Nova vest
Tenis

Subota, 19.08.2017.

18:44

Novak: Sve ovo je božja poruka koja kaže 'dosta'

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da povreda koja ga je do kraja godine udaljila sa terena ima i svoje dobre strane.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Novak: Sve ovo je božja poruka koja kaže 'dosta'
Getty Images

On će imati mogućnost da se posveti porodici i dočeka svoje drugo dete zbog čega je za britanski Ekspres rekao da će predstojeći period iskoristiti na najbolji način.

"Sve što se dešava, dešava se sa razlogom. Pokušaću da ovo vreme iskoristim na najbolji mogući način sa svojom porodicom. Za oko mesec dana, Jelena i ja ćemo uz božju pomoć opet postati roditelji. Izgleda kao da je ovo moralo da se desi i da je to bila božja poruka koja kaže 'sada je dosta'. Sve što mi se desilo, a bilo je mnogo lepih stvari u vezi sa tenisom i porodicom može da potroši nečiju energiju. Na pozitivan način, ali vas iscrpe", rekao je Đoković.

Novak je u julu posle povlačenja u četvrtfinalu Vimbldona rekao da se povlači do kraja godine zbog problema sa laktom koji ga muči više od godinu dana.

Od osvajanja Rolan Garosa prošle godine i činjenice da je postao tek osmi igrač u istoriji koji je osvojio sva četiri Grend slema, Đokovića je osim povrede mučila i motivacija. Izuzev povremenih dobrih izdanja kao na turnirima u Rimu, pa potom u Istbornu i Vimbldonu, Srbin nije pokazivao ni blizu onakve partije kakve je igrao dok je bio broj 1 na svetu.

Do povratka će po prvi put posle više od deset godina biti van deset najboljih tenisera na planeti, ali su njegovi najveći rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer i posle tridesete godine uspevali da se vraćaju u vrhunsku formu koju će po povratku nastaviti da traži Novak Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d