Nova vest
Tenis

Subota, 19.08.2017.

08:43

Sinsinati: Kirjos 'počistio' Nadala za polufinale

Nik Kirjos plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju pobedom protiv Rafaela Nadala u dva seta – 6:2, 7:5.

Izvor:

Autor:

Sinsinati: Kirjos 'počistio' Nadala za polufinale
Getty Images

Australijanac, 23. igrač planete izjednačio je međusobni skor u okršajima sa Špancem na 2:2, a posebno je bio ubedljiv u prvom setu.

Otvorio je meč na savršen način – brejkom, da bi posle gema bez izgubljenog poena uspeo da stigne do još jedng i velikih 3:0, posle nepunih deset minuta igre.

Nastavio je u istom ritmu, osvajavši poene bez previše problema, da bi posle svega 26 minuta igre poveo u setovima.

Novi-stari svetski broj jedan, koji je posle nešto više od pet sati ponovo izašao na teren, posle pobede nad Albertom Ramosom, uspeo je da se konsoliduje na startu drugog dela igre, ali nije uspeo da održi nivo igre, pa mu je Nik u petom gemu još jednom oduzeo servis.

Delovalo je da će Kirjos rutinski privesti susret kraju, posebno posle nove dve brejk, odnosno tri meč lopte. Međutim, Rafa ih spasava i po prvi put pravi brejk na meču, ali ne uspeva i da izbori odlučujući set.

Raspoloženi Kirjos odmah uzvaraća na identičan način i prvu sledeću meč loptu pretvara u veliki trijumf.

Australijanac je imao deset aseva, naspram četiri Špančeva, ali i osvojio čak 86 odsto poena na prvi servis, a Nadal 64.

Rival u borbi za finale biće mu još jedan Španac – David Ferer, koji je eliminisao trećeg nosioca iz Austrije Dominika Tima u dva seta (6:3, 6:3), dok se u drugom polufinalu sastaju domaći predstavnik Džon Izner i Bugarin Grigor Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d