Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.02.2017.

11:00

Argentinci o Janku: Retka sorta tenisera

Srpski teniser Janko Tipsarević nastupa ove nedelje na ATP turniru u Buenos Airesu, a tamošnji mediji posvetili su mu mnogo pažnje.

Izvor: B92

Autor:B92

Argentinci o Janku: Retka sorta tenisera
Getty images

Jedan argentinski portal napisao je članak pod nazivom ’Janko Tipsarević, retka sorta igrača.’

„Gde god da se Janko Tipsarević pojavi odmah izazove pažnju, ne zbog svoje visine, niti zbog svog talenta. On se ističe drugim stvarima, kao što su tamne naočare koje nosi dok igra mečeve. ’Doktor’, kako ga zovu, nije od onih igrača koji samo želi da prebaci lopticu preko mreže, on se razlikuje od običnog sportiste. Mnogi u Argentini ne znaju da je on bio u Top10 2012. godine. Ali, baš malo ljudi poznaje njega lično“, piše autor Kike Kano i dodaje:

„Balkanski rat je utiao na njegov razvoj i početak njegovog profesionalizma. 2003. je zaigrao za Jugoalsviju, onda je bio deo tima Srbije i crne Gore, a sada je član Srbije. Nikada se nije selio, nije menjao državljanstvo i mesto boravka, to je menjala njegova zemlja. On nije samo sportista. U slobodno vreme di džej, a ima i intelektualne sklonosti, što pokazuje i njegovo telo. ’Lepota će spasiti svet’ je tetovaža koju ima na podlaktici, a koja je delo Dostojevskog.Na drugoj ruci na japanskom ima istetovirana slova sa inicijalima najbližih – oca, majke, brata.

Nedaće su ga zadesile 2013. kada je imao problema sa jetromzbog leka koji je uzimao kako bi ublažio bol u nozi. Otkriven mu je benigni tumor koji je uklonjen, tri meseca kasnije bol se vratio i usledila je nova operacija, ali pored svega bol se ponovo vratio, a sa njim i depresija.

Kada je uspeo da se oporavi i počne sa treninzima 2014. godine, povredio je levi list i ponovo je morao da napravi pauzu, a onda je usledila i povreda desne noge. Nekoliko meseci kasnije ponovo je bio na operacionom stolu, ovoga puta zbog kolena. Napokon se posle skoro tri godine i mnogo operacija vratio na teren.“

Janko je ipak mislio i na svoju budućnost.

„On nije samo teniser više. Pre svih nedaća je diplomirao na Univerzitetu u Beogradu i oformio je kompaniju koja je odgovorna za angažovanje i savetovanje mladih tenisera. Tipsarević je sa svojim fitnes trenerom Bernardom Karebolom stigao u Buenos Aires i biće jedna od atrakcija na Argentina openu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve