Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.11.2016.

19:01

DK: Delpo od ivice ambisa do šanse za Argentinu!

Huan Martin Del Potro pobedio je posle velike drame Marina Čilića u četvrtom meču finala Dejvis kupa i sačuvao nadu argentinskoj reprezentaciji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

DK: Delpo od ivice ambisa do šanse za Argentinu!
EPA/ANTONIO BAT

Del Potro je u Zagrebu gubio 2-0 u setovima, ali je uspeo da preokrene i stigne do trijumfa posle skoro pet sati igre – 6:7 (4-7), 2:6, 7:5, 6.4, 6:3.

Domaća ekipa imala je meč loptu i bila na set do salatare, ali se ’Div iz Tandila’ digao iz pepela i izjednačio na 2-2 pred poslednji meč u kojem će igrati Ivo Karlović i Federiko Delbonis.

Čilić je mnogo bolje otvorio meč – napravio je rano brejk, a iako je Argentinac uspeo da se vrati, Hrvat je u taj brejku došao do prednosti. Poraslo mu je samopouzdanje, pa je protutnjao kroz drugi set i posle dva sata stigao na korak do sna.

Međutim, početkom trećeg dela igre situacija na terenu je krenula da se menja – Del Potro je posle spasenih brejk prilika počeo lakše da osvaja gemove i nije sebe dovodio u problem. Šansi nije bilo mnogo, ali je sačekao pad koncentracije rivala i brejkom u poslednjem gemu smanjio na 1-2.

Slična situacija viđena je i u četvrtom setu, posle čega je pobednika odlučivao peti. Činilo se da Marin može da se vrati nakon brejka na startu, ali je ispustio servis već u sledećem, što je i odredilo pobednika.

Argentinac je ponovo sačekao nešto slabiji servis gem, ovoga puta to je bilo pri rezultatu 4:3, da bi u sledećem gemu rutinski priveo meč kraju.

’Gaučosi’ peti put igraju u finalu najvećeg ekipnog takmičenja u ’belom sportu’, a njihova najveća zvezda sprečila je i peti poraz, dok su Hrvati propustili prvu meč loptu za osvajanje druge salatare, nakon one iz 2005. godine.

Takođe, momak iz Međugorja nije uspeo da postane šesti teniser od osnivanja Svetske grupe koji će učestvovati u osvajanju sva tri pobednička boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu