Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.08.2007.

14:59

Jarmila Gajdošova

Jarmila Gajdošova je prva protivnica Jeleni Janković na ovogodišnjem US openu. Septembra prošle godine zabeležila je najbolji rejting u karijeri, 64. mesto. Radi se o prosečnoj teniserki koja ni na jednom većem turniru nije ostvarila značajniji rezultat. U karijeri nije uzela nijednu titulu, na Gren slem turnirima je samo jednom prošla drugu rundu (US open 2006.) Kao juniorka je bila poprilično uspešna, na AO i Vimbldonu je stigla do polufinala, u Melburnu je eliminisana od Kirsten Flipkens, a u Londonu od Nikol Vajdišove.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Jelena Janković i Gajdošova su se do sada susrele dva puta u karijeri, a Srpkinja je oba puta bila uspešnija. U Filderštatu 2004. godine slavila je sa 6:3, 6:4, a na ovogodišnjem Vimbldonu još ubedljivije – 6:1, 6:1. Bila bi prava senzacija da se u Njujorku ne ponovi sličan ishod.

Poene je tokom karijere skupljala uglavnom na takmičenjima niže kategorije, a prvi tog tipa osvojila je 2003. godine u Rabatu (10.000 dolara, šljaka). Tada je kao 16-godišnjakinja savladala Ekaterinu Bičkovu u polufinalu, a u duelu za trofej Španjolku Vernes sa 6:3, 6:0. Iste godine je zabeležila i prvo WTA četvrtfinale u Budimpešti.

Sledeće sezone pružala je slabije partije, pa je čak ispala i iz prvih 200. U 2005. godini je trijumfovala na ’fjučersu’ u Kataniji (25.000), pobedivši u finalu Ivanu Abramović sa 6:3, 7:5. Jarmila je bila najbolja i u britanskom Felikstouu, turniru sa istim nagradnim fondom, gde je u borbi za trofej savladala Alu Kudrjavcevu sa 7:5, 6:1.

U 2006. godini Slovakinja je pružala najbolji tenis u karijeri, a početkom sezone osvojila je tri uzastopna ’fjučersa’ sa nagradnim fondom od 25.000 dolara – Sidnej, Gosford i Kanberu. Konstantno je dolazila do završnice manjih turnira, a uspela je da se probije i do četvrtfinala u Portorožu (145.000 dolara) i 3. kola US opena.

Ove sezone je pokušala da se potpuno preorijentiše na WTA turnire, ali se takva odluka nije pokazala ispravnom – uglavnom je ispadala u ranim fazama takmičenja, jedino je u Pragu stigla do četvrtfinala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve