B92 Sport Turska 2010 Ženski ugao

1. septembar 2010. | 23:53 | Nina Kolundžija

Teovo srce

Nekada su ljubimci devojaka bili Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Dejan Bodiroga... Danas, nema sumnnje, to je Miloš Teodosić. Deluje stidljivo, gotovo neprimetan, izrastao je u pravog vođu na terenu i u reprezentaciji i u Olimpijakosu.

23-godišnji Valjevac, sa frizurom poput članova Bitlsa, zablistao je na prošlogodišnjem šampionatu Evrope u Poljskoj u polufinalnoj utakmici u kojoj je naša selekcija savladala Sloveniju. Padale su Teove trojke, a svi su se pitali kome pokazuje srce posle svake od njih. Nije se dugo nagađalo i mediji su imali spreman odgovor - Maji Ognjegović, odbojkašici Srbije.

„Taj simbol sam ja prva uvela, kada je on mene bodrio u Areni, kad je igrala odbojkaška reprezentacija. Kad god bih 'skuvala', ja bih prstima napravila srce i okrenula se ka njemu. Bio je dogovor da on isto uradi kad god da trojku“, rekla je Maja Ognjenović.

Posle šampionata Evrope u Poljskoj, klupske obaveze su ih razdvojile. On je otputovao u Atinu, ona u Istanbul. Međutim, to nije ugrozilo njihovu ljubav i par se verio u januaru ove godine tokom proslave godišnjice veze.

Neretko jedno drugom priređuju iznenađenja u vidu neočekivanih susreta pa je 26-godišnja repreznetativka Srbije u novembru prošle godine doputovala u Beograd na samo nekoliko sati kako bi gledala utakmicu između Partizana i Olimpijakosu u Evroligi. Teodosić je uzvratio dolaskom u junu ove godine u Suboticu gde su se odbojkašice pripremale za utakmicu sa Bugarskom u Evropskoj ligi.

Maja, koja ima daleko manje naporan raspored, često putuje u Atinu, za koju kaže da njihov grad iz snova, a kada su razdvojeni tu su kompjuter i mobilni telefon. Međutim, više neće biti problema kada je reč o daljini, s obzirom da je Ognjenovićeva potpisala ugovor sa Olimpijakosom tako da će se pridružiti Milošu u Atini i crveno-belom dresu.


Uvek ti Brazilci! O čemu god da govorimo, Brazilci će se naći na raznim listama, a gotovo uvek kada ...

Postojeći komentari (1) | Pošaljite komentar