Nova vest
Tenis

Sreda, 02.11.2016.

21:14

Đoković: Počelo je kako valja, sutra je novi dan

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je zadovoljan pobedom nad Žilom Milerom i time što je na visokom nivou počeo Masters turnir u Parizu.

Izvor: SM

Autor: SM

Đoković: Počelo je kako valja, sutra je novi dan
Getty Images

"Sve je kako valja, što se tiče tela i igre, a uzimajući u obzir da sam malo oscilirao, nisam imao puno takmičarskih mečeva od Njujorka. Igrao sam na visokom, zadovoljavajućem i čvrstom nivou. Počelo je kako valja, sutra je novi dan", rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta plasirao se u treće kolo turnira u Parizu, na kome brani titulu,pošto je u dva seta bio bolji od Žila Milera iz Luksemburga.

"Miler je nezgodan protivnik, koji dobro servira, pobedjuje, veoma je agresivan. Podloga je ove godine brža nego prošle, a to je išlo njemu u korist. Ali, zadovoljan sam načinom kako sam izlazio na kraj s njegovim servisom, a moj me je dobro služilo, što je neophodno u ovakvim uslovima", kazao je Djoković.

Upitan da li mu priča oko mogućeg ustupanja prvog mesta na svetskoj rang listi uzima pažnju, srpski teniser izjavio je da se trudi da razmišlja samo o mečevima.

"Pokušavam da se koncentrišem i svu pažnju usmerim na svaki naredni meč. Samo u tom slučaju mogu da se nosim sa svima. Fokus stavljam na sopstveni kvalitet, jer je poslednjih nekoliko meseci donelo mnogo uspona i padova", rekao je Đoković.

Naredni protivnik biće mu Grigor Dimitrov iz Bugarske, za koga je rekao da je veoma talentovan teniser.

"On je već nekoliko godina na turu i sada je mnogo iskusniji. Ima radnu etiku i uvek pokušava da se poboljša. Siguran sam da će biti veoma motivisan da igra dobro protiv mene", naveo je Novak.

Mediji su prethodnih dana mnogo pažnje posvetili Đokovićevom timu, a on je rekao da će i Boris Beker i Marijan Vajda biti sa njim na završnom ATP turniru u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve