Nova vest
Tenis

Subota, 30.08.2008.

23:14

Troicki: "Psihički sam pao"

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je u trećem kolu US opena od Rafaela Nadala, ali nije bio nezadovoljan svojom igrom.

Izvor: Nikola Olić

Autor:Nikola Olić

Default images

"Bilo je vrlo teško na početku, niko nije uspevao da dođe do šansi za brejk. Servirao sam dobro, imao je problema da riternira. Ipak, u njegovim gemovima nisam imao šansi, servis mu je precizan i ima dosta spina, vrlo teško ga je 'čitati'", kaže srpski 'broj 3'.

Troicki je potom opisao kako se meč odvijao i šta je najviše uticalo na njega.

"Na kraju prvog seta mi je malo popustila koncentracija, nisam imao ni sreće, a Nadal je to iskoristio. Igrao sam odlično na početku drugog seta i bio sam mnogo razočaran kada je vratio brejk nemogućim 'pasingom'. Mnogo sam razmišljao o tome, a on je podigao nivo igre i osećao sam da ne mogu da mu pariram. U trećem setu kao da nisam ni bio na terenu. Nadal je bolje igrao i zaslužio je pobedu".

Viktor je rekao da je uzrok loše igre u trećem setu psihički pad, a ne fizički.

"Bilo je teško vratiti se psihički posle propuštene prilike u drugom setu. Znao sam da je protiv Rafe, koji je u sjajnoj formi, veoma teško, čak i nemoguće, dobiti naredna tri seta. Fizički sam bio u redu, ali sam mentalno pao".

Šta si naučio iz ovog meča?

"Video sam da mogu da mu pariram kada igram dobro, čak i da budem bolji u nekim trenucima. Krivo mi je jer sam, kao i u Melburnu, propustio neke šanse, ali nisam previše razočaran. Uvek sa posle poraza osećam loše, ali izgubiti od prvog na svetu u trećem kolu Gren slema za mene je uspeh".

Troicki je potom odgovorio na pitanja novinara u vezi sa tehnikom servisa i daljim planovima.

"Kao mali sam voleo servis Ivaniševića i probao sam da ga imitiram. Pre je mnogo više ličio na njegov, ali posle sam ga ja izmenio, pa sad nema tliko sličnosti. Meni potpuno odogovara, nema razloga da ga menjam mad sam svestan da na televiziji nekada deluje čudno. U nedelju se vraćam u Beograd, odmoriću se nekoliko dana, a onda mi sledi Dejvis kup meč u Bratislavi", zaklučio je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve