Jelena: "Pružila sam koliko sam mogla"

Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale US Opena, ali je njen meč sa Venus Vilijams sigurno najbolji u dosadašnjem toku turnira. Posle dva i po sata gigantske borbe i pravog "muškog" trećeg seta, u kojem nije viđen nijedan brejk, Jelena je posustala u taj-brejku.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2007.

08:00

Default images

"Borila sam se do kraja i par poena je odlučivalo pobednika. Nažalost, večeras sam ja poražena. Veuns je servirala zaista dobro. Imala sam nekoliko šansi na 6:5 u trećem setu, pri izjednačenju. Međutim, kad god je bilo najbitnije ona je servirala najbolje, često i as, i tako mi je uskratila pravu šansu. U taj-brejku sam napravila nekoliko grešaka i dopustila joj da napravi veliku razliku. Pomioslila sam da ću se vratiti, jer je na 6-3 bilo očigledno da se Venus stegla, kao da se bojala pobede. Mislila sam da ću tada imati šasnu, ali sam stigla samo do 6-4, nije mi išlo od ruke".

Jelena je u prethodnim mečevima imala problema sa slabijim igračicama. Protiv Venus je odigrala sjajno u prvom i trećem setu.

Ja sam na ovom turniru od početka nezadovoljna svojom igrom. U prethodnim kolima sam se mučila i znala sam da protiv Venus moram da podignem nivo igre i potrudim se da odigram najbolje što mogu. Opet nisam igrala kako sam želela, servis mi nije bio najbolji, lopte su mi bile kraće.

Jelena je objasnila da su joj i okolnosti nastale igranjem večernjeg meča znatno odmagale.
Kada se igra noću vlažnost vazduha je veća, pa lopte otežaju, To meni ne odgovara, pogotovo u mečevima sa igračicama kao Venus, koje šalju izuzetno jake udarce. To nije opravdanje, pokušavala sam da igram najbolje što mogu u datim uslovima, ali je na kraju presudilo nekoliko poena. Posle dva i po sata igranja jedna je morala da izgubi...

Jankovićeva je svesna da je njen nivo forme daleko od onog sa početka leta.

Nisam ni blizu svog vrhunca. Pružila sam koliko sam mogla. Ovo je kraj godine, poslednji gren slem u sezoni. Moje telo je umorno, nisam u formi kao na početku godine, malo sam se ispraznila. Opet, ne mogu da budem nezadovoljna plasmanom u četvrtfinale, imala sam priliku da četvrti put uzastopno povedim Venus. Žao mi je što nisam uspela.

Na ovogodišnjem US Openu ogromnu ulogu odigrao je žreb, koji je sve najveće favoritkinje stavio u istu polovinu.

Svaki gren slem je poseban, mnogo zavisi od žreba. Ove godine US Open je potpuno poremećen žrebom, jer smo sve bile gore, dok je donja polovina žreba bila otvorena. Onaj ko dobije u duelu Venus – Enan će osvojiti turnir.

U finišu odlične sezone treća teniserka sveta se osvrnula na učinak na četiri gren slema 2007. godine.
Najbolje sam igrala na Rolan Garosu. Tamo sam stvarno bila spremna. Osvojila sam pre toga dva tuirnira prve kategorije – Čarlston i Rim. Na Rolan Garosu sam stigla do polufinala, izbacila Venus. Tu sam se osećala najbolje. Tada sam bila sveža i motivisana, u prvoj polovini godine. Sada se kraj približava, odigrala sam mnogo mečeva. Sada mi se telo ispraznilo i motivacija mi nedostaje, osim na ovom turniru. Na US Openu sam želela da ostvarim najbolji moguć rezultat, jer je poslednji gren slem. Ne mogu biti nezadovoljan plasmanom u četvrtfinale, izgubila sam od igračice koja je osvojila Vimbldona i koja je veliki teniski šampion.

Na kraju Jelena se osvrnula na brojne srpske navijače, koji su je bodrili tokom meča sa Venus.

Stvarno sam imala mnogo navijača i uvek sam im zahvalna, jer su došli da me gledaju i podrže. Meni to uvek mnogo zbači. Nažalost, ovog puta sam ih raziočarala porazom, ali Venus je bila bolja na kraju i zaslužila pobedu.

Tokom cele sezone Jelenu prati brojna publika.

Nije fer izdvajati neki turnir. Na svakom turniru, gde god da igram, dolazi mnogo Srba da me bodri. Takođe, bodre me i mnogi strani ljubitelji tenisa. Meni je to velika čast, kada ljudi iz Srbije dođu da me bodre. Njihova podrška mi stvarno mnogo znači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: