Nova vest
Košarka

Četvrtak, 02.09.2010.

22:12

'Dupla pobeda' Novog Zelanda nad Francuskom

Košarkaši Novog Zelanda pobedili su Francusku sa 82:70 i tako su obezbedili treću poziciju u grupi D, pa će igrati sa Rusijom u osmini finala.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Prvo mesto u D grupi zauzima Litvanija sa maksimalnih 5-0, a Španija, Francuska i Novi Zeland imaju skor 3-2.

Najbolju koš-razliku u međusobnim okršajima ima Španija (+11), ekipa iz Okeanije ima -5, a ’trikolori’ -6, što znači da su Novozelanđani za jedan poen zauzeli treću poziciju.

Novozelanđani su ključnu prednost stekli u drugoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 20:5. Prednost ekipe Nenada Vučinića iznosila je i 15 poena prednosti, ali su posle poena Batuma sa penala Francuska smanjila na -7 na nešto manje od tri minuta do kraja.

Bilo je jasno da će Novi Zeland slaviti, ali bitna je bila i razlika kojom će to učiniti. Delovalo je da će tim Vensana Kolea uspeti da izbori poraz dovoljan za treću poziciju, ali je Aberkrombi ubacio trojku na šest sekundi do kraja za ’duplu pobedu’ Novozelanđana.

Tradicionalno najefikasniji kod Novog Zelanda bio je Kirk Peni sa 25 poena, a odličan je bio i Mika Vukona sa 15 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Francuze je predvodio Janik Bokolo sa 13, Mikale Želabal ubacio je 12, a Nando de Kolo imao je 10 poena i po 4 poena i skoka.

Francuska će u osmini finala igrati sa Turskom u nedelju, dok Novi Zeland svoj meč drugog kruga sa Rusijom igra u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu