Nova vest
Košarka

Sreda, 01.09.2010.

17:31

Novi Zeland u drugoj fazi

Reprezentacija Novog Zelanda pobedila je Kanadu 71:61 (11:8, 24:20. 12:13, 24:20) i obezbedila nastup u nokaut fazi koja će se igrati u Istanbulu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Novi Zeland je tokom celog meča kontrolisao rezultat i uz sjajan šut za ti poena zasluženo savladao rivala.

Najefikasniji kod "kivija" bio je Kirk Peni sa 18 poena, 14 je ubacio Frank, a Džons 11. U selekciji Kanade Šepard je bio najbolji sa 15 poena, 13 je dodao Entoni, a 12 Braun.

Ekipe su mnogo nervozno ušle u meč pa je posle četiri minute igre rezultat bio 4:4. Do kraja perioda Novi Zeland je stigao do blage prednosti od 11:8, a u reketu je dominirao Aberkombi potpuno zaustavivši ofanzivni skok Kanađana.

Prva zvezda Novog Zelanda Kris Peni nije uspeo da poentira u prvoj četvrtini, ali je u sledećoj na njegovo mesto "uskočio" Džons i sa šest brzih poena održao vođstvo svog tima. Potom se razigrao i Peni koji je sa sedam poena obezbedio Novom Zelandu 35:28 na poluvremenu.

U istom ritnu tim iz Okeanije nastavio je i u drugom poluvremenu, te serijom 7:1prvi put stekao dvocifreno vođstvo. Ipak, Kanada je iskoristila probleme Penija, Aberkombija, Kameruna i Bredšoa sa faulovima, i dok kraja treće četvrtine smanjila na 47:41.

I odlučujući period protekao je u neizvesnoj borbi. Dobro organizovane odbrane obe ekipe bile su spremne za napade rivala. Novi Zeland je igrao strpljivo, napade završavao u poslednjim sekundima trojkama Aberkombija i Penija te na kraju i trijumfovao.

Drugom uzastopnom pobedom Novi Zeland izborio je treći put uzastopno nastup u nokaut fazi SP. U četvrtak igra protiv Francuske koja se bori za prvo mesto u grupi sa Litvanijom, dok Kanau očekuje meč sa Španijom koja ima dva poraza i lošu poziciju pred drugu fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu