ti voliš da igraš tenis, ipak nemoj da preteruješ. Sad si na takmičenju, pusti rekreaciju. Čuvaj snagu, a i naše živce. Jače udaraj lopte, fizički i tehnički slabije protivnice grizu kao lude. Ne daj se, uz agresivniji pristup i više samopouzdanja MOŽEŠ BITI NAJBOLJA. Gotivim te jer si JEDINSTVENA. Teškašice su aut.

tarja

pre 15 godina

tamara apsolutno si u pravu, ali budi ravnopravna-ako jelena ne sme da igra ovako,sta reci za anu?ona je 1 teniserka na svetu, a jedva pobedi dusevinu.a druga stvar, ja sam apsolutno prootiv toga da , ako se voli jedna, da se mrzi druga, jer to je zaista glupo! volim obe, ali treba biti pravican. bravo za obe, najlepse su, najbolje i neka samo nastave da pobedjuju!

teniser

pre 15 godina

Neverovatno kako igra defanzivno a prilazak mrezi plasi se kao djavo krsta. Prepusta inicijativu protivnici i igra tako samo da prebaci mrezu. Sve loptice idu u sredinu.Svedjanka je igrala mnogo bolje i pametnije.Drugo koji je JJ stab, Izgleda da ga i nema. Uvek samo majka sedi.Ona je i trener, i menadzer i fitnes trener i zena koja vodi finansije,Blago receno devojka za sve. Sa ovakvom igrom nece daleko

Ajde Jelena! Napadni!

pre 15 godina

E hvala milom bogu! Jelena je igrala ocajno! Niti plana igre, niti napada, totalna defanziva! Aman, devojko, pa umes da napadas, koji ti je djavo da sve vreme igras tako defanzivno, sve loptice po sredini terena, i to tako kratke da Svedjanka laganica moze da predje u napad. Svedjanka je sve vreme gadjala blizu linije, nekada pogodi, a nekada promasi, ali sve vreme je igrala agresivno, diktirala igru. Jelena se samo branila, Svedjanka ju je setala samo tako! I posle ce da se zali kako nema kondicije, kako ne moze da izdrzi itd.! A mogla je sve da zavrsi jos u 2. setu! Nije mi jasno cemu joj sluzi taj trener, kako ne moze da osmisli neku napadacku taktiku? Jelena ima i tehniku i brzinu, a i pokazala je vise puta da ume i da napadne, samo mi nje jasno zasto to ne cini! Ovako ce u sledecem kolu mala Kineskinja da je rasturi ako nesto ne promeni.

mlbrnsrb

pre 15 godina

ma ne moze jela bez komplikacija, sazreva ona jos al nasa je i neka nas muci samo nek napreduje, trpecemo, inace zelim joj brz povratak na prvu poziciju...

Nikola

pre 15 godina

Samo neka je prosla! Jelena uvek gresi sto ne ceni dovoljno protivnice mnogo losije rangirane od nje. Verovatno zbog toga se trudi samo da drzi lopticu u terenu i ne zeli uopste da rizikuje. A kad je zbog toga protivnica uhvati u masinu, treba joj nekoliko gemova da bi se vratila u igru i ponovo pronasla svoj udarac. Bez razloga se iscrpljivala jer snagu treba da cuva za zavrsnicu turnira. A tu ce tek moci da se vidi pun kvalitet Jelene Jankovic. Jednostavno je najbolja, ali ona je prosto takva!

Milan

pre 15 godina

Bravo Jelena!Ne treba brinuti zbog teskog meca danas,ocito je bilo i u Majamiju da joj ova,prilicno dobra teniserka iz Svedske,ne lezi.I u Majamiju je s njim bilo povuci-potegni.Drago mi je sto je dobila mec i sto nastavlja takmicenje!

Tamara

pre 15 godina

Čestitam Jeleni na pobedi, ali smatram da igračica koja se bori za prvo mesto na WTA listi ne sme da ima ovako slabu kondiciju. Ona se bori za dah između svaka dva poena. I ono ležanje na terenu...stvarno jadno. Ne slažem se da je ovaj tenis bio toliko lep za gledanje, udavile su lopticu kao zmija žabu, silovale poene i tako se razvukle da je to bilo mučenje za gledanje. I opet ne razumem čemu poređenje Aninog i Jeleninog meča, svaka igra za sebe te ih je najbolje tako i posmatrati i komentarisati.

Bosiljka

pre 15 godina

Dragi prijatelji, ja vas pitam za koju kuću rade ovi komentatori RTS-a?
Uvek navijaju za protivnice Jelene Jankovic, hvale ih do neba, pricaju sve detalje njihove karijere, padaju u zanos kad one osvoje poen...
Umesto da realno i normalno prenose igru obe teniserke, ali da zele pobedu igračice iz svoje zemlje kao svako normalan.
Žalosno.

IVan

pre 15 godina

Da nije igrala nasa Jelena, ovo bi bio mec za uzivanje. Ovako, pokidah zivce! Stvarno lep tenis, prava drama! Samo ofanzivnije,molim te! Nemoj tek kad vidis da je djavo odneo salu.

Thunderbird

pre 15 godina

Što reče onaj iz Maratonaca:"E, kad se sad nisam šlogiro!"
Sve drugo analizirati - suvisno je.
Napred samo Jeco, uz tebe smo.

oli

pre 15 godina

Svaka cast Jeco! Dosta jaka protivnica i lep tenis koji je prevazisao ocekivanja prvog kola. Vec smo navikli na tvoje oscilacije u igri, ali bice to bolje, samo polako...

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Bravo JECO, bilo je napeto ali tebe je zadovoljstvo gledati....ti si veliki borac i ne predajes se nikad! Srecno u nastavku turnira! KRALJICE NAJBOLJA SI! Obozavam te!

AlexandraBG

pre 15 godina

ovaj mec uopste nije bio dobar prema mojim zivcima...
jako tezak mec za jelenu...ali sta je tu je...pobeda je tu...
dobro je...jer kad god je igrala dobro te prve runde...gubila je u prvom tezem mecu...sto sad nece biti slucaj... jer ce,nadam se da se trgne...Ajmo,Jeco!!! Mozes ti to!!! Sa Jelenom do titule!!!

*alexandra*

pre 15 godina

Bravo, JJ!!
Moglo je to lepo da se završi i u dva seta, ali dobro, navikli smo mi da nam ti malo kidaš živce :)
Puno sreće u narednom kolu!!
Samo gazi!!

bla

pre 15 godina

e pa stvarno ste odvratni.jelena pobedi u tri seta jedvaaaaaaaa, zamalo tajbrejk da igra u 3. i super je igrala, sve je super, a anu svi ispljuvaste i na glavu se popeste zbog glupave olimpijade.pa naravno da devojka nece da rizikuje da jos vise pogorsa povredu, pa makar ona bila i beznacajna.i naravno da je svakom teniseru olimpijada beznacajna u odnosu na bilo koji GS.zato ce ana u tenisu i biti mnogo duze od jelene koja ce,imam utisak , svakog casa da se raspadne od silnih nezalecenih povreda.

tarja

pre 15 godina

bravo jeco, majstore! jeste bio maraton ali si ODLICNO igrala! samo poredjenja radi, jucerasnji mec ane ivanovic nije bio za uzivanje a ovde se igrao fantastican tenis!jelena je odlicno igrala, ali je ova mala veoma veoma nezgodna! bravo jeco, samo tako nastavi, budi jos bolja.napred jj

tarja

pre 15 godina

e svaka cast jelena!jeste bio maraton, ali si svo vreme ODLICNO igrala, a protivnica je zaista veoma veoma nezgodna!samo radi poredjenja, jucerasnji mec Ane ivanovic i nije bio za uzivanje, jer se nije igrao dobar tenis a ovo je vredelo gledati! bravo jeco, nastavi da igras odlicno, budi jos bolja! samo tako nastavi!

Neli

pre 15 godina

O Jeco , pokida nam zivce bre!ne razumem zasto mora ovoliko defanzivno da igra? Ali pobeda se broji.Volimo te Jeco, i neka ti je Bog u pomoci u daljim mecevima ( a i nama sa tobom)

Maja

pre 15 godina

Ova Jelena me uvek izludi. Ne znam, nekako mi je kilava. Više volim Anu i Noleta, ali navijam i za Jelenu, naravno. Prvo sam je psovala, a na kraju sam plakala...

Mairja

pre 15 godina

Koja je ovo kraljica, stalno igra u tri seta! Kada kupite kartu za njeni mec barem znate da cete se nagledati tenisa!
Volimo te Jeco!

Neli

pre 15 godina

O Jeco , pokida nam zivce bre!ne razumem zasto mora ovoliko defanzivno da igra? Ali pobeda se broji.Volimo te Jeco, i neka ti je Bog u pomoci u daljim mecevima ( a i nama sa tobom)

tarja

pre 15 godina

e svaka cast jelena!jeste bio maraton, ali si svo vreme ODLICNO igrala, a protivnica je zaista veoma veoma nezgodna!samo radi poredjenja, jucerasnji mec Ane ivanovic i nije bio za uzivanje, jer se nije igrao dobar tenis a ovo je vredelo gledati! bravo jeco, nastavi da igras odlicno, budi jos bolja! samo tako nastavi!

bla

pre 15 godina

e pa stvarno ste odvratni.jelena pobedi u tri seta jedvaaaaaaaa, zamalo tajbrejk da igra u 3. i super je igrala, sve je super, a anu svi ispljuvaste i na glavu se popeste zbog glupave olimpijade.pa naravno da devojka nece da rizikuje da jos vise pogorsa povredu, pa makar ona bila i beznacajna.i naravno da je svakom teniseru olimpijada beznacajna u odnosu na bilo koji GS.zato ce ana u tenisu i biti mnogo duze od jelene koja ce,imam utisak , svakog casa da se raspadne od silnih nezalecenih povreda.

Ajde Jelena! Napadni!

pre 15 godina

E hvala milom bogu! Jelena je igrala ocajno! Niti plana igre, niti napada, totalna defanziva! Aman, devojko, pa umes da napadas, koji ti je djavo da sve vreme igras tako defanzivno, sve loptice po sredini terena, i to tako kratke da Svedjanka laganica moze da predje u napad. Svedjanka je sve vreme gadjala blizu linije, nekada pogodi, a nekada promasi, ali sve vreme je igrala agresivno, diktirala igru. Jelena se samo branila, Svedjanka ju je setala samo tako! I posle ce da se zali kako nema kondicije, kako ne moze da izdrzi itd.! A mogla je sve da zavrsi jos u 2. setu! Nije mi jasno cemu joj sluzi taj trener, kako ne moze da osmisli neku napadacku taktiku? Jelena ima i tehniku i brzinu, a i pokazala je vise puta da ume i da napadne, samo mi nje jasno zasto to ne cini! Ovako ce u sledecem kolu mala Kineskinja da je rasturi ako nesto ne promeni.

teniser

pre 15 godina

Neverovatno kako igra defanzivno a prilazak mrezi plasi se kao djavo krsta. Prepusta inicijativu protivnici i igra tako samo da prebaci mrezu. Sve loptice idu u sredinu.Svedjanka je igrala mnogo bolje i pametnije.Drugo koji je JJ stab, Izgleda da ga i nema. Uvek samo majka sedi.Ona je i trener, i menadzer i fitnes trener i zena koja vodi finansije,Blago receno devojka za sve. Sa ovakvom igrom nece daleko

Maja

pre 15 godina

Ova Jelena me uvek izludi. Ne znam, nekako mi je kilava. Više volim Anu i Noleta, ali navijam i za Jelenu, naravno. Prvo sam je psovala, a na kraju sam plakala...

Thunderbird

pre 15 godina

Što reče onaj iz Maratonaca:"E, kad se sad nisam šlogiro!"
Sve drugo analizirati - suvisno je.
Napred samo Jeco, uz tebe smo.

Tamara

pre 15 godina

Čestitam Jeleni na pobedi, ali smatram da igračica koja se bori za prvo mesto na WTA listi ne sme da ima ovako slabu kondiciju. Ona se bori za dah između svaka dva poena. I ono ležanje na terenu...stvarno jadno. Ne slažem se da je ovaj tenis bio toliko lep za gledanje, udavile su lopticu kao zmija žabu, silovale poene i tako se razvukle da je to bilo mučenje za gledanje. I opet ne razumem čemu poređenje Aninog i Jeleninog meča, svaka igra za sebe te ih je najbolje tako i posmatrati i komentarisati.

Ninockica

pre 15 godina

Da nije ovako odigrala, to ne bi bila Jelena. Mislim da nema razloga za brigu. Ona cesto potceni protivnice, kada ima mec loptu ponasa se kao da je mec zavrsen. Ali je zato i volimo. Uvek se nerviram kada igra ovakve meceve, ali pobeda je utoliko sladja. Slazem se da je igrala dosta defanzivno, a ne razumem zasto kada ima veoma dobar napad. Verovatno je to bila neka vrsta taktike za ovaj mec. Ali ja sam sigurna da ce daleko dogurati. Setite se Melburna i meca sa Pasek koji je bio mnogo napetiji od ovog, jedva je spasla one mec lopte, a onda je nakon par dana pocistila sa terena jednu Serenu Williams. Problem je sto je verovatno daleko vise motivisana kada igra protiv jakih igracica. I ne razumem zasto se zalite, te je kilava, te igra ocajno...Ako onako igra svetski broj jedan, ovo je sasvim pristojno izdanje igracice koja je, kako kazete daleko slabija od Ane. Ja im obema zelim srecu, one igraju za sebe, ne za nas. Mozete da ih gledate, ili ne, da ih volite ili ne volite, od njihovih miliona mi nemamo nista.

Bosiljka

pre 15 godina

Dragi prijatelji, ja vas pitam za koju kuću rade ovi komentatori RTS-a?
Uvek navijaju za protivnice Jelene Jankovic, hvale ih do neba, pricaju sve detalje njihove karijere, padaju u zanos kad one osvoje poen...
Umesto da realno i normalno prenose igru obe teniserke, ali da zele pobedu igračice iz svoje zemlje kao svako normalan.
Žalosno.

IVan

pre 15 godina

Da nije igrala nasa Jelena, ovo bi bio mec za uzivanje. Ovako, pokidah zivce! Stvarno lep tenis, prava drama! Samo ofanzivnije,molim te! Nemoj tek kad vidis da je djavo odneo salu.

posmatrač

pre 15 godina

Људи моји, колико дефанзиве на једном месту. Па она нападне само кад лоптица удари у мрежицу. Можда Надал може оваквом игром да буде први, али Јелена нема његову брзину ни кондицију. О јачини удараца да не говоримо. Враћање лоптице и чекање грешке противника-це је далеко од лепог тениса (као што овде појединци тврде).
Срећно у наставку турнира, али МАЛО ОФАНЗИВЕ НЕБИ ШКОДИЛО.

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Bravo JECO, bilo je napeto ali tebe je zadovoljstvo gledati....ti si veliki borac i ne predajes se nikad! Srecno u nastavku turnira! KRALJICE NAJBOLJA SI! Obozavam te!

Majcek Maja

pre 15 godina

Jeco,ti si dokaz kako se bori,neke teniserke bi davno odustale!Jeco,samo napred,pa ti si nas ponos!Dobra nasa Jeca!Volim te mnogooooo,znas da ste mi Nole i ti najdrazi,i najvise vas volim(posle brata i roditelja,...);-)!Jedva cekam da dodjete u BG!

ttx

pre 15 godina

Nadam se da je ovo samo Jelenin kiks... Gledam njene meceve duze vreme i uvek je bila dobra u drzanju protivnice (pa cak i one mnogo jace od Arvidson) na osnovnoj liniji. Tako da ne razumem cemu onih 1000 lopti koje je slala na polovnu terena. Potpuno nebulozno! A sto se tice mame i to ne razumem, Snezu treba poslati kuci da tracari u pije kafice, a Jeleni naci profesionalce...
Go JJ Go :)

mlbrnsrb

pre 15 godina

ma ne moze jela bez komplikacija, sazreva ona jos al nasa je i neka nas muci samo nek napreduje, trpecemo, inace zelim joj brz povratak na prvu poziciju...

Mairja

pre 15 godina

Koja je ovo kraljica, stalno igra u tri seta! Kada kupite kartu za njeni mec barem znate da cete se nagledati tenisa!
Volimo te Jeco!

AlexandraBG

pre 15 godina

ovaj mec uopste nije bio dobar prema mojim zivcima...
jako tezak mec za jelenu...ali sta je tu je...pobeda je tu...
dobro je...jer kad god je igrala dobro te prve runde...gubila je u prvom tezem mecu...sto sad nece biti slucaj... jer ce,nadam se da se trgne...Ajmo,Jeco!!! Mozes ti to!!! Sa Jelenom do titule!!!

Milan

pre 15 godina

Bravo Jelena!Ne treba brinuti zbog teskog meca danas,ocito je bilo i u Majamiju da joj ova,prilicno dobra teniserka iz Svedske,ne lezi.I u Majamiju je s njim bilo povuci-potegni.Drago mi je sto je dobila mec i sto nastavlja takmicenje!

*alexandra*

pre 15 godina

Bravo, JJ!!
Moglo je to lepo da se završi i u dva seta, ali dobro, navikli smo mi da nam ti malo kidaš živce :)
Puno sreće u narednom kolu!!
Samo gazi!!

Nikola

pre 15 godina

Samo neka je prosla! Jelena uvek gresi sto ne ceni dovoljno protivnice mnogo losije rangirane od nje. Verovatno zbog toga se trudi samo da drzi lopticu u terenu i ne zeli uopste da rizikuje. A kad je zbog toga protivnica uhvati u masinu, treba joj nekoliko gemova da bi se vratila u igru i ponovo pronasla svoj udarac. Bez razloga se iscrpljivala jer snagu treba da cuva za zavrsnicu turnira. A tu ce tek moci da se vidi pun kvalitet Jelene Jankovic. Jednostavno je najbolja, ali ona je prosto takva!

Навијач из Беча

pre 15 godina

Написах већ један коментар после Јецине изјаве, да га у најкраћем поновим: мучење, а не тенис који доликује било којој играчици од првих десет на толико (пре)цењеној светској листи! Не уживам у мучењу лоптице и подцењивању противница, изговору на повреде и тд. и тд.
И ако сам Јецин "фан" у трећем сету било ми је потпуно свеједно која ће победи, чак би било праведније да је то агресивној и храброј Швеђанки успело!
Да није после тога Ноле сјајно показао како се треба борити, не бих могао од муке спавати.
Судећи по многим коментарима, ми Срби колективно болујемо од мазохизма.

J*e*l*e*n*a

pre 15 godina

@Tamara
Smatras da teniserka koja se bori za prvo mesto na WTA listi (tj. Jelena Jankovic) ne bi sebi smela sebi da dozvoli da odigra ovako lose protiv 63. igracice. A prva teniserka sveta moze da nakon osvojenjog Grand Slam-a ne uradi bukvalno nista i da jedva u prvom kolu pobedi 57. na listi. I to je ok, bitno je da ona ima Grand Slam. Eeeeeeeeee, Boze...

Tamara

pre 15 godina

@tarja
O Ani i njenom tenisu je bolje komentarisati nakon vesti koje su vezane za nju, a ne za Jelenu. Jelena je u ovom celom mechu izgledala umorno, bolesljivo, stalno se borila za dah, trazila zaklon od sunca...a tako se ne postaje (i ostaje) broj 1.

realista

pre 15 godina

Odigrala je Jelena 6-7 gemova ofanzivno i te gemove dobila ubedljivo i sa lakocom. Medjutim posle 2-3 ofanzivna gema Jelena kao da se umori i krene u defanzivu i onda nastaje mucenje. Sofija je odlicno igrala u drugoj polovini drugog i treceg seta, mada je i Jelena prilicno zasluzna za to jer joj je slala i previse lakih i kratkih lopti.
Dobro je sto je JJ prosla dalje, ali je lose sto je odigrala mech od skoro 3 sata i pitanje je koliko ce moci da se oporavi za sledeci mech.
Protiv kineskinje nece moci napraviti puno brejkova, jer ova ima odlican servis. Zato ce ishod tog mecha puno zavisiti od toga kako Jelena bude igrala na svoj servis.
Ocekujem podjednako tezak mech kao i ovaj prethodni.

Majcek Maja

pre 15 godina

@Tamara
Vidim da znas kako se postaje i ostaje br.1.,pa bi ti bolje bilo da posavetujes Anu!Jer Jelena,zna kako se bori,Jelena se umori od borbe,a Ana od uzbudjenja!

oli

pre 15 godina

Svaka cast Jeco! Dosta jaka protivnica i lep tenis koji je prevazisao ocekivanja prvog kola. Vec smo navikli na tvoje oscilacije u igri, ali bice to bolje, samo polako...

tarja

pre 15 godina

tamara apsolutno si u pravu, ali budi ravnopravna-ako jelena ne sme da igra ovako,sta reci za anu?ona je 1 teniserka na svetu, a jedva pobedi dusevinu.a druga stvar, ja sam apsolutno prootiv toga da , ako se voli jedna, da se mrzi druga, jer to je zaista glupo! volim obe, ali treba biti pravican. bravo za obe, najlepse su, najbolje i neka samo nastave da pobedjuju!

Boki

pre 15 godina

Jeco, znamo mi da ti voliš da igraš tenis, ipak nemoj da preteruješ. Sad si na takmičenju, pusti rekreaciju. Čuvaj snagu, a i naše živce. Jače udaraj lopte, fizički i tehnički slabije protivnice grizu kao lude. Ne daj se, uz agresivniji pristup i više samopouzdanja MOŽEŠ BITI NAJBOLJA. Gotivim te jer si JEDINSTVENA. Teškašice su aut.

sladjana

pre 15 godina

E ja je baš i volim zbog ovakvih mečeva...kad mi se želudac trese od uzbudjenja...ali nekako duboko u sebi znam da će na kraju Jelena slaviti pa se i ne nerviram baš mnogo....jer u 90% slučajeva ona pobedjije ovakve mečeve i ovakve protivnice!
Jeco , srećno sa Ženg i verujem u tebe!

Mladen,stvarno

pre 15 godina

Te price...bas sam se isplakala...jaooo pokida mi zivce...
ili ovakvu glupost:
# Koja je ovo kraljica, stalno igra u tri seta! Kada kupite kartu za njeni mec barem znate da cete se nagledati tenisa!
Volimo te Jeco!
(Mairja, 27. avgust 2008 21:58)
Tenis koji smo gledali bio je ocajan.Svedski regal udara jako ali cesto neprecizmo a Jelena pravi pocetnicke greske.Ocajna igra,isto tako ocajna kao i Anina pre dva dana.U teniskom vrhu treba da budu tri prva mesta prazna i da se krece od 4.mesta.Jer ako su polovne sestre Vilijams krenule od 0,pa stigle do vrha,jos Serena ako osvoji ovaj turnir moze da bude i 1.na listi,e pa to je dokaz,kako tebiuski vrh igra.Kome nije jasno sta znaci "polovne sestre Vilijams" neka nadje njihove meceve od pre 6-7-8 godina.Tada su igrale tenis da bi mogle da se nose sa nekim muskarcima,danas su one najvise 50% od onog vremena i opet su u vrhu.

Vladan R

pre 15 godina

Pre svega cestitke na pobedi i njoj i Jeleni ali mislim da teniserke koje su trenutno 1 i 2 i koje pretenduju da to ostanu ili da se eventualno ona koja je br 2 popne koju stepenicu vise, meceve u kojima vode a posebno protiv protivnica koje nisu naivne ali su ipak tek osrednjeg kvaliteta produzavaju i donekle dovode u piatnje, jer ce se u nekim od njih desiti da im protivnice posle toga sa povracenim samopouzdanjem prolupaju i pocnu sve zivo da pogadjaju, a onda ce za sve biti kasno . Nek se potsete kako je Enan zavrsavala takve meceve a to je potrebno raditi iz dva razloga da se sto manje umaraju a i da narednim protivnicama stave na znanje da kad krenu da dominiraju i kad vode da je svaki otpor uzaludan.

tarja

pre 15 godina

bravo jeco, majstore! jeste bio maraton ali si ODLICNO igrala! samo poredjenja radi, jucerasnji mec ane ivanovic nije bio za uzivanje a ovde se igrao fantastican tenis!jelena je odlicno igrala, ali je ova mala veoma veoma nezgodna! bravo jeco, samo tako nastavi, budi jos bolja.napred jj

tarja

pre 15 godina

tamara jelana gotovo uvek muku muci sa povredama, krhkog je zdravlja, ali je devojka borac. mora se i tako igrati, zar ne? a uporedila sam njihove meceve jer sam zaista fascinirana mecom jj-arvidson. a ja niti imam nesto protiv ane,bas naprotiv sva mi je slatka!srbija igra,treba da se svi ujedinimo i bodrimo nase asove!

eej ljudi!

pre 15 godina

Opeeeeeeet se dize prasina...ZASTO ljudi?!?!
Da je JJ dobro igrala i izgubila opet biste kevtali,ovako je pobedila,ide dalje,tu smo da je bodrimo!
I daj da se,kao sto neko rece ujedinimo kao pravi navijaci koji navijaju za dobro SRPSKOG TENISA!A ne da se koristi svaka prilika da prospete pamet i pljujete nekog!Sta god JJ izjavi odmah se pokrece polemika oko nje i Ane ili kad se pojavi neka vest o Ani...pa sta je to?!
BODRIMO NASE IGRACE:NOLE,JJ,ANA,ZIKI,TIPSA,VIKTOR...ONI SU ZA NAS NAJBOLJI NA SVETU!TO JE SRBIJA!!!
P.S b92,pustate?

realista

pre 15 godina

@Mladen
Gledao sam ja mecheve sestara Williams i pre 5-6 godina.
Nisu one nista bolje tada igrale u odnosu na to kako sada igraju. Samo su tada imale drugaciju i rekao bih laksu konkurenciju, a i nacin igre je tada bio drugaciji. Danas ima puno dobrih teniserki ciji je kvalitet izjednacen.
Ne razumem ljude koji ocekuju da broj jedan u tenisu bude 5 klasa iznad svih ostalih. Meni je mnogo zanimljivije da gledam ovakve mecheve gde nikad ne znas koja ce teniserka pobediti - nego tadasnje mecheve kada se pobednik unapred znao na svakom mechu.
Najveca razlika izmedju ranijeg tenisa i danasnjeg je sto danasnje igracice imaju mnogo vise oscilacija.
Medjutim kad pogledas meceve igracica iz prvih 20 - s vremena na vreme svaka od tih igracica odigra po neki mech bolje od najboljih mecheva sestara Williams.
Problem je sto ni jedna teniserka nema konstantnost u igri. Ona koja bude imala najmanje oscilacija u igri ce se i ucvrstiti na prvom mestu. Mislim da Ana ima najmanje oscilacija u igri i bash zato verujem da ce ona malo duzi period biti na prvom mestu.

Takodje se i nacin igre umnogome promenio u poslednjih nekoliko godina.
Prekjuce sam gledao mech izmedju Gonzalesa i Navara i posteno se ismejao. Navaro je u mechu servirao oko 140 puta i bar 130 puta igrao sevis-volej. Toliko je forsirao taj nacin igre da je to prosto bilo smesno.
Pre desetsk godina nista cudno ne bi bilo kada vidite da neko tako igra, ali nacin igranja tenisa se danas toliko izmenio da je sada prosto smesno kada gledate nekog ko tako igra.
Svaki sport se menja jer igraci napreduju.
U kosarci na primer razmisljaju o pomeranju udaljenosti za 3 poena, o podizanju visine obruca... Nekada je bilo gotovo nezamislivo da neko pogodi kos sa 7-8 metara, a danas cak i klinci u osnovnoj skoli to rade bez problema.
Slicno je i u tenisu.Igraci iz godine u godinu napreduju i to je najveci razlog sto se pravila s vremena na vreme menjaju, sto se nacin igre menja, sto je sve vise kvalitetnih igraca.
Nekada je u tenisu bilo pravo cudo kada neki igrac u toku mecha desetak puta pogodi liniju. Danas i igracice koje se nalaze ispod prvih 100 znaju u toku mecha da po 20-30 puta posalju loptu na liniju.
Zato nikako ne mogu da se slozim sa mnogima koji pricaju kako ni jedna teniserka ne zasluzuje prvo mesto.
Bar deset njih po kvalitetu igre zasluzuju da budu prve.
Tenis ne moze da bude onakav kakav je bio pre 7-8 godina.
Razlog je jednostavan. Tenis je danas 3 puta i bolji i kvalitetniji nego sto je tada bio.

tarja

pre 15 godina

e svaka cast jelena!jeste bio maraton, ali si svo vreme ODLICNO igrala, a protivnica je zaista veoma veoma nezgodna!samo radi poredjenja, jucerasnji mec Ane ivanovic i nije bio za uzivanje, jer se nije igrao dobar tenis a ovo je vredelo gledati! bravo jeco, nastavi da igras odlicno, budi jos bolja! samo tako nastavi!

Neli

pre 15 godina

O Jeco , pokida nam zivce bre!ne razumem zasto mora ovoliko defanzivno da igra? Ali pobeda se broji.Volimo te Jeco, i neka ti je Bog u pomoci u daljim mecevima ( a i nama sa tobom)

bla

pre 15 godina

e pa stvarno ste odvratni.jelena pobedi u tri seta jedvaaaaaaaa, zamalo tajbrejk da igra u 3. i super je igrala, sve je super, a anu svi ispljuvaste i na glavu se popeste zbog glupave olimpijade.pa naravno da devojka nece da rizikuje da jos vise pogorsa povredu, pa makar ona bila i beznacajna.i naravno da je svakom teniseru olimpijada beznacajna u odnosu na bilo koji GS.zato ce ana u tenisu i biti mnogo duze od jelene koja ce,imam utisak , svakog casa da se raspadne od silnih nezalecenih povreda.

Bosiljka

pre 15 godina

Dragi prijatelji, ja vas pitam za koju kuću rade ovi komentatori RTS-a?
Uvek navijaju za protivnice Jelene Jankovic, hvale ih do neba, pricaju sve detalje njihove karijere, padaju u zanos kad one osvoje poen...
Umesto da realno i normalno prenose igru obe teniserke, ali da zele pobedu igračice iz svoje zemlje kao svako normalan.
Žalosno.

Maja

pre 15 godina

Ova Jelena me uvek izludi. Ne znam, nekako mi je kilava. Više volim Anu i Noleta, ali navijam i za Jelenu, naravno. Prvo sam je psovala, a na kraju sam plakala...

Ajde Jelena! Napadni!

pre 15 godina

E hvala milom bogu! Jelena je igrala ocajno! Niti plana igre, niti napada, totalna defanziva! Aman, devojko, pa umes da napadas, koji ti je djavo da sve vreme igras tako defanzivno, sve loptice po sredini terena, i to tako kratke da Svedjanka laganica moze da predje u napad. Svedjanka je sve vreme gadjala blizu linije, nekada pogodi, a nekada promasi, ali sve vreme je igrala agresivno, diktirala igru. Jelena se samo branila, Svedjanka ju je setala samo tako! I posle ce da se zali kako nema kondicije, kako ne moze da izdrzi itd.! A mogla je sve da zavrsi jos u 2. setu! Nije mi jasno cemu joj sluzi taj trener, kako ne moze da osmisli neku napadacku taktiku? Jelena ima i tehniku i brzinu, a i pokazala je vise puta da ume i da napadne, samo mi nje jasno zasto to ne cini! Ovako ce u sledecem kolu mala Kineskinja da je rasturi ako nesto ne promeni.

Tamara

pre 15 godina

Čestitam Jeleni na pobedi, ali smatram da igračica koja se bori za prvo mesto na WTA listi ne sme da ima ovako slabu kondiciju. Ona se bori za dah između svaka dva poena. I ono ležanje na terenu...stvarno jadno. Ne slažem se da je ovaj tenis bio toliko lep za gledanje, udavile su lopticu kao zmija žabu, silovale poene i tako se razvukle da je to bilo mučenje za gledanje. I opet ne razumem čemu poređenje Aninog i Jeleninog meča, svaka igra za sebe te ih je najbolje tako i posmatrati i komentarisati.

tarja

pre 15 godina

bravo jeco, majstore! jeste bio maraton ali si ODLICNO igrala! samo poredjenja radi, jucerasnji mec ane ivanovic nije bio za uzivanje a ovde se igrao fantastican tenis!jelena je odlicno igrala, ali je ova mala veoma veoma nezgodna! bravo jeco, samo tako nastavi, budi jos bolja.napred jj

IVan

pre 15 godina

Da nije igrala nasa Jelena, ovo bi bio mec za uzivanje. Ovako, pokidah zivce! Stvarno lep tenis, prava drama! Samo ofanzivnije,molim te! Nemoj tek kad vidis da je djavo odneo salu.

oli

pre 15 godina

Svaka cast Jeco! Dosta jaka protivnica i lep tenis koji je prevazisao ocekivanja prvog kola. Vec smo navikli na tvoje oscilacije u igri, ali bice to bolje, samo polako...

Ninockica

pre 15 godina

Da nije ovako odigrala, to ne bi bila Jelena. Mislim da nema razloga za brigu. Ona cesto potceni protivnice, kada ima mec loptu ponasa se kao da je mec zavrsen. Ali je zato i volimo. Uvek se nerviram kada igra ovakve meceve, ali pobeda je utoliko sladja. Slazem se da je igrala dosta defanzivno, a ne razumem zasto kada ima veoma dobar napad. Verovatno je to bila neka vrsta taktike za ovaj mec. Ali ja sam sigurna da ce daleko dogurati. Setite se Melburna i meca sa Pasek koji je bio mnogo napetiji od ovog, jedva je spasla one mec lopte, a onda je nakon par dana pocistila sa terena jednu Serenu Williams. Problem je sto je verovatno daleko vise motivisana kada igra protiv jakih igracica. I ne razumem zasto se zalite, te je kilava, te igra ocajno...Ako onako igra svetski broj jedan, ovo je sasvim pristojno izdanje igracice koja je, kako kazete daleko slabija od Ane. Ja im obema zelim srecu, one igraju za sebe, ne za nas. Mozete da ih gledate, ili ne, da ih volite ili ne volite, od njihovih miliona mi nemamo nista.

Mairja

pre 15 godina

Koja je ovo kraljica, stalno igra u tri seta! Kada kupite kartu za njeni mec barem znate da cete se nagledati tenisa!
Volimo te Jeco!

Thunderbird

pre 15 godina

Što reče onaj iz Maratonaca:"E, kad se sad nisam šlogiro!"
Sve drugo analizirati - suvisno je.
Napred samo Jeco, uz tebe smo.

AlexandraBG

pre 15 godina

ovaj mec uopste nije bio dobar prema mojim zivcima...
jako tezak mec za jelenu...ali sta je tu je...pobeda je tu...
dobro je...jer kad god je igrala dobro te prve runde...gubila je u prvom tezem mecu...sto sad nece biti slucaj... jer ce,nadam se da se trgne...Ajmo,Jeco!!! Mozes ti to!!! Sa Jelenom do titule!!!

teniser

pre 15 godina

Neverovatno kako igra defanzivno a prilazak mrezi plasi se kao djavo krsta. Prepusta inicijativu protivnici i igra tako samo da prebaci mrezu. Sve loptice idu u sredinu.Svedjanka je igrala mnogo bolje i pametnije.Drugo koji je JJ stab, Izgleda da ga i nema. Uvek samo majka sedi.Ona je i trener, i menadzer i fitnes trener i zena koja vodi finansije,Blago receno devojka za sve. Sa ovakvom igrom nece daleko

Milan

pre 15 godina

Bravo Jelena!Ne treba brinuti zbog teskog meca danas,ocito je bilo i u Majamiju da joj ova,prilicno dobra teniserka iz Svedske,ne lezi.I u Majamiju je s njim bilo povuci-potegni.Drago mi je sto je dobila mec i sto nastavlja takmicenje!

mlbrnsrb

pre 15 godina

ma ne moze jela bez komplikacija, sazreva ona jos al nasa je i neka nas muci samo nek napreduje, trpecemo, inace zelim joj brz povratak na prvu poziciju...

*alexandra*

pre 15 godina

Bravo, JJ!!
Moglo je to lepo da se završi i u dva seta, ali dobro, navikli smo mi da nam ti malo kidaš živce :)
Puno sreće u narednom kolu!!
Samo gazi!!

Tea (JJ and Janko fan)

pre 15 godina

Bravo JECO, bilo je napeto ali tebe je zadovoljstvo gledati....ti si veliki borac i ne predajes se nikad! Srecno u nastavku turnira! KRALJICE NAJBOLJA SI! Obozavam te!

Nikola

pre 15 godina

Samo neka je prosla! Jelena uvek gresi sto ne ceni dovoljno protivnice mnogo losije rangirane od nje. Verovatno zbog toga se trudi samo da drzi lopticu u terenu i ne zeli uopste da rizikuje. A kad je zbog toga protivnica uhvati u masinu, treba joj nekoliko gemova da bi se vratila u igru i ponovo pronasla svoj udarac. Bez razloga se iscrpljivala jer snagu treba da cuva za zavrsnicu turnira. A tu ce tek moci da se vidi pun kvalitet Jelene Jankovic. Jednostavno je najbolja, ali ona je prosto takva!

tarja

pre 15 godina

tamara apsolutno si u pravu, ali budi ravnopravna-ako jelena ne sme da igra ovako,sta reci za anu?ona je 1 teniserka na svetu, a jedva pobedi dusevinu.a druga stvar, ja sam apsolutno prootiv toga da , ako se voli jedna, da se mrzi druga, jer to je zaista glupo! volim obe, ali treba biti pravican. bravo za obe, najlepse su, najbolje i neka samo nastave da pobedjuju!

Majcek Maja

pre 15 godina

Jeco,ti si dokaz kako se bori,neke teniserke bi davno odustale!Jeco,samo napred,pa ti si nas ponos!Dobra nasa Jeca!Volim te mnogooooo,znas da ste mi Nole i ti najdrazi,i najvise vas volim(posle brata i roditelja,...);-)!Jedva cekam da dodjete u BG!

Boki

pre 15 godina

Jeco, znamo mi da ti voliš da igraš tenis, ipak nemoj da preteruješ. Sad si na takmičenju, pusti rekreaciju. Čuvaj snagu, a i naše živce. Jače udaraj lopte, fizički i tehnički slabije protivnice grizu kao lude. Ne daj se, uz agresivniji pristup i više samopouzdanja MOŽEŠ BITI NAJBOLJA. Gotivim te jer si JEDINSTVENA. Teškašice su aut.

Tamara

pre 15 godina

@tarja
O Ani i njenom tenisu je bolje komentarisati nakon vesti koje su vezane za nju, a ne za Jelenu. Jelena je u ovom celom mechu izgledala umorno, bolesljivo, stalno se borila za dah, trazila zaklon od sunca...a tako se ne postaje (i ostaje) broj 1.

ttx

pre 15 godina

Nadam se da je ovo samo Jelenin kiks... Gledam njene meceve duze vreme i uvek je bila dobra u drzanju protivnice (pa cak i one mnogo jace od Arvidson) na osnovnoj liniji. Tako da ne razumem cemu onih 1000 lopti koje je slala na polovnu terena. Potpuno nebulozno! A sto se tice mame i to ne razumem, Snezu treba poslati kuci da tracari u pije kafice, a Jeleni naci profesionalce...
Go JJ Go :)

realista

pre 15 godina

Odigrala je Jelena 6-7 gemova ofanzivno i te gemove dobila ubedljivo i sa lakocom. Medjutim posle 2-3 ofanzivna gema Jelena kao da se umori i krene u defanzivu i onda nastaje mucenje. Sofija je odlicno igrala u drugoj polovini drugog i treceg seta, mada je i Jelena prilicno zasluzna za to jer joj je slala i previse lakih i kratkih lopti.
Dobro je sto je JJ prosla dalje, ali je lose sto je odigrala mech od skoro 3 sata i pitanje je koliko ce moci da se oporavi za sledeci mech.
Protiv kineskinje nece moci napraviti puno brejkova, jer ova ima odlican servis. Zato ce ishod tog mecha puno zavisiti od toga kako Jelena bude igrala na svoj servis.
Ocekujem podjednako tezak mech kao i ovaj prethodni.

posmatrač

pre 15 godina

Људи моји, колико дефанзиве на једном месту. Па она нападне само кад лоптица удари у мрежицу. Можда Надал може оваквом игром да буде први, али Јелена нема његову брзину ни кондицију. О јачини удараца да не говоримо. Враћање лоптице и чекање грешке противника-це је далеко од лепог тениса (као што овде појединци тврде).
Срећно у наставку турнира, али МАЛО ОФАНЗИВЕ НЕБИ ШКОДИЛО.

Vladan R

pre 15 godina

Pre svega cestitke na pobedi i njoj i Jeleni ali mislim da teniserke koje su trenutno 1 i 2 i koje pretenduju da to ostanu ili da se eventualno ona koja je br 2 popne koju stepenicu vise, meceve u kojima vode a posebno protiv protivnica koje nisu naivne ali su ipak tek osrednjeg kvaliteta produzavaju i donekle dovode u piatnje, jer ce se u nekim od njih desiti da im protivnice posle toga sa povracenim samopouzdanjem prolupaju i pocnu sve zivo da pogadjaju, a onda ce za sve biti kasno . Nek se potsete kako je Enan zavrsavala takve meceve a to je potrebno raditi iz dva razloga da se sto manje umaraju a i da narednim protivnicama stave na znanje da kad krenu da dominiraju i kad vode da je svaki otpor uzaludan.

tarja

pre 15 godina

tamara jelana gotovo uvek muku muci sa povredama, krhkog je zdravlja, ali je devojka borac. mora se i tako igrati, zar ne? a uporedila sam njihove meceve jer sam zaista fascinirana mecom jj-arvidson. a ja niti imam nesto protiv ane,bas naprotiv sva mi je slatka!srbija igra,treba da se svi ujedinimo i bodrimo nase asove!

Навијач из Беча

pre 15 godina

Написах већ један коментар после Јецине изјаве, да га у најкраћем поновим: мучење, а не тенис који доликује било којој играчици од првих десет на толико (пре)цењеној светској листи! Не уживам у мучењу лоптице и подцењивању противница, изговору на повреде и тд. и тд.
И ако сам Јецин "фан" у трећем сету било ми је потпуно свеједно која ће победи, чак би било праведније да је то агресивној и храброј Швеђанки успело!
Да није после тога Ноле сјајно показао како се треба борити, не бих могао од муке спавати.
Судећи по многим коментарима, ми Срби колективно болујемо од мазохизма.

sladjana

pre 15 godina

E ja je baš i volim zbog ovakvih mečeva...kad mi se želudac trese od uzbudjenja...ali nekako duboko u sebi znam da će na kraju Jelena slaviti pa se i ne nerviram baš mnogo....jer u 90% slučajeva ona pobedjije ovakve mečeve i ovakve protivnice!
Jeco , srećno sa Ženg i verujem u tebe!

J*e*l*e*n*a

pre 15 godina

@Tamara
Smatras da teniserka koja se bori za prvo mesto na WTA listi (tj. Jelena Jankovic) ne bi sebi smela sebi da dozvoli da odigra ovako lose protiv 63. igracice. A prva teniserka sveta moze da nakon osvojenjog Grand Slam-a ne uradi bukvalno nista i da jedva u prvom kolu pobedi 57. na listi. I to je ok, bitno je da ona ima Grand Slam. Eeeeeeeeee, Boze...

eej ljudi!

pre 15 godina

Opeeeeeeet se dize prasina...ZASTO ljudi?!?!
Da je JJ dobro igrala i izgubila opet biste kevtali,ovako je pobedila,ide dalje,tu smo da je bodrimo!
I daj da se,kao sto neko rece ujedinimo kao pravi navijaci koji navijaju za dobro SRPSKOG TENISA!A ne da se koristi svaka prilika da prospete pamet i pljujete nekog!Sta god JJ izjavi odmah se pokrece polemika oko nje i Ane ili kad se pojavi neka vest o Ani...pa sta je to?!
BODRIMO NASE IGRACE:NOLE,JJ,ANA,ZIKI,TIPSA,VIKTOR...ONI SU ZA NAS NAJBOLJI NA SVETU!TO JE SRBIJA!!!
P.S b92,pustate?

Mladen,stvarno

pre 15 godina

Te price...bas sam se isplakala...jaooo pokida mi zivce...
ili ovakvu glupost:
# Koja je ovo kraljica, stalno igra u tri seta! Kada kupite kartu za njeni mec barem znate da cete se nagledati tenisa!
Volimo te Jeco!
(Mairja, 27. avgust 2008 21:58)
Tenis koji smo gledali bio je ocajan.Svedski regal udara jako ali cesto neprecizmo a Jelena pravi pocetnicke greske.Ocajna igra,isto tako ocajna kao i Anina pre dva dana.U teniskom vrhu treba da budu tri prva mesta prazna i da se krece od 4.mesta.Jer ako su polovne sestre Vilijams krenule od 0,pa stigle do vrha,jos Serena ako osvoji ovaj turnir moze da bude i 1.na listi,e pa to je dokaz,kako tebiuski vrh igra.Kome nije jasno sta znaci "polovne sestre Vilijams" neka nadje njihove meceve od pre 6-7-8 godina.Tada su igrale tenis da bi mogle da se nose sa nekim muskarcima,danas su one najvise 50% od onog vremena i opet su u vrhu.

Majcek Maja

pre 15 godina

@Tamara
Vidim da znas kako se postaje i ostaje br.1.,pa bi ti bolje bilo da posavetujes Anu!Jer Jelena,zna kako se bori,Jelena se umori od borbe,a Ana od uzbudjenja!

realista

pre 15 godina

@Mladen
Gledao sam ja mecheve sestara Williams i pre 5-6 godina.
Nisu one nista bolje tada igrale u odnosu na to kako sada igraju. Samo su tada imale drugaciju i rekao bih laksu konkurenciju, a i nacin igre je tada bio drugaciji. Danas ima puno dobrih teniserki ciji je kvalitet izjednacen.
Ne razumem ljude koji ocekuju da broj jedan u tenisu bude 5 klasa iznad svih ostalih. Meni je mnogo zanimljivije da gledam ovakve mecheve gde nikad ne znas koja ce teniserka pobediti - nego tadasnje mecheve kada se pobednik unapred znao na svakom mechu.
Najveca razlika izmedju ranijeg tenisa i danasnjeg je sto danasnje igracice imaju mnogo vise oscilacija.
Medjutim kad pogledas meceve igracica iz prvih 20 - s vremena na vreme svaka od tih igracica odigra po neki mech bolje od najboljih mecheva sestara Williams.
Problem je sto ni jedna teniserka nema konstantnost u igri. Ona koja bude imala najmanje oscilacija u igri ce se i ucvrstiti na prvom mestu. Mislim da Ana ima najmanje oscilacija u igri i bash zato verujem da ce ona malo duzi period biti na prvom mestu.

Takodje se i nacin igre umnogome promenio u poslednjih nekoliko godina.
Prekjuce sam gledao mech izmedju Gonzalesa i Navara i posteno se ismejao. Navaro je u mechu servirao oko 140 puta i bar 130 puta igrao sevis-volej. Toliko je forsirao taj nacin igre da je to prosto bilo smesno.
Pre desetsk godina nista cudno ne bi bilo kada vidite da neko tako igra, ali nacin igranja tenisa se danas toliko izmenio da je sada prosto smesno kada gledate nekog ko tako igra.
Svaki sport se menja jer igraci napreduju.
U kosarci na primer razmisljaju o pomeranju udaljenosti za 3 poena, o podizanju visine obruca... Nekada je bilo gotovo nezamislivo da neko pogodi kos sa 7-8 metara, a danas cak i klinci u osnovnoj skoli to rade bez problema.
Slicno je i u tenisu.Igraci iz godine u godinu napreduju i to je najveci razlog sto se pravila s vremena na vreme menjaju, sto se nacin igre menja, sto je sve vise kvalitetnih igraca.
Nekada je u tenisu bilo pravo cudo kada neki igrac u toku mecha desetak puta pogodi liniju. Danas i igracice koje se nalaze ispod prvih 100 znaju u toku mecha da po 20-30 puta posalju loptu na liniju.
Zato nikako ne mogu da se slozim sa mnogima koji pricaju kako ni jedna teniserka ne zasluzuje prvo mesto.
Bar deset njih po kvalitetu igre zasluzuju da budu prve.
Tenis ne moze da bude onakav kakav je bio pre 7-8 godina.
Razlog je jednostavan. Tenis je danas 3 puta i bolji i kvalitetniji nego sto je tada bio.